Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zabiegana

karta kredytowa!!!

Polecane posty

Gość zabiegana

Dzień dobry! Chciałabym zabrać sobie kartę kredytową z limitem kredytowym, tzn. wypłacać pieniążki nawet wtedy, jak ich nie ma:). W jakim banku jest najlepsza oferta? Dziękuję za pomoc!

Gość chomik kileer
pko

Gość przeciez ich nie ma to jak

Gość TYHTY
spadaj

Gość ja chwalę sobie Getinbank
karta wydawana za darmo zupełnie darmowa obsługa limit do dwukrotności wynagrodzenia jedyny warunek to zrobienie operacji bezgotówkowych/czyli płatności/ za 100zł miesięcznie-jeżeli tego nie zrobisz , płacisz 4,50 takiej jakby kary, ale przecież 100zł na miesią to nie problem wydać i przede wszystkim pobierasz zupełnie bez prowizji pieniądze z każdego bankomatu w Polsce, bez względu do jakiego banku należy

Gość beatkaaaaa
a jakie warunki trzeba spelniac w tym Getinbanku?

Gość TYHTY
smiech na sali..

Jeśli mogę się wtrącić to NIGDY nie wypłacaj pieniędzy z karty kredytowej bo nie wyjdziesz z długów!! Karta kredytowa służy przede wszystkim do transakcji bezgotówkowych, wtedy masz nawet do 54 dni okres bez oprocentowania. Gdy wypłacasz pieniądze z bankomatu tego okresu nie ma. Odsetki są naliczane od dnia wypłacenia pieniędzy. Ja mam kartę kredytową w Citibanku, mBanku i Millenium. Polecam Millenium i mBank :) Citibank ma za duże oprocentowanie.

z tymi odsetkami o których pisze kati24 to totalna bzdura przynajmniej w getinbanku, ja przede wszystkim wypłacam pieniądze z bankomatu, rzadko kiedy płacę, i nie mam żadnych odsetek, oczywiście jeśli spłata całkowitego debetu zmieści się w tych55 dniach, standardowa tak jak wszędzie ktoś pytał o warunki-ano trzeba mieć żródło dochodów tojest wynagrodzenie, wysokość limitu do dwukrotności wynagrodzenia, pisze się oświadczenie, i oni rzekomo dzwonia i sprawdzają, ale czy tak jest w rzeczywistości trudno powiedzieć, w każdym bądż razie nie miałam żadnych kłopotow z uzyskaniem u nich karty

ja chwalę sobie Getinbank - chyba pomyliłaś sobie kartę kredytową z płatniczą :O:O:O kati24 - pisała okarcie kredytowej i wszystko co napisała jest prawdą

Gość xvvvvdddd
Może w jej jakimś porąbanym banku. Bo w moim działa to zgoła inaczej, nie ma różnicy między kupowaniem na kartę a wypłatą z bankomatu. A tak w ogóle, to karty trzeba używac po prostu z głową i wiedzieć, ile na nią zaciągnąć długu, żeby móc go bez problemu splacic w następnym miesiącu. Ot i cała sztuka. Natomiast co do wystawienai karty kredytowej, to nie każdy może ją znowu tak łatwo dostać. Nie wiem, jak jest w tej chwili, ale do niedawna było jeszcze tak, ze trzeba było mieć dochody określonej wyskości.

Gość zapraszam serdecznie
zapraszam na www.idealne.info cos dla kobiet i o kobietach (chcociaz moze nie tylko) naprawde warto sprawdzic!!!

Gość hilux
na płaską kredytową to wystraczy chyba 600 złotych już. ale z tymi wypłatami z bankomatów to nie wiem do końca - na pewno płaci sie prowizję za transakcje gotówkowe

Gość siostra Krysia
ja mam kartę kredytową ing i kiedy ją wyrabiałam pani w banku powiedziała mi, że jeśli chcę pobrać gotówkę z bankomatu, to od razu naliczane są odsetki

wiem jaką mam kartę i na jakiich zasadach ona działa, wiem też co pisze bo w ten sposób nie raz jej używałam, studiuję wyciągi i za cholere nie widze tam odsetek. o prowizji od wypłaty gotowki nie wspomnę bo wynosi zero.

Gość hilux
http://www.getinbank.pl/79.php prowizja moze i zero, ale "Kredyt bez odsetek nawet do 55 dni - dotyczy transakcji bezgotówkowych. Odsetki od wypłat gotówkowych naliczane są od dnia rozliczenia transakcji. Mimo to, wypłacanie gotówki z bankomatu za pomocą karty kredytowej GETIN Banku jest korzystne" - czyli nie do końca wiesz wszystko o swoeje karcie. chyba, zę dostalaś ją w jakiejś promocji, ale nie wierzę, ze jakikolwiek bank zrezygnuje z wpływów za transakcje gotówkowe.

Gość hilux
heh, ale są mało wymagająy - w normalnym banku na silver trzeba mieć coś ok. 1500 netto, a na złota to hoho......

może i jakieś zasady się zmieniły, karte mam ponad rok i robię tak, pobieram gotówkę z bankomatu /mam duży limit , większy niż w swoim banku więc tak po prostu wolę/ za jakiś czas /kilka dni do dwóch tygodni/ kiedy wejdzie mi przelew z wynagrodzenia robie dopiero przelew pokrywający zadłużenie na kredytówce i zawsze przelewam dokładnie tylko tę kwotę, np pobrałam 1500 przelewam po powiedzmy 10 dniach 1500 , nawet od jakiegoś czasu wyciągi przestały przychodzić, kiedy do nich zadzwoniłam mówią zę nie ma ZADNEGO zadłużenia więc wyciągi nie są przysyłane wszystko mi się zgadza , jestem zadowolona to tyle co mam do powiedzenia

Gość a jaki to jest normalny
a jaki nie wg cienie hilux? wnioskuję że normalny czyli ten żerujący na prowizjach itp itd