Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość happy sialalala

Pokonałam trądzik!!! Teraz tylko zwalczyć te przebarwienia...

Polecane posty

Gość happy sialalala

2 lata męczyłam sie z tym paskudztwem i leczenie na własną ręke nie pomogło. Około 3 miesiące temu poszłam prywatnie do dermatologa. Naszczęście trafiłam na bardzo rozważną panią i wiem że to co robi jest dobre :) Teraz nie mam ani jednego pryszcza, od jakiś 2 misięcy nie wyskoczył mi ani jeden! To jest moj sukces :) Ale i tak moja cera nie jest jeszcze idealna bo zostały mi przebarwienia. Naszczęście nie mam dziurek tylko taki plamki które nie chca mi zejść!! Mam juz je baaardzo długo. Pani dermatolog powiedziala że możemy zastosować na to ciekły azot ale będe wyglądać na początku jak po oparzeniu ;/ Chyba sie na to nie zgodze bo skóra twarzy jest bardzo delikatna i boję sie jej narazac na jakies powiklania. Następną wizyte mam w lutym i od tej własnie wizyty bedziemy zajmowac sie juz nie pryszczami tylko tymi 'kropkami'. Więc rada dla was: Nie leczcie tego na własną ręke!! Przekonałam sie na własnej skórze że na to potrzebny jest specjalista! Ja próbowałam różnych kremów zaczynając od tych z drogerii, potem apteczne, próbowałam nawet hemoopatii, były też domowe sposoby, maseczki, nawet kremy sudocrem i bambino (gdy pani dermatogol usłyszala że uzywam tych kremów to myślalam że mnie zabije... powiedziala że one bardzo szkodzą ponieważ zatykają pory!). Jeśli macie jakies pytania to możecie pytać, ja w ten kwesti juz duzo wiem bo duzo przezyłam i może będe mogła wam jakoś pomoc. Pozdrawiam

Gość no to jak wyleczylam siez tego

Gość podej prosze srodki i
metody ok?

Gość anunanuna91
hej napisz, ile kosztowała Cie wizyta u dermatologa (wszystkie) i ile te leki, czy prepraraty... z doświadczenia wiem, że to nie jest taka znowu pestka..

Gość happy sialalala
Witam ponownie Pierwsza wizyta kosztowala mnie 50 zł i na pierwszej dermatolog przepisala mi antybiotyk Tetralysal, na dzień acne derm a na noc duac. Recepta wyszła przeszlo 100 zł niestety.. Poniewaz mialam chyba 3 opakowania antybiotyku. Na kolejnej wizycie znowu przepisala mi ten antybiotyk poniewaz kuracja trwa 3 miesiące oraz maść clindacin T na noc a na dzień nadal acne derm. Za wizyte wzięła 40 zł. Na następne wizyty bylam już z kasy chorych oczywiście u tej samej Pani. Zostala mi jeszcze 1 paczka Tetralysalu i koniec kuracji tym lekiem. Na kolejnej wizycie przepisze mi jakies środki żeby trądzik nie wrócił i zajmniemy sie tymi przebarwieniami. Nie wiem jeszcze jaka bedzie metoda ale na pewno nie ten ciekły azot... Myślalam o peelingu migdałowym bo słyszalam pozytywne opinie. Teraz ide sie przygotowywać bo mam dzisiaj impreze z okazji moich urodzin i będę dopiero jutro. Pozdro :*

Gość happy sialalala
podnosze:)

Gość maggggg
a powiedz mi jak to jest z makijazem/podkladem/fluidem? Bo tu czesto na forum mamy sporo dyskusji dotyczacych tego, czy ich uzywac czy nie prze cerze problemowej. Czy cos na ten temat konkretnego powiedziala ci dermatolog?? Czy sama uzywasz pudru/podkladu/korektora?? (jesli tak jakiego, jesli nie dlaczego nie :) )

Gość pauleta
Ja jestem na tym samym etapie leczenia co Ty Happy. Tyle, ze odbylam kuracje ozonowa. Polecam wszystkim to serdecznie. Jest bardzo skuteczne i nie wymaga specjalnych wyzeczen. Wadą jest tyl;ko cena, ktorej nie podaje, bo jej nie znam. Mialam to szczescie ze znajoma robila mi zabiegi darmowo. Przed tym przez dluuugie lata leczylam tradzik u lekarzy i prywatnie i z kasy, jednak mimo tak szertokiej gamy lekow i produktow nie potrafili mi pomoc. Pozostaly mi slady, ktore lecze mascia dermacin salbe i wszystko ladnie sie goi. :) Życzę powodzenia i znalezienia własnych złotych środków. POzdrawiam! :)

Gość upupupup
wysypało Cię na początku kurcji?

Gość hehehhehe
dwa miesiace bez tradziku to jeszcze nie wylecznie mi wrocil po roku

Gość pauleta
Ciężko mi stwierdzić czy mi wysypalo bo ja nie mialam zbyt wiele miejsca na twarzy bez tradziku heh. a tak serio na poczatku nie wysypalo ani pozniej tez. poprawa byla szybko widoczna. polecam :) tylko ostrzegam ze kazdy musi do tego podejsc indywidualnie i nie zrazac sie tym, ze troszke to moze potrwac

Gość nie chcę cię straszyć
ale po tetracykilinie trądzik b. często wraca, u mnie wrócił, a też miałam gładką cerę po nim i myślałam, ze się wyleczyłam (brałam 4 miesiące).

Gość happy sialalala
Ozonem??? A to mialas mate ozonową czy co??

Gość zobaczymy jaka bedziesz
happy jak tradzik wróci, 2 miesiąceczystej cery, to jeszcze nie wyleczenie

Gość pauleta
ozonem tak ale nie mata... :) sa takie specjalne urzadzenia do leczenia ozonem kosmtyczki dobre to posiadaja. to nie ma nic wspolnego z woda. musisz popytac u kosmetyczek o zabiegi ozonem albo poprostu sprawdz w necie. naprawde warto. pozdrawiam

Gość bent
Mam pytanko. Jakie leki przepisala Ci lekarka po Tetralysalu, aby trądzik nie wrócil? Czy to moze Sumamed?

hej bent tez z tym samym problemem sie zmagasz...? chyba jestesmy sami dzis na tym topiku :) pozdrawiam

happy sialalala Nie chcę Cię dołowac .. ale nie mów Hop... ja miałam nawrót po 5 miesiącach. Uważam,ze dopiero po 1 -1,5 roku mozna powiedziec,że sie tą chorobę pokonało lub conajmniej uśpiło;) Mimo tego zycze by było tak lepiej :) ale licz się z tym,że nawrót może nastąpic zawsze..

Gość happy sialalala
No ja mam nadzieje że nie nie wróci bo chyba sie zabijee ;(;( Narazie kończe kuracje i narazie nie przepisal mi nic zeby tradzik nie wrócił, to dopiero na kolejnej wizycie mnie czeka.

Gość happy sialalala
Wiem ze może wrócić i własnie tego sie boje, ale mam zamiar przez jakis najbliższy rok regularnie jezdzić do dermatologa na kontrole.

Gość Tetralysal
ja brałam Tetralysal i mi nie pomógł, słuszałam zresztą że po odstawieniu wszystko powraca i on niszczy żołądek. widocznie to zależy od indywidualnych cech, ale na mnie nie zadziałał.

Gość piszesz że pokonałas trądzik
ale to nieprawda, pokonasz go wtedy, kiedy będziesz mogła spokojnie odstawić wszystkie leki bez obawy nawrotu. Taką pewność to chyba tylko izotek daje. Nie piszę tego żeby Cię zdołować, po protu lepiej byc przygotowanym na najgorsze. Ja się leczę 5 lat i też przeżyłam euforię po kilkumiesięcznej kuracji tetracykliną. Mam nadzieję, ze Tobie się uda.

Gość happy sialalala
Mi po nim nie wyskakują nowe pryszcze, ale własnie boje sie co bedzie po odstawieniu :(

Gość Mama 15-to latki
Córka ma ogromne problemy z trądzikiem, leczy sie TYLKO we współpracy z dermatologiem. Niestety dopiero trzeci z kolei okazał sie tym właściwym. Leczy podobnie jak autorkę topiku. Są efekty, ale córka jest młodziutka i zapewne dłuuuga droga przed nią/nami. Lekarz zapisał jej nawet fluid/lekarstwo, można go kupić bez recepty, kosztuje ok. 25zł.

Gość happy sialalala
No moze mam błąd w temacie... Nie tyle co pokonałam, tylko że nie wyskakują mi nowe. Ale jak bede chodzic na kontrole np. raz w miesiącu to moze nie bedzie nawrotu?

Gość na przebarwienia
myśle, że dobre sa zabiegi eksfoliacji. wykonuje się to u kosmetycznki specjalnymi kwasami. jest to seria zabiegów, blizny stopniowo znikają. jest dobre, ale dla osób, którym już nie wyskakują ropne pryszcze. dostaje się specjalne kosmetyki do domu, żeby przygotować skórę do zabiegu, a zabiegów u kosmetyczki z tego co wiem robi się ok. 6-9. wadą jest oczywiści koszt zabiegu. o szczegóły trzeba się pytać u kosmetyczek, ja sobie robiłam w izisie w warszawie. pozdrawiam

Gość piszesz że pokonałas trądzik
nie wiem, ja też chodziłam na kontrolę, stosowałam też cały czas leki zewnętrzne przepisane przez dermatologa... ale każdy jest inny, może u Ciebie będzie ok.

Gość happy sialalala
Kurcze nie chce nawrotuuu ;(;(

Pamietam o Sudokremie.Moj facet mi polecil z troski o moja twarz ..i zapchalo.Tak samo Bambino tez. U mnie dermatol byl darmowy , natomiast nie wiem ile kosztowalo samo leczenie i wszystkie specyfiki.Mysle ze ponad 500 zl napewno a i tak mi to gowno dalo :D Wyleczylam sie po swojemu. Przebarwienia po tradziku u mnie znikaja okolo miesiac wiec jesli by cos wyskoczylo to za miech nie mam sladu.Nie stosuje nic teraz oprocz Brevox i maseczek nawilzajacych.

Gość happy sialalala
a jak wyleczyłaś po swojemu?