Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zabiegana123

czy jest sens brać witaminy przed ciążą??

Polecane posty

Gość zabiegana123

No właśnie bo jedna z forumowiczek poleca brać feminatal.Poszłam więc do apteki i babeczka dała mi feminatal N jakoś mnie zamurowało i nie kupiłam(bo w końcu to witaminy dla kobiet w ciąży aja w ciąży nie jestem).Nie wiem czy to dobre.Staramy się już ponad poł roku z mężem i jakoś nic narazie z tego starania ...Ktos tu pisze,że witaminki pomagają.Co myślicie na ten temat??

No wiesz, witaminy Ci raczej w ciążę nie pomogą zajść..ale gdy kobieta planuje ciążę, powinna jakiś czas przed brać kwas foliowy, który zapobiega wadom rozwojowym w pierwszych tygodniach ciąży.

Nie pomogą Ci zajść w ciążę :D, ale będzie to dla Ciebie dodatkowa dawka witamin. Ja o mojej ciąży dowiedziałam się jak byłam w 6tyg i niestety przez ten cały czas nie odżywiałam się dobrze co odbiło się na moim organizmie. Nie zaszkodzą to pewne ;) pozdr

koniecznie należy brać kwas foliowy i to najlepiej 3 m-ce przed zajściem. Ja brałam pół roku przed ciążą i mam intelgentną córeczkę. Może to zasługa włśnie kwasu?

Gość zabiegana123
ja już brałam kwas foliowy chyba przez pół roku plus żelazo bo miałam niskie.Pomyślałam jednak że za dużo już tego nabrałam,może znów zacznę,albo najlepiej to wybrać się do gina i spytać hmm ale Was dobrze jest spytać :D

Gość
narazie wystarczy kwas foliowy. życzę powodzenia :)