Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

latynoskaaa

co robić? bezpłodność mnie zabije! zrobić to??

Polecane posty

hej kochane....pisze tutaj...bo chce sie z wami podzielic moim problemem.....który jest dla mnie bardzo bolesny...nie wiem co mam robić...Otóż mam 19 lat.mam jedną siostrę któa ma 26 lat...jest ona bezpłodna ...Mój tata ma dwie siostry które równiez nie mają dzieci z tego powodu...:( nie wiem co mam robić...ja sie załamie jesli nie bede mogla miec dzieci w przyszlosci..:( mam wspanialego chłopaka ,jestesmy razem od 3 lat.rozmawialismy na ten temat(o poczęciu dziecka) Mój lekarz mówi ze im jestem mlodsza tym mam wieksze szanse na zajscie w ciąze......bezplodnosc jest u mnie rodzinna...:(:( prosze doradzcie mi czy mozemy spróbowac?? On ma dobrą prace,bardzo mnie Kocha ,ja równiez z calego mego Serca....ja takze pracuje. Coś mi podpowiada ze powinnismy dac sobie szanse,bo kiedys mozemy juz jej nie miiec:( prosze nie piszcie ze jestem smarkulą ,która nie wie co ro zycie...bo naprawde jestem odpowiedzialną osobą. Pomóźcie Nam....moze ktos byl w podobnej sytuacji?? Pozdrawiamy Was Serdecznie....Monika i Damian

Jeśli jesteście pewni swojej decyzji co do dziecka to nie patrzcie w swoje metryki. W końcu nie ma żadnego paragrafu na to w jakim wieku można zostać rodzicami. Pozdrawiam i trzymam kciuki :)

powiem tak.. nie czekałabym na nic tylko próbowała zawsze są wieksze szanse u młodych kobiet zacznij o siebie i partnera dbac dużo witamin odpowiednio bogate posiłki i do dzieła wiek nie ma znaczenia tylko to czy chcecie miec małą istote która was bardziej połączy . dziecko dużo zmienia ale jeak sie tego pragnie to nie ma obaw... ja mam 24 lata mam męża i jetstem w 10tg ciąży i jestem bardzo szczesliwa a widzisz mój brat z bratową czekali bo jeszcze czas on ma 30 ona 25 i nic terza im sie nie chce to im sie nie uda.. warto spróbowac dziecko to wielkoie szczescie

my baaardzo pragniemy maluszka.....jest to naszym marzeniem boimy sie wlasnie ze jak bede starsza to tak jak kobiety z mojej rodziny nie bedziemy mogli miec dziecka:( nic nam do szczescia nie brakuje oprócz tej malutkiej istotki ,która bylaby owocem naszej milosci i oddania........

dziewczyno,nie zastanawiaj sie tylko zachodz czas leci nieublagalnie a potem mozesz zalowac nie traktuje cie jako smarkule,tylko doskonale rozumiem ja sama mialam prawie 19 lat jak urodzilam synka bylismy mlodzi i zakochani jestem z tym mezczyzna do dzis,mamy drugiego synka i chcemy jeszcze coreczke kochacie sie a to najwazniejsze-uwierz w to posiadasz skarb-jakim jest czlowiek na ktorego mozesz liczyc ty masz prace on tez-dacie rade ja bylam w troszke gorszej sytuacji,bo konczylam szkole ale on jest bardzo odpowiedzialnym mezczyzna,zawsze moglam na niego liczyc takze kobieto do dziela,dacie rade a potem bedziesz mloda mamuska:)

nie zwlekaj ... to że masz 19lat ale masz zdrowe podejsie i już to świadczy ze jestes dojrzałą kobieto i wiesz co to jest odpowiedzialnosc. byle tak dale i życze powodzenia zachodz w ciąże i daj znac

Gość To chyba żarty
Bezpłodność nie może być uwarunkowana dziedzicznie, bo kto jest bezpłodny ten nie ma potomstwa, tym samym nie przekazuje tej wady. Bezpłodność się zdarza, miewa różnorodne podłoże, ale nie może być przypadłością rodzinną. :D

fgfdghfh = tez wezme pod uwage Twoją opinie....szkoda ze tak mowisz....bo naprawde mi zalezy na tym dzieciątku.....nie byles/az w mojej sytuacji wiec nie wiesz jak to jest:( sprawisz mi troszke przykrosci:( pozdrawiam Cie.

latynoska pamietaj ze mloda matka nie znaczy zla matka z tego co tu napisalas swiadczy ze jestes gotowa na to macierzynstwo:D owocnego dzialania:P

bierz pod uwage tylko to co razem podejmiecie ale ja bym nie czekała zbyt dużo przypadków niepłodnosci jak na jedną rodzine wiec może byc to uwarunkowane... ale głowa do góry to nie reguła... myśl pozytywnie porozmawiajcie szczerze i jak tak samo myślicie to sie wszystlko ułoży nie ma rzeczy nie możliwych

ja też dziecka pragneła odkąt pamietam ale nie było własciwego faceta a teraz mam a ja i tomek jesteśmy tylko rok ze sobą i prosze mamy wszystko mieszkanie samochód dobre prace i czekamy na malenstwo a na początku było nijak a teraz jestesmy szczesliwi i rozumiem cie

my juz wszystko przemyslelismy.....wzielismy pod uwage wszystkie \"za\" i \"przeciw\" . jestem z Damianem juz bardzo dluo...wiemy ze dzidzia nas jeszcze bardziej uszczesliwi;)

Gość
nie wiem o co to piszesz bierz sie do\" roboty\" i nie marnuj czasu

warto łykac jakieś witaminki ty możesz dla kobiet w ciąży np. feminatal 30 tabl ok15zł a partner jakies inne maxivit z żenzeniem 1 tabl rano i dobrze jest by facet łykał dużo cynku albo wcinał pestki dyni bo cynk jest odpowiedzialny za płodnosc ja to wypróbowałam i od razu sie udało a jestem farmaceutą

Gość mlodamamaaaaa
jezli bezplodnosc masz w genach to co za roznica 19 czy 26 lat, bezplodnosc to bezplodnosc, nie ma ze do 20 roku zycia jestes plodna, a po 20 juz bezplodna :( dla mnie to troche dziwne

lekarz mi powiedzial ze nie wie czy jestem bezplodna..ale jest ogromne ryzyko...dlatego chce to juz wiedziec..po prostu sie boje... myszka24 dziekuje za recepty;) napewno kupie te witaminki.chce aby wszystko bylo dobrze:):*:*

Gość aga1506
a może lepiej najpierw zrobić badania?????????? A nie wyrokować?? Twoja siostra moze mieć problemy akurat nie ze sobą a np. słabym nasieniem męża. Ty też idź do gina niech sprawdzi jak tam u ciebie z owulacją i jak nasienie twojego chłopaka. Ja po 3,5 roku starań i wyroku dzieci tylko poprzez in vitro słabe nasienie męża zaszłam w naturalną ciażę. I we wrześniu będe mamą!!!! I w czerwcu skończę 28 lat.