Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

owsianka

mam pytanie może troche głupawe ale to poprostu

Polecane posty

z ciekawości. nie obrażajcie sie prosze jeżeli kogoś tym pytaniem obrażę to przepraszam...Otóż zastanawia mnie ile dostaliście kasy w prezencie na ślub ja robie na 50 osób i rozpatrzam przeznaczyc kwotę z prezentów na opłacenie kredytu albo na mieszkanie, jak u was to wyglądało??

Gość Xenia54
U nas było ok.80 osób i dostaliśmy prawie 10 tys.

Gość sorry ale dla mnie to porazka
zarabiac na wlasnym slubie!!! slub urzadza sie dla gosci a nie dla kasy

\"sorry ale dla mnie to porazka zarabiac na wlasnym slubie!!! slub urzadza sie dla gosci a nie dla kasy\" hehe, ale tekst !!! Jeśli nie chcesz sie wypowiadać to nie pisz postów ! Fora są po to by pytać i odpowiadać a nie unosić się dumą. Dla Ciebie to może nie ważne - tatuś i mamusia Ci urządzili wesele. Są też tacy, którzy muszą sami zarobić lub wziąść kredyt a potem go spłacić. Zastanów się czy warto takimi hasłami \"zanieczyszczać\" temat. Ps. Masz coś do powiedzenia to poszukaj odpowiedniego tematu !

Gość helo everybody
ona sie tylko pyta jak nie chcesz to nie musisz odpowiadac... mnie ciekawi co innego, ide na slub do kuzynki w lutym z osoba towarzyszaca i nie wiem ile jej dac bo nie bylam na weselu chyba ze 100 lat... mozecie mi poradzic ile daja takie osoby z rodziny ? jak to u was bylo? ile wypada dac jako znajomym a ile jako rodzinie...

Gość Xenia54
Jasne, że każdy przelicza ile kasy zgarnie

helo everybody - mój kolega szedł jako \"kolega\" , nie z rodziny z dziewczyną i dali jako para 400 zł - to chyba standard . Pozdrawiam

Gość coś o chamach
moi teściowie nam nic nie dali, i do ślubu też się nie dołożyli-chamstwo!!!!!!!!!!!

coś o chamach - jak nic nie dali ? nawet prezentu ? Teściowie - rodzice Twojego męża - rozumiem tak ? Pewnie mąż powiedział że sam zarobi sobie na swoje wesele swoim rodzicom - czyli Twoim teściom , a oni przechwycili i pomyśleli sobie \"że może wam kasy już nie potrzeba\" . Nie wiem nie wiem - dziwne .

Gość coś o chamach
na pewno nie mówił że za wesele zapłaci sam, też był wkurzony i było mu wstyd. a przed ślubem teściowa zafundowała solarium synowej od drugiego syna. w chamstwie nikt ich nie przeskoczy, uwierzcie mi.

Gość coś o chamach
ale przecież żenił się ich ostatni,najmłodszy syn

No wcześniej tego nie napisałaś o tym że najmłodszy i to ostatni syn nadodatek ... ALE POWIEDZ SZCZERZE - nic a nic nie dorzucili ? Ani grosza ? Aż do ostatniego dnia ślubu sie tą całą sprawą nie interesowali ?

Gość coś o chamach
dodam tylko że na chrzciny nasze dziecko dostało.........uwaga........NIC,absolutnie nic, ani pamiątki chrztu, co kosztuje 2,50, ani żadnego pluszaczka. Chamstwo przez duże CH

Gość coś o chamach
przysięgam że dostaliśmy tylko kwiaty przed kościołem, bo co by ludzie powiedzieli,gdyby byli bez.......

Gość coś o chamach
za wesele zapłacili moi rodzice,a za poprawiny zapłaciliśmy z pięniedzy uzbieranych na weselu

Gość coś o chamach
mieszkam

Gość coś o chamach
no właśnie , dzięki za zrozumienie

Nie umiem tego pojąć :( Jak tak można - przecież Twój mąż - to jest ich dziecko ( najmłodsze ) - i jak tak mogli - nawet prezentu ? :(

Gość coś o chamach
a jednak

do malusia s to jest forum, czyli kazdy moze sie swobodnie wypowiadac a mnie denrwuje i razi nastawienie odob, ktore zapraszaj gosci ze wzgledu na kase. jesli ktos ma takie zycznie to daje pieniadze albo prezent, jesli nie moze lubnie chce z riznych wzgledow dac prezentu lub pieniedzy nich nie daje i zaszczyci mnie swoja obecnoscia!! jeslikogos nie stac na wystawne wesel to nich wyprawi takie, na jakie go stac! to samo sotyczy tekstow o tesciach: moja tesciowa ma kupe kasy a nam nie pomaga. tzn raz na pozyczyla pieniadze i bardzo szybko domagala sie ich zwrotu. od tej pory zacikam zeby i mowie " bez laski",a swojemu najmlodszemu synkowi kupila 2 laptopa jestem w stanie sam zarobic na siebie, nie bede sie prosic. a jesli zrobi mi preznt , bede wdzieczna. to jej pieniadze i ona decysuje no co i na kogo je wyda.

do cos o chamach: gratuluje szacunku dla tesciow nie musieli ci nic dawac przez ponad 20 lat wydawli swoja krwawice na twojego obecnego meza to jest kuuuupa kasy zobaczymy jak ty bedziesz tesciowa w zyciu wazna jest zasada: umiesz liczyc- licz na siebie

Gość do sorry...bzdury
dokladnie bzdury ale to ty pier....sz! na swoj wesele zaproś sępów niech się nażrą utrą mordy i nasrają na twój tort ślubny! a jw opisane o chamach to czytaj : noworodka też olali TO nie chamY?

Gość coś o chamach
moi rodzice też mnie wychowywali, ale wzięli kredyt, i wyprawili wesele jak miliony innych ludzi(rodziców) właśnie od normy odbiega to, jak się zachowali teściowie, zwłaszcza że dwóm starszym synom wyprawili wesela, dali domy a tu nic i nawet dziecko olali. a prawda jest taka że wszyscy młodzi liczą na prezenty,pieniądze bo to na NOWĄ DROGĘ ŻYCIA no nie? Idąc na komunię do 9--latka daje się komputery za tyś a idąc do dwóch osób na ślub 200zł? paranoja!

podsumowuje: wesel robi sie zeby zebrac kase dziecko sie rodzi zeby dopstac od tesciow prezenty Ja do tej pory zylam w przekonaniu ze wesele robi sie po to zeby zaprosic najblizsze osoby i dzilic sie z nimi swoim szczesciem a dziecko mam po to zeby je kochac. takiejest moje podejscie i nie wyzywam ludzi, ktorzy nie daja mi kasy ani prezentow. tym bardzej jesli sa to rodzice ojca mojego dziecka.

Gość A JEśLI MAJą PIENIąDZE

Gość SORY PORAżKA
ROZUMIEM żE JESTEś PO śLUBIE, CZY ZAPRASZAJąC GOśCI POWIEDZIAłAś: PRZYCHODźCIE BEZ PREZENTóW , ALBO TO CO MACIE DAć NAM LEPIEJ DAJCIE NA CELE CHARYTATYWNE

Gość ANO ANO
pewnie zgarnęła prezenty z bananem na ustach