Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vipera FOR YOU

DERMACOL -dobrze kryjacy FLUID!!!!!!

Polecane posty

Gość rtedys
a ja bardzo chwale dermacol -tani, super kryje!! i nie wiem jak wam ale mi nie robi masaki:) a nakladam go duzo a potem jeszcze Max factor na to, ostatnio kolezanka zapytala mnie czy ja sie wogole maluje... bylam w szoku! jak pomyslalam, przeciez ja tyle wale tego dermacolu a tu taka opinia!:)szok:) polecam!! chcoaiz na poczatku mialam problemy z nakladaniem i wogole, ale im dluzej uzywam tym lepiej mi to wychodzi;) tylko czy on niszczy cere?mam manie na punkcie mojej twarzy, nie lubie sie malowac, wole byc bez makijazu(ale bez to tylko jak sama jestem tak to sie nie pokazuje:P i nigdy nie pokaze:P ).

Gość kantoriza
Ja używam od trzech lat punktowo. Nie zauważyłam po nim żadnych problemów z cerą< ma cerę mieszaną>. Stosuję go do ukrywania popękanych naczynek wokół nosa, jest też świetny do modelowania twarzy- nałóżony na środek nosa optycznie go zwęża. można nim też modelować owal twarzy. Dla mnie bomba!

Gość biedroneczka_taka_mała
Ja mieszam mój dermacol z Lirene City Matt - mam dość jasną cerę, więc mieszam dermacol 217 (strara wersja) z City Matt toffee (bodajże 208). Pasuje dosyć dobrze. Efekt w miarę naturalny, tylko jak dla mnie odcień jest zbyt ch lodny (wpada w lekki róz). Dlatego szukam odpowiedniego odcienia nowej wersji dermacolu - i powiem Wam, ze kolory zamieszczone na stronach intrernetowych nie odpowiadają rzeczywistości - byłam w drogerii w Czechach i patrzyłam na testerki - większośc odcieni wpada w róż, do ciepłych tonacji są na pewno 210 i 221 (który wcale nie jest taki ciemny) i jeszcze albo 209 albo 208 (nie pamietam już który, ale oba są strasznie jasne).

Gość marta warszawa
teraz zauwazylam ze zmienili serie dermacolu, tzn jest wieksze opakowanie, czarny kartonik a nie biały. no jak na opisie tej aukcji: http://allegro.pl/item582318245_dermacol_make_up_w_nowym_opakowaniu_nr_215.html i teraz mam pytanie odnosnie odcienia do osob ktore wyprobowaly nową serię - ktory kolor najlepiej nada sie do krycia cieni pod oczami? ja mam cere baaaardzo jasną, wrecz ziemista z jasnymi piegami. ogólnie jest sucha ale na czole i brodzie dosc czesto wyskakują mi syfki, zatem ew stosowalabym go do krycia punktowego tez wyprysków. chyba ze ktoras z was natknela sie na drogerie w okolicach centrum warszawy w ktorej są testery i mozna sprawdzic na sobie ktory odcien pasuje najlepiej to konieczcie napiszcie!

Gość marta warszawa
i jeszcze jedno. piszą ze ta nowa seria jest lżejsza. czy zatem jest tez mniej kryjąca?

Gość Meg***
Ja kupiłam dermacol,ale jak dla mnie jest kiepski.Gdy nałożyłam go na całą twarz to utworzył efekt maski,ogólnie ciężko się go aplikuje no i kolory też mi niezbyt odpowiadają. Mam parę przebarwień po wypryskach i czasem jakiś syfek wyskoczy (ale są to małe ilości) i teraz stosuję go tylko i wyłącznie jako korektor pod podkład.Nawet nieźle się sprawdza jako korektor.Kupiłam za to podkład z sorayi ,(był tani -myślałam,że będzie kiepski)nałożyłam i o dziwo pięknie wygląda na mojej twarzy:) do tego używam na syfki tak jak już wspominałam,albo punktowo dermacol,albo jakiś korektor.

Gość kosmetyczka1_1
trochę kremu i dosłownie malutkie kropeczki na policzkach czole i brodzie a DERMACOL rozprowadza się super i nie ma efektu maski. Trzeba tylko umieć dobrze go stosować. Najlepiej rozcierać przeznaczoną do tego gąbeczką.

Gość karlaaa
dermacol jest bardzo przyzwoity. niesety paleta odcieni w necie zupelnie rozni sie od koloru w rzeczywistosci...mam odcień taki różowy a potrzebuje bardziej kolor kości słoniowej bądź beżowy jaki to będzie numer pomozcie

Gość uuuuuuuuuuuupppppppppppppppppp

Gość ryboza00112
a dermacol mozna normalnie w sklepie kupic? jesli tak to gdzie go doatne w krakowie albo okolicach? POzdrawiam

Gość truskawa20
Dziś kupiłam dermacol.Kosztował 21 zl.Ekspedientka dała mi wysuszoną palete z kolorami.Zastanawiałam sie między 213 i 210.Wybrałam 210.. Kiedy wyszłam ze sklepu i odtworzyłam od razu wiedziałam ze zrobiłam kolejny bład... kolor jasny jak ściana ;/ zupełnie inny niż z palety ;/ Mam cere tłustą ,mnóstwo zaskórników,wągrów,na nosie piegi,wiele pieprzyków,popękane naczynka,kilka pryszczy od czasu do czasu,pare blizn po trądziku.. byłam pewna,że ten kosmetyk będzie idealny i zakryje wszystkie niedoskonałości mojej cery... ale nic z tego nawet DERMACOL nie zakryje idealnie tego co mam na twarzy ;/ Co do nakładania to masakra!! brudzi strasznie!! ;/ i szybko sie ściera bo wystarczyło ze sie pocałowałam z chłopakiem i juz przy ustach moje defekty były bardzo widoczne.Zanim nałożyłam to mazidło nałożyłam krem nawilżający ziaja,potem punktowo nałozyłam dermacol i wymieszałam jeszcze odrobine z podkładem lirene city matt.. potem przypudrowałam pudrem matującym w kamieniu i nałożyłam róż.Efekt końcowy niezły ale nie mam rano tyle czasu by sie tak "bawić" a trzeba bardzo uważać zeby nie zrobić maski bo sam dermacol na cała twarz to nie jest dobry sposób... jak króraś z Was chce kupić odcień 210 to pisać bo ja musze kupić ciemniejszy ale nie mam pojęcia jaki....

Gość ggggrrrryyyytttt
ja chwale sobie clique superfit makeup. Moze i kosztuje troche,ale mam go juz prawie rok :) naprawde niewiele potrzeba. Najlepiej po prostu poprosic w sklepie zeby pomogli dobrac odcien sprawdzajac na twarzy bo to co na palecie wyglada dobrze na twarzy wcale nie musi

Gość najlepszy
osobiście skóre mam gładką i bez żadnych wyprysków ale za to nie lubie swoich piegow. wiec fluid dermacol jest dla mnie swietnym rozwiazaniem. nakladam go bardzo mało wiec nie daje efektu maski i zarazem nie zatyka porow. kiedy rano idac do szkoly sie nim posmaruje wracajac do domu efekt nadal sie utrzymuje. Puder świetny i niedrogi. Trzeba go uzywac oczywiscie w miarach rozsadku. Jezeli nalozysz duza warstwe fluidu bedziesz wygladala okropnie lecz jesli dobrze dobierzesz kolor i nie przesadzisz z iloscia nakladanego fluidu moge sie zalozyc ze nie zmienisz juz tego podkladu za nic w swiecie, tak jak ja. sprobowalam i przekonalam sie ze jest idealny!

Gość sysiulka17
ja osobiscie uzywam dermacolu.. ale ja uzywam go jako fluid i nie mam efektu maski ponieważ rozrabiam go z kremem poł tlustym... jest ftedy bardzo dobry..najlepiej rozrabiac go z kremem kutibaza...

Gość ioana
Witam!Stosowałam dermacol,ale jedynie na imprezy-dobrze sprawdza sie w sztucznym oświetleniu:)Kruje bardzo dobrze jednak ogromnym minusem sa plamy na ubraniu,które ciężko sprać:( Ja przed zastosowaniem mieszam go z kremem do twrzy lub dla posiadaczy cery tłustej-świetnie sprawdza się z bazą silikonową(np.soraya).

Gość cgfhg
a czy dobrze kryje zaczerwienienia ???

Gość AgniechaD
Kochane ! Polecam ten podklad jest cudowny!! Jesli macie twarz z problemami to jest naprawde swietny! Ja osobiscie nakladam troche na slady po wypryskach a nastepnie reszte (niewielka kropke) mieszam z fluidem matujacym i powiem wam ze to najlepszy fluid jaki moze byc!;) Kryje, jest trwaly!! Fakt, twarz sie swieci, ale to nie problem jesli zastosuje sie dobry puder w kamieniu badz jak ja uzywam w pylku. A i zadnego uczulenia nie dostalam!! Ani pryszcze bardziej nie wyskakuja, to bleff!! W ogole nie wyskakuja, a mozliwe ze schodza jeszcze, bo mi od czsu uzywania ani jeden nie wyskoczyl, co z innymi fluidami bywalo roznie;/, wiec jest ok:)

Gość jusssiii
Uzywam go już od roku, prawie codziennie a zużyłam dopiero połowe tubki! Bardzo wydajny! Nie wyobrazam sobie wyjścia z domu bez Dermacolu

Gość cady
ja znalazłam ten produkt w pierwszej drogerii do której weszłam :) jednak kosztował on nie 9zł a 24... Ekspedientka mówiła, że przejęła go nowa firma, ma nowe opakowanie i jest "trochę" droższy. Jednak jest warty każdej ceny. Jestem nim zachwycona!!!

Gość AmiszaA
Wczoraj dokonalam zakupu tegoz tak wychwalanego cuda. Mam kolor 215 i nie wiem jak ktos tam wczesniej mogl pisac ze jest ciemny lub za ciemny jak on jest taki blady ze wygladam jak smierc. Ale niestety znalazlam go tylko w jednym malutkim sklepiku w moim miescie, wszedzie indziej wytrzeszczali oczy i pytali co to jest:) a ten wlasnie kolor mieli tam najciemniejszy. Kryje niesamowicie bo zakryl prawie moje piegi:P I gdyby nie ten kol,or to bylabym naprawde zadowolona. Ale w polaczeniu z lirene city matt tiramisu wyglada calkiem niezle:)

Gość taszu
bo dermacolu trzeba umieć używać! ja go sobie bardzo chwalę jako fluid-ale tylko jeżeli założy się BARDZO CIENKĄ WARSTWĘ. trzeba u mieć go używać, nie ciapać niewiadomo ile. naprawdę, im mniej tym lepiej a kryje i tak świetnie.

Gość EwA&******************
Jest kiepksi, może kiedyś to było coś, teraz to przecietniak. polecam kosmetyki firmy Mac, efekt zalezny od oczekiwań i produktu a także od rodzaju makijażu, dosłownie czary-mary. Są super, tylko drogie, mój faworyt to Studio Sculpt.:)

Gość vvvvvvvvvvvv
a co z puderem drrmacol, ktos uzywa??

Gość wijas
kosztuje 230,30

Gość nika3
dermacol jest zajebisty, zamówiłam przez net i odcień mi spasował, używam kwasy i muszę stosować filtr, a ona go ma , spf 30! za cenę 22złote!!!!nic go nie pobije, krycie zajebiste, wydajny jak cholera. trzeba go mieć nanieść, cera po nim jest jak z okładki Gala:) wcześniej stosowałam maybelline mousse taki mus w słoiczku i odcień fawn wg mnie jednak za jasny na lato a ocie,n 215 dermacolu na lato dla mnie super, nie lubię sie opalać. cerę mam z brązowymi piegami, raczej jasną ale nie mleczną, nieopaloną, chyba normalną:) pryszcz czasem wyskoczy. cera mieszana ale typowo tłusta nie, mam za sobą te czasy, mam 27 lat. polecam spróbowac!ja lubię dobre krycie.

Gość Beata27
Kupilam Dermacol i jestem mega zadowolona,nie uzywam go jako fluidu lecz jako korektora mam na twarzy tzw. myszke i chcialam to jakos zakryc,a ten specyfik zrobil to rewelacyjnie,bardzo polecam.

Gość Beata99
Może ktoś podpowie w jaki sposób można przyciemnić dermacol? Kupiłam 212 ale jest zbyt jasny. Oglądałam tester 215 i wydawał mi się zbyt różowy i ciemny więc kupiłam 212. Obecnie stosuję Max Factor Lasting performance 105 (soft beige). Do tego koloru chciałabym przyciemnić te moją 212 :) Proszę o podpowiedź.

Ja również go używam, nr 213. Nie zamienię go na żaden inny! Nakładam cieniutką warstwę a taki efekt... Polecam:)

Gość iwojezyk
Dla mnie dermacol okazał się świetnym fluidem. Ważne dwie zasady jego stosowania to po pierwsze: używanie naprawdę śladowych ilości i nakładanie na nawilżoną skórę.

dla mnie jest troszeczke za gesty, dlatego zanim go naloze nakladam krem nawilzajacy. I nakladam go zawsze kiedy mam dostac okres i na mojej twarzy robi sie pole minowe xD na codzien zakrywam nim wypryski :)