Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 _enter__

czy znacie takie naprawde stare panny/kawalerow???

Polecane posty

Go艣膰 _enter__

bo tak mi sie wydaje ze to bardzo zadkiebylo, kiedys pewnie przy pomocy swatki wszyscy sie dobierali w pary a widze ze nasze pokolenie bedzie samotne do konca zycia 馃槶 przesadzam??? ja takich osob starszych i wolnych znam naprawde kilka

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 _enter_
np moja psiapsioleczka ma juz 22 lata ijest sama, ja zreszta tez a mam 21. moj kolega ma 25 i nie ma dziewczyny

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 _enter__
_enter__ja mam kreske wiecej i latek tez wiecej :P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Tak-sobie-mysle
Znam jednego kawalera - starego, wlasnie smacznie chrapie w naszym lozeczku. Ja zreszta tez stara panna....hehe jakos tak wyszlo,ze zapomnielismy sie stawic w Urzedzie Stanu Cywilnego

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 chyba masz racje
dzis niestety swatek nie ma i nie chca pomocy,bo uwazaja,ze to wstyd przyjac od kogos pomoc w postaci wyszukanego partnera/ki

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 du偶o znam takich os贸b
i nie uwa偶am tego za co艣 strasznego. Sama nied艂ugo pewnie do nich do艂膮cz臋, bo nie widz臋 si臋 w roli 偶ony. Zw艂aszcza u boku jakiego艣 kretyna.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 _enter__
hej ale mi chodzi o takich 50latkow i wzwyz

Udost臋pnij ten post

a i nie uwa偶am, 偶eby ich "samotno艣膰" by艂膮 wynikiem tego, 偶e nie ma dzi艣 swatek. Przypuszczam, 偶e by艂 to ich w艂asny wyb贸r. Mo偶e po prostu tak wysoko ceni膮 swoj膮 osob臋 i wolno艣膰?

Udost臋pnij ten post

no i mi o takich chodzi

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 _enter__
pewnie masz racje :) dlatego pytalam czy nie przesadzam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zadziwiaj膮ce
dziewczyno, naprawd臋 my艣lisz, 偶e pokolenie dziesiejszych 50-60latk贸w korzysta艂o z us艂ug SWATEK???? Naprawd臋 nie wiesz nic o latach 50-tych? Mo偶e ogl膮da艂a艣 ostatnio "Skrzypka na dachu"?! :D :D Ostatni okres dzia艂alno艣ci swat贸w i swatek przypada na okres 20-lecia mi臋dzywojennego, a i to na wsi i w ma艂ych miasteczkach... Policz sobie, ile lat musieliby mie膰 dzisiaj ci ludzie :O

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 _enter__
moze przymruzcie troche oczko na to napisalam bo widze ze przesadzacie to byla lekka ironia dlatego dodalam slowko pewnie lecz pzryznam przydalaby sie ta ikonka ;) :P馃憚

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ja mam tak膮 ciotk臋
w okolicach 50, m贸wi臋 jej po imieniu, zreszt膮 wszyscy w rodzinie m贸wia jej po imieniu, bo ciociu do niej nie pasuje. Ma艂a, szczup艂a, drobniutka, bardzo 艂adna, wiecznie roze艣miana i w wiecznym pospiechu. wyglada na g贸ra 38 latek. Jest architektem wn臋trz, nie藕le zarabia, a zarobione pieniadze przeznacza na wycieczki . Obje藕dzi艂a kawa艂 艣wiata, przy czym to nie s膮 w臋dr贸wki z biuremn podr贸zy, tylko z plecakiem po bezdro偶ach. Za m膮偶 nie wysz艂a bo jakos nie spotka艂a nikogo, na kim by jej wystarczajaco zale偶a艂o. Uczucia macierzy艅skie przelewa na nas - dzieci rodze艅stwa, kuzynek, kuzyn贸w i znajomych. Mam nadziej臋, 偶e jesli zostane stara pann膮, to b臋d臋 podobna do niej. A kandydat贸w do r臋ki nadal jej nie brakuje ;)

Udost臋pnij ten post

Nigdy nie zapomn臋 \"cudownej\" pani od polskiego jeszcze ze szko艂y podstawowej.Czterdziesci pare lat, nie znosi艂a d艂ugich w艂os贸w u ch艂opc贸w i jeans贸w, bo twierdzi艂a,偶e spodnie te w przesz艂o艣ci s艂u偶y艂y g艂贸wnie robotnikom i 藕le 艣wiadcz膮 o ich posiadaczu:O

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Wsr贸d moich znajomych mam
kilku takich m臋偶czyzn - kawaler贸w, z jednym z nich przyja藕nimy si臋 i 偶al mi go, tego jak si臋 mu 偶ycie nie uk艂ada. Ma wszystko - jest przystojny, ma dobr膮 prac臋 (pracuje na kierowniczym stanowisku), 艣wietny kontakt z dzie膰mi, s艂owem - z艂oto cz艂owiek, takiego ze 艣wiec膮 szuka膰. Ma pod 40stke. Nie mo偶e znale藕膰 swojej drugiej po艂owy, dlaczego? my艣l臋, 偶e przez spor膮 nie艣mia艂o艣膰. Cz臋sto m贸wi 偶e ma do艣膰 takiego 偶ycia, oboje z m臋偶em staramy si臋 go podnosi膰 na duchu, ale wiadomo - niewiele to daje :(

Udost臋pnij ten post

W艣r贸d moich znajomych..... Ch臋tnie si臋 zapisze do niego w kolejke oczekuj膮cych do zaszczytnej funkcji 偶ony :))))).......

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ino ja 偶em si osta艂

Udost臋pnij ten post

Znam jednego, ma cos pod 50, nie wiem dokladnie ile. Od ok 2 lat jest z jakas kobieta, przedtem byl sam, bo jest alkoholikiem. Od wielu lat niepijacym. Moze kiedys bylo wiecej malzenstw i mniej rozwodow, ale to nie znaczy, ze ludzie byli szczesliwsi. Nacisk spoleczenstwa byl wiekszy i czesto te malzenstwa powstawaly i byly ze soba, bo taki byl porzadek rzeczy, bo nie chcieli byc inni od reszty.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 simonaaass
ja znam jedna nauczycielke,ma juz kolo 50 i przynajmniej od 20 lat niema nikogo i zawsze wyglada tak samo. jara szlugi i jest falszywa malpa.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kiedy艣 RER
A teraz niestety taki porz膮dek rzeczy, 偶e nie wypada si臋 przyzna膰, 偶e chcia艂oby si臋 wyj艣膰 za m膮偶 / si臋 o偶eni膰! W艣r贸d moich znajomych --> dopisz i mnie do listy ch臋tnych :) w moim otoczeniu kawaler贸w niet :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 a ja znam jednego
mojego kolege. ma 45 lat jest sam a to dlatego ze pije opierdala sie i nikogo nie szanuje.nie dba o siebie.inni maja rodziny ale on chyba zawsze juz bedzie sam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kuzynka pod 60tke
bardzo samodzielna, duzo podrozuje, wszytko potrafi naprawic sama z samochodem wlacznie, swietnie gotuje,troche mi szkoda, bo fajna by byla zona,ale jakos sie nie ulozylo

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zapominacie o najwazniejszym
kawalerze w Polsce - Jaros艂awie Kaczy艅skim.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nutri
ja mam 33 letnia kuzynke. wiem ze jeszcze nie taka stara tylko problem polega na tym ze naprawde nie sadze by ona kogos znalazla. mowi ze szuka kogos ale ciezko jest znalezc ksiecia z bajki jak byla nastolatka to umawiala sie z chlopakami. jej mama wtedy urzadzala jej awantury ze ma jeszcze czas na to ze niech sie lepiej zajmie nauka i zajela sie. skonczyla dwa kierunki studiow. dobrze zarabia w dodatku jest bbbbbb ladna (nie przesadzam, zawsze ma wielu adoratorow w swoim otoczeniu) tyle ze z wiekiem poprzeczka jej sie podnosi i tak za chudy, za gruby, za niski, za wysoki, za... itd. nie ma ukonczonych studiow, nie jest inteligentny, nie taki nie owaki a jej mama teraz panikuje ze corka sama zostanie :O

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pani jola
Ja znam tak膮 typow膮 "smutn膮" star膮 pann臋 (to okre艣lenie najbardziej pasuje, nie 偶aden singiel ani takie tam) - to siostra mojej znajomej, jest tu偶 przed 40, jest bardzo samotn膮 osob膮, chocia偶 ma dobr膮 prac臋, w艂asne mieszkanie itp., ale niemal 偶adnych kontakt贸w z lud藕mi. Z wiekiem coraz bardziej dziwaczeje, niestety, potrafi np. rozp艂aka膰 si臋 z powodu krzywo przyci臋tej grzywki itp. wakacje sp臋dza z rodzicami. Ma tak膮 smutn膮 twarz zawsze....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 moja polonistka
to fajna babka by艂a, mimo 偶e tzw. stara panna robi艂a najfajniejsze lekcje polskiego, jakie mo偶na sobie wyobrazi膰 :) prowadzi艂a zast臋p zuch贸w, organizowa艂a wycieczki, jej dom, a raczej willa, zawsze by艂 pe艂ny dzieci i m艂odzie偶y, zawsze jakie艣 nowe pomys艂y :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 moja polonistka
zuch贸w i harcerzy te偶 ;)

Udost臋pnij ten post