Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kjhkcbye

Chcę przestać obgryzać paznokcie!!!!

Polecane posty

Gość kjhkcbye

Chcę przestać obgryzać paznokcie!!!! Jak mam to zrobić???? Pomóżcie!!!! Obgryzam odkąd pamiętam. Wstydzę się np. podnieść pieniądze z lady w sklepie, bo nawet nie potrafię, dużo czasu mi to zajmuje. Często tak obgryzam, że bolą mnie całe palce. Pomóżcie!! Co zrobić??

Gość córka_jeża
Jest w aptece taki preparat przeciwko obgryzaniu paznokci,maluje się je jak lakierem i w smaku jest gorzki.Tak oduczyłam syna.Dobrze,abys miała w tym trudnym czasie co robic z rekami(np.podczas oglądania filmu)Wymyśl jakąś zabawkę np.fajny jest kawałek grubszego łańcuszka,jakis brelok itp...Powodzenia:)

Gość MajaMi
Ja się jeszcze do końca nie oduczyłam ale już jest dobrze. Przede wszystkim samokontrola i trochę próżności... brelok albo zabawka też dobra. Ja noszę długopis i go obgryzam :) zamiast paznokci. Też warto o nie zadbać i wtedy albo nie przeszkadza coś tam (Bóg wie co) albo nie chce się niszczyć dzieła. Te gorzkie malowidła mnie nie pomagały niestety... szybko przebrnęłam przez gorycz :) Powodzenia w poszukiwaniach

Gość kjhkcbye
ja też juz używałam tych gorzkich lakierów z apteki, ale szybko się przyzwyczaiłam. najgorzej jest wieczorem gdy ogladam tv

Gość KLIM
Cześć. Ja nie kupujcie żadnych preparatów. Silna wola jest tu kluczem do sukcesu. Tak jak bywa to z papierosami, alkoholem. Silniejsza osobowość wyrywa. Ja tak przestałem właśnie obgryzać paznokcie. POzdr!!

Gość wdqsxqsweqeqw
Ja poprostu powiedzilaam nie pbgrzyalam i powiedzilam NIE zapuscilam i mialam ladne ale znowy obgryzlam najlepej posdyapac pieprzem blereeeeeeeeeeeeee

Gość wdqsxqsweqeqw
Ja poprostu powiedzilaam nie pbgrzyalam i powiedzilam NIE zapuscilam i mialam ladne ale znowy obgryzlam najlepej posdyapac pieprzem blereeeeeeeeeeeeee

Gość wdqsxqsweqeqw
a i z ta silna wola maz racje

to spróbuj wyobrazić sobie ile różnych bakterii i brudu znajduje się pod paznokciami....gdybyś wzieła to pod mikroskop, dopiero zobaczyłabyś co tak naprawde \"zjadłaś\":-p wiem troche cie zniesmaczyłam,ale może choć troche pomoże;)

Gość dolce lady
jedyny skuteczny sposób na obgryzanie paznokci to nałożyć na jakiś czas tipsy , wyprobowałam na sobie

Zrób sobie porządny maniciure, oczywiście nie sama!!! Pewnie paznokcie wyglądają fatalnie i są bardzo zniszczone, dlatego niech się nimi zajmie profesjonalista. Następnie idź do apteki i poproś o dobrą odżywkę do paznokci + witaminę A i skrzyp Postanów sobie, że nie weźmiesz rąk do ust (gorzkie żele mało skuteczne gdy brak silnej woli) a uwierz mi po tygodniu będzie już o wiele łatwiej. Do wieczornego domowego kina polecam troszkę owoców na misce i marchewkę do ręki :-) DŁONIE SĄ WIZYTÓWKĄ KAŻDEJ KOBIETY !!!