Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lorien17

tabletka anty a antybiotyk?

Polecane posty

Gość lorien17

we wtorek zaczelam brac antybiotyk. wczoraj dostalam okresu (tydzien wczesniej niz powinien sie pojawic), dlatego tez wzielam pierwsza tabletke anty. teraz jednak boje sie,ze nie jestem w pelni zabezpieczona? .. krwawienia nie mam prawie w ogole,wiec moze to nie byl okres, a tylko krwawienie miedzymiesiaczkowe co nigdy wczesniej mi sie nie zdarzalo. na ulotce napisali ze moj antybiotyk rzadko powoduje zmniejszenie skutecznosci tabletki? .. ehh

Gość meheret
Zabezpieczaj się dodatkowo przez 7 dni wtedy nawet jak to nie był bierwszy dzień cyklu to bedziesz miała pewność ze wszystko ok

Gość lorien17
7 dni wystarczy? .. czy moze do konca cyklu powinnam sie dodatkowo zabezpieczac?

Gość meheret
na pewno nie do końca cyklu mi gin mówiła ze 10 dni ale wszedzie pisze ze wystarczy już 7. ja przy zaczęciu 1 op tabletek kochałam sie po 7 do końca (po postinorze nie miałam pewności czy pierwszy dzień cykklu faktycznie jest pierwszy) i wszystko jest ok:)

Po odstawieniu antybiotyku flora bakteryja odradza się 2 tygodnie i wtedy tabletki nie działają....jesli to wypada w środku cyklu to do następnego jesteś nie zabezpieczona...każdy ginekolog poradzi Ci zabezpieczać sie aż do rozpoczęcia kolejnego opakowania. Mozesz też nie robić przerwy między opakowaniami i wtedy od momentu przyjęcia pierwszej tabletki z nowego opakowania jestes zabezpieczona (pod warunkiem ze minęło minimum 10 dni od odstawienia antybiotyku). Rada ginekologa- jeśli nie wierzysz - spytaj swojego.

czesc dziewczyny ja mam male pytanie zaczelam brac tabsy ale przeziebilam sie i wzielam tabletki przeciwgrypie i przeciwbolowe czy to nie ma wplywu na skutecznosc . dzieki pozdrawiam

Gość chora
nie przeciwgrypowe i przeciwbólowe nie :) no chyba ze zjadłaś całe opakowanie:P