Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość esa florssesa

CZEGO MAM SIĘ SPODZIEWAĆ ?! Nie wiem, nie rozumiem, może ktoś mi pomoże?

Polecane posty

Gość esa florssesa

Startuję z wagi 90 kg przy wzroście 170 cm, mam 18 lat, będę odchudzała się na diecie 1000 kcal + umiarkowana ilość sportu ( 15 minut dziennie stepper, spacery, 2 razy w tygodniu aerobik, 2 razy w tygodniu basen). Jakiego ubytku wagi mam się spodziewać po 3 miesiącach ? Oczywiście zakładając iż nie będę jadła tych wszystkich tuczących rzeczy (słodycze, smażone, chleb) i będę piła dużo wody. Aha ! I odchudzałam się już kilka razy wcześniej z marnym skutkiem.

Gość esa florssesa
ratunku!

oj oj niedobrze. po pierwsze to wazysz duzo, wiec odchudzanie lepiej rozloz w czasie na conajmniej pol roku jesli nie wiecej. pewnie zechcesz schudnac do conajmniej 60 kilo, wiec chcesz stracic 1/3 calkowitego ciezaru. to bardzo duzo. dieta 1000 kcal jest dobra, ale tylko poczatkowo. max miesiac kiedy to mozesz sie spodziewac schudniecia ok. 7-10 kilo. radzilabym ci jednak podliczyc ile dziennie jesz i od tego odjac 500 kcal. to sprawi, ze metabolizm nie bedzie przestawial sie na tryb magazynowanie. nie wiem ile ci wyjdzie, ale najlepiej, jesli podzielisz to na 5-6 poslkow, o rownej ilosci kalorii i bedziesz je jesc o stalych porach. odstepy ok. 2,5-3 godziny i zadnego podjadania pomiedzy. z diety mozesz bez zadnej szkody dla zdrowia wyrzucic wlasnie slodycze, ziemniaki, biale pieczywo i cukier. staraj sie jesc zdrowo i moze zainteresuj sie dieta south beach? po 3 miesiacach powinnas schudnac ok. 15-20 kilo, choc bardziej w strone 15. przy twojej wadze odpusc sobie jednak aerobik i zapisz sie lepiej na basen. aerobik to zbyt duze obciazenie dla stawow. steper jak najbardziej i codzienne marsze, ok. godzinki. stopniowo poprawiajac kondycje bedziesz mogla wlanczac kolejne sporty a na wiosne rower. lepiej odchudzaj sie sportem a nie restrykcyjna dieta. i pamietaj, zeby nie jesc owocowych jogurtow, bo maja duzo cukru.

Gość sen z powiek
ja też mam 170 cm wzrostu i warze 90 kg. też chciała bym schudnąć ale nie mam żadnego pomysłu , może doradzisz mi co mam jeść i jakie ćwiczenia robić. I zaczniemy razem walke z tymi zbędnymi kilogramami , które spędzają mi sen z powiek. pozdrowienia

Gość esa florssesa
Ja ważę 90 kg! :) I nie chcę schudnąć 60 kg ! :) Chciałabym schudnąć 25 kg, ale w 7, 8 miesięcy.

Gość dobrze Ci życzę
więc powiem tak.... ...wybij sobie z głowy dietę 1000kcl-będziesz chodziła głodna i wściekła(ja tam miałam) przeszłam na dietę SB i życie stało się prostrze:) jesz tyle, żeby się najeść, nie chodzisz głodna, ubytki (raza I trwająca 2 tygodnie do 6kg)długo by pisac....poczytaj jest sporo topików o tej diecie i z całą pewnością wszystkie bywalczynie powiedzą Ci to samo co ja :) Przemyśl jeszcze tą swoja dietę 1000....naprawdę nie warto się w ten sposób katować.

Gość esa florssesa
Jejku! WYbacz mi Lady in Red ! Nie doczytałam...

Gość to znowu Ja......
Jedz min 1500 kcal Zdrowo Ruch wspanialy sobie zaplanowalas A efekty beda swietne Juz po 3 ms beda bardzo zadowalajace Ja sie odchudzalam z wagi 55 kg na 1500 plus 2 h sportu I w 2 ms duzo zrzucilam Wiec ty tym bardziej nie mozesz jesc mniej Pamietaj zeby spozywac duzo bialka min 1g/ 1 kg jedz kolgaen- unikniesz rozstepow, skora musi byc jedrna, w galaretce owocowej znajdziesz, co drugi dzien spozywac i nie gloduj a 1000 kcal to glodowanie na pewno jadlas duzo, skoro utylas az do takiej wagi ndlatego 1500 to min, dla ciebie

napisalam, ze pewnie zechcesz schudnac do 60. ale 25 to nawet lepiej. nie spiesz sie zbytnio. cwicz ile mozesz, marsze to podstawa. potem dorzuc skakanke, rower, bieganie. dieta tak jak mowie: wyrzucamy slodycze, biale pieczywo, bialy ryz, cukier ... slodycze mozesz zjesc raz na tydzien, jesli ci trudno zrezygnowac. lepiej jednak, jesli zastapisz je suszonymi owocami jak sliwki czy morele. biale pieczywo czyli bialy chleb, bulki i drozdzowki sa absolutnie zakazane. z chelba najlepiej jesc zytni pelnoziarnisty na zakwasie lub drozdzach. albo wasa zytni. bialy ryz nie ma zadnych wartosci odzywczysz. lepiej zastap go kaszami, soja, soczewica, roslinami straczkowymi. makaronem spaghetti i ryzem brazowym albo dzikim. cukier to wiadomo, trucizna. mozesz uzywac fruktozy. jest wystarczajaco droga ze znacznie ograniczyc jej uzywanie. na takiej diecie dlugo wytrzymasz i nie bedziesz ulegac pokusom. nie bedzie tragedii jak zjesz batonika raz na jakis czas czy hamburgera. wazne zeby duzo cwiczyc.

Gość esa florssesa
dziękuje. Ale mam jeszcze jeden problem. Najprawdopodobniej mam coś z hormonami bo zawsze na diecie przez pierwsze dwa tygodnie prawie nic nie chudnę chyba,że jakieś cm ( bo czuje się lżej) ale waga wskazuje tylko 0.5 kg mniej. W dodatku mam niedoczynność tarczycy.

Gość sen z powiek
esa najlepiej zrobisz jak pójdziesz do endokrynologa i zbadasz wszystkie hormony nie tylko na tarczyce.