Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vipera FOR YOU

DERMACOL -dobrze kryjacy FLUID!!!!!!

Polecane posty

Gość vipera FOR YOU

dziewczyny duzo dobrego slyszlam o fluidzie DERMACOL... nie mozna go dostac w sklepie przynajmniej u mnie w miescie nie ma:( znalazlam tu palete kolorow..czy odzwierciedla ona te kolorki jak normalnie wygladaja? mam jasna cere w odcieniu cieplym http://miniurl.pl/dermacol zastanawiam sie nad numerkiem 212 lub 217 mzoe dziewczyny ktore uzywaja go cos mi doradza;)bo chce zamowic. pozdrawiam

osobiście używać go można tylko na wyjście bo daje efekt potwrnej maski...

Gość vipera FOR YOU
no slyszlam ze jest dosc kryjacy ale zeby zaraz wielka maska:)

dermacol jest bardzo specyficznym fluidem, powiedzialabym ze do zadan specjalnych, to taka jakby maska ktora punktowo lub w calosci pokrywasz twarz, nie bedzie sie wygladac naturalnie, ale tez zakryte beda mankamenty urody dlatego dermacol sprawdza sie najlepiej wowczas gdy skora jest naprawde w zlym stanie jak jest z paleta barw, nie wiem

pamiętam koleżanka kupiła sobie na studniówkę miała straszne pryszcze i chciała to jakoś zatuszować i z tego co pamiętam nie było ich widac ;) także jest spoko..

Gość vipera FOR YOU
no to ja nie mam strasznych pryszczy ale czasem jak cos wyskoczy to moze to pomoze;))) dzieki:)

Gość on jest dobry ale jako korekto
r albo do rozrabiania z innymi fluidami. nigdy nie kladz go jak fluidu na twarz,nie dosc ze zapchasz sobie pory o jeszcze bedziesz ygladala jak tapeciara. ja go stosuje jako korektor a na niego podklad eris matt i jest super!! a tez mam krostki i przebrwienia po wyciskaniu! pozdr. ja mam kolor nr 217 jako korektor super ale esli mialabym uzyc jako fluidu to nr 213 i 215 sa ok dla normalnej,typowej dla naszych warunkow klimatycznych cery pozdro

Gość cicha nowa mala lusia
moja kolezanka uzywa bo ma bardzo nieladna cere i bardzo sobie chwali tylko ze on ciezki bardzo jest;/

Gość fan outlandish
ja wlasnie zamawikam , niedrogi a mzoe sie przyda w naglych sytuacjach:)

Gość 217 to odcień ciepły
a 212 zimny, na stronie jakiejś drogerii internetowej było to opisane, ale nie pamietam niestety której.

Gość BeataB-jow
Hello ja etz zainspirowana super recenzjami tego kosmetyku postanowilam zamowic na allegro.Zamowilam 215 i kurde ciut za ciemny wiec na drugi raz na zime zamowie 213 ale juz niedlugo buzie chwyca promienie slonca wiec git. Fakt brudzi ubranie ;( I to duza wada... Ja uzywam na cala buzie .czy daje efekt az takiej maski hmm no nie wiem?! Ja biore cienka warstwe i jest git a mam na poliku pekniete naczynka i plamki czerwone wiec bardzo sobie go chwale kryje wszystko :) Żaden podklad czy tam fluid nie dawal takich efektow. ZADEN!!! Nawet do kumpeli ostatnio mowilam ze dermacol to chyba cud dla ludzi z plamkami. Tylko trzeba odczekac az sie troszke na palcu rozgrzeje bo tak to cholernie gesty ;) Ja raz polozylam przez przypadek na grzejniku to byl az płynny :P:P Nie no kolezanko ja polecam bo: NIEDROGI KRYJE WSZYSTKO Fakt moze i zatyka skore ale po zmyciu mleczkiem lub tonikiem (samą wodą dosc trudno go usunac)...chociaz mnie sie niekeidy zdarzalo zapomniec buzie przetrzec tonikiem na noc czy cos i ..w sumie zero niespodzianek. Fakt ja nie mam problemu zadnego z tradzikiem poprostu nigdy go nie mialam ale mimo to nie mam zadnych wypryskow czy cos z pwoodu ze mi zatyka pory DLA MNIE SUUUUPER najlepszy!

Gość xena89
aha dzieki:) ja go zamowilam:) pozdrawiam

Gość dermacol jest świeeeetny
211 Polecany do karnacji chłodnej, porcelanowej 212 Do karnacji bardzo jasnej, chłodnej 213 Poecany do karnacji chłodnej, normalnej 214 Polecany do karnacji ciemnej 215 Polecany do karnacji ciepłej, normalnej 216 Do karnacji opalonej 217 Polecany do karnacji bardzo jasnej, ciepłej 220 Polecany do karnacji opalonej, brzoskwiniowej

Gość dziewczyny podpowiedzcie
kupiłam za ciemny odcień podkładu i zastanawiam się czy nie dałoby sie go rozjaśnić dermacolem. Gdybym tak odrobinkę wymieszała z podkładem... co myslicie? Tylko nie wiem jak to wpłynie na moją cerę, bo dermacol zatyka pory a ja mam trądzikową skórę.

Gość 213 jest taki jak 215 prawie
szkoda ze cera sie po nim swieci

moja kolezanka do dzis trzyma moje zdjecie po uzyciu dermacolu!!! na haloween jak znalazl!!! straszna maska!!!

to jest fluid charakteryzatorski:) ja go stosuję cienką warstwe na ciemny normalny kolor innego fluidu, który mam na twarzy-tak się maluję na wystąpienia publiczne, ważne spotkania, imprezy, randki-oczywiście nie walę tego tak dużo jeśli chodze na randki -najwyżej stosuje w charakterze korektora i rozjaśnienia zbyt ciemnego fluidu... po tych eksperymentach makijażowych opanowałam sztukę stosowania dermacolu do perfekcji... dermacol jest super jeśli chodzi o krycie gigantycznych syfów i wielkich pajączków-chodziaż ja nie mam cery naczynkowej ale czasem jakis syf wyskoczy.. pozdro

Gość blondi 1987
zachecona waszymi opiniami kupie ten dermacol na beautyfly.pl

Gość ja nie wiem jak mozna derm
acol na cala twarz nalozyc?? to nie mozliwe,ble! on jet dobry jako korektor ale podklad na dzien nie moze byc taki ciezki,toc to ma konsystencja jak pasta do butow! tylko jako koektor ale nigd na calosc ludzie!!

Gość cukierek1989
a ja tez kupie - 9zl i jakby co na pryszcza ratunek;]]]

Gość BeataB-jow
no jak sie lekko ociepli dermacol i ma sie juz wprawe to mozna na całą buzie...ja za pierwsyzm razem jak nalozylam tak nieumiejetnie bo sie niespodziewalam to czulam sie jak manekin o CUDOWNIE idealnej buzi... az szok -jak lala plastikowa :D Teraz nakladam rowno dobrze rozprowadzam, cienko i jest cud-miód

Gość a jakąsz masz cerę
nie szkodzi Ci? co z tymi osławionymi, zpychającymi pory własciwościami Dermacolu?

Gość absolutnie odradzam
dermacol dziewczynom o cerze tradzikowej luz sklonnej do pryszczykow i zapychania, poniewaz zawiera od NAJGORSZE zapychajace G**NA: paraffinum liquidum i paraffin i to na DRUGIM miejscu w skladzie. Nie wierzycie mi, poszukajcie sobie w google co to za skladniki, a sam sie przerazicie. Do cer normalnych jest faktycznie swietny, ale tylko i wylacznie jako korektor. Jesli ktos mowi, ze "naklada malutko i nie ma po nim maski" to ciekawi mnie bardzo czy taka samo opinie o "zadnej masce" wyraziloby otoczenie danej osobki...takaze ostroznie z dermacolem dziewczyny.

ja mam mieszaną cerę, tłusta w strefie T, wyskakują mi syfy pojedynczo tylko w okolicach brody-takie gule które potem eksplodują...czoło, nos policzki są zupełnie gładkie, raczej dermacol nie powoduje u mnie wysypu syfów, za to świetnie kryje przebarwienia po syfach i w ogóle maskuje te gule na brodzie.. po za tym po niedługim czasie cera się świeci i trzeba zetrzeć sebum i ponownie nałożyć.. zresztą dermacol używam tylko w wyjątkowych przypadkach

Gość BeataB-jow
Hmm no mnie nie szkodzi bo tak jak pisalam ja nie mam zadnych problemow z krostkami, pryszczami itp. wiec luz... A mowie ze nie daje efekty maski bo..nie daje. U mnie w towarzystwie potepia sie jakeis tam "tapeciary" poprostu mnie sie wytapetowane lale nie podobaja..i uwierzcie ze z wprawa da sie nie uzyskiwac efektu maski. -naprawde

Gość zastanawiam sie23
no to mozna kupic:) ja tez chyba sie skusze;)

Gość może zadzwon
idz do apteki, tam na pewno oryginal kupuisz. btw kto by podrabial fluid ktory w oryginale kosztuje 9 zl :O

Gość iulia z w
Ja bym dermacolu n a twarz w żadnym wypadku nie polecała. Można stosować okazjonalnie do dekoltu i plecow, tani, więc mozn a na duze powierzcnie stosować, ewentualnie do maskowania blizn po poparzeniach itd. Do twarzy jest całe mnostwo, dobrze kryjących, matujacych, nioe zatykających porow.

Gość vipera FOR YOU
w tym sklepie http://www.beautyfly.pl/index.php w ktorym kupilam sa niskie ceny!!!!!! po co na allegro ,tam podobna cena a licho wie gdzie oni go trzymaja;) u mnie wporzadku:)

Gość xena89
no ja kiedys kupialam na allegro ten dermacol ale cena tego jest taka sama w tym sklepie, wiec ja tu zamawiam:)