Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lisc senesu 22

czy picie herbatki z liscia senesu raz lub dwa razy w tgodniu ....

Polecane posty

Gość lisc senesu 22

tez rozleniwi moje jelita? czy takie picie ma wogole sens? i czy wplynie negatywnie na moj organizm? chcialabym od czasu do czasu tak porzadnie sie oczyscic (wyproznic)

Gość lisc senesu 22
????

Gość szczerze to...
to nie pij tych herbatek. Rozleniwi Ci straszni pracę jelit. Poza tym raz czy dwa w tygodniu to dużo. Nie pij ich. Lepiej zacznij jeść activie, naparwdę pomaga Przemyśl to senes jest strasznie niezdrowy

Gość lisc senesu 22
dzieki za odpowiedz:) a znacie jakies sposoby w miare zdrowe na przeczyszczanie? dodam tylko ze otreby itp nie dziala na mnie. a activie trzeba jesc 2 tyg aby bylo widac jakies efekty?

no cóż, otręby na mnie też nie działają, za to picie dużej ilosci soków trochę pobudza, jest też lewatywa ;) ale to już wymaga większej woli oczyszczenia :D ja się skusiłam do tej domowej i powiem, że nie było źle :D

Piłam Figurę 1 zawierającą senes przez 20 dni ( 20 torebek- jedna dziennie) potem Figura 2 przez nastepne 20 dni czyli w sumie 40 dni na herbatkach. Teraz gdy już przestalam moje jelita pracują bardzo dobrze, wypróżniam się codziennie, moze to wlasnie za sprawą otrębów? COdziennie rano 5 łyzeczek z kefirem naturalnym, potem lekkie sniadanie, do tego kakao bo zawiera Mg i jest super :)

Gość senes
rozleniwia jelita nie powinno sie pic dłużej niz tydzień

do Maly_Urwis: A schudlas cos przez te 40 dni? Duzo w ogole jadlas?

Ja raz spróbowałam herbatki z senesem.....po 10 min od jej wypicia dostałam takich bóli brzucha że myślałam że to skręt kiszek!! Fakt - przeczyściło mnie dokładnie :o Ale nigdy w życiu!!!!!! Reszta herbatek wyladowała w koszu :(

Gość sylu801
Ja herbatek w ogóle nie biorę pod uwagę bo nic nie pomagając mimo włożonego wysiłku odkąd przyjmuje African Mango http://afrikanmango.pl czuję mniejsze uczucie głodu już nie chce mi się podjadać między posiłkami trzymam się godzin a co najważniejsze wychodzę 3x w tygodniu biegać z koleżanką!

Ja uważam, żę jest więcej ciekawych herbatek, polecam po prostu zielona/meliske lub rumianek