Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

owulka

kto jest/był w ciąży dzięki DUPHASTONIE????

Polecane posty

Gość poczytaj sobie tu
a co to za różnica? przecież są tam kobiety które stosowały ten lek

Gość instruktorka
owulka dajze sobie juz spokoj...bo normalnie skaczesz po topikach jak pchla:O ze tez zawsze jakas nawiedzona sie trafi...

Gość poczytaj sobie tu
znalazłam Twój wpis moze ktos sie na tym zna??? duphaston mam wziasc 11 luty to bedzie moj 21 dzien cyklu co mi to da ze mam wziasc przez 10 dni??? moze to ze 21 + 10 dni 31 dni i znow dostane okres??????? jestem nieuswiadomiona ja bym sobie go wczesniej wziela zeby @ dostac w 28 dniu cyklu??? co wy na to??? chce miec 28 dni cyklu bo wtedy wiem ze 14 to owulacja na ktora czekam od roku przepraszam cie bardzo ale nie rób takich głupot, jak możesz sobie zdecydowaćkiedy masz wziąć leki, żeby cykl miał 28 dni :O przecież to wcale nie świadczy o tym że wystapi Ci owulacja 14 dnia!!! Duphaston to lek poprawiający płodność, ale nie gwarantujący że ot tak wystapi owulacja, bo sobie tego życzysz, gratuluje pomysłów, bardziej sobie tym zaszkodzisz niz pomożesz

Gość instruktorka
bo to sa takie ponawiedzane panny ...:O wszystkich pytaja po topikach a i tak sa madrzejsze od telewizora.... ze tez raz na czas kogos takiego przygna na to forum...brrrrr.....

Witaj! Byłam na podtrzymaniu na duphastonie od początku ciąży przez kilka mies. (miałam zagrożoną ciąże) Dzięki temu mam ukochanego bardzo zdrowego, silnego synka. Dzięki mojej gin i duphastonie pojawił się na świecie. Bardzo się bałam przyjmować ten lek, ale się opłacało nade wszystko.

Gość Sabrina26
Moze nie dzieki niemu byłam w ciaży ale dzieki niemu ta ciąza sie utrzymala. Jestem szczesliwa mama przepieknej Marcysi.

owulka - duphaston dostałam wtedy kiedy wystąpił u mnie krwotok na początku ciaży,ciąza była zagrożona.Dzięki niemu zmiejszyło się krwawienie a potem już całkowity zanik jego .Lekarz powiedział że w porę dostałam te tabletki

owulka, widzę, że masz potworne ciśnienie na ciążę, wczoraj rozmawiałysmy na innym topiku, zdaje się że masz ważniejszą w tej chwili rzecz na głowie, czyli wyjaśnienie innych dolegliwości, ZANIM w tą ciążę zajdziesz, nie bądź niepoważna i odpuść, a juz zwłaszcza nie zmieniaj decyzji lekarza, bo leki hormonalne to nie cukierki, jeśli mają pomóc to tylko wtedy gdy się je bierze tak jak trzeba, a nie kiedy Ci się wydaje

nie jestem nawiedzona instruktorko tylko szukam informacjiiii!!!!!!!! pozostałym dziewczynom dziekuje z cxalego serca i naprawde mowie ze jestem niedosawiadczona bo dopiero zaczynam sie leczyc a co nie moge sobie skakac po topikach ??? komu to przeszkadza

Gość do owulki
na wywołanie owulacji jest lek Closilbegyt bodajże który pomaga dojrzeć pęcherzykom ...natomiast duphastonem nie "przestawisz owulacji" duphaston to nic innego jak progesteron (na II fazę cyklu) ona już tam jest "ustalona" (owulacja) w danym cyklu i żeby ją "odszukać" należy albo monitorować cykl albo mierzyć temp. i dopiero PO OWULACJI bierze się duph. on na pewno nie przestawi cyklu na 28 dni bądzmy poważne - to nie jest takie proste -przestawić cykl hormonalny od tak sobie!!!!

DżIOWINETA NA JAKIM TOPIKU JA WCZORAJ Z TOBą GADAłAM BO ZAPOMNIALAM JUZ???

owulko, Twoje problemy z owulacją wynikają z problemów z testosteronem, najpierw musisz uregulować tą sprawę, duphastonem owulacji nie wywołasz

prosze cie dziowineta nie załamuj mnie ja naprawde mam nadzieje ze teraz sie uda!!!!

Gość Sabrina26
nie słyszałam żeby duphaston pomógł w zajściu w ciążę. On pomagał kobietom, które w ciąży już były.

duphaston to pochodna progesteronu, a progesteron to hormon drugiej fazy cyklu, który ma za zadanie podtrzymanie erenwualnej ciąży w jej pierwszych dniach, przy niedoborach progesteronu dochodzi do poronień w bardzo wczesnej ciąży, dlatego przy ciążach zagrożonych podaje sie progesteron do momentu wykształcenia łożyska, bo wtedy ten hormon produkowany jest przez łozysko... owulko dopóki nie zrobisz porzadku z testosteronem, dopóty będziesz miała zaburzenia owulacji, ja nie załamuje, ja piszę jak jest

ale duphaston nie należy brać przed owulacją bo do niej nie dojdzie..ta inf. wyczytałam w Int. być może lekarze (tego nie wiem podkreslam) chcą przedłużyć II fazę tym hormonem ( bo prawidłowa długość II fazy to 14 dni ) i wyliczaja daną liczbę dni aby brać ten hormon i po odtstawieniu duph. przychodzi @ to są informacje zebrane z topików i z inern. ale ja i tak trzymałabym się \\\"wersji lekarza\\\" gdyz on powinien być kompetentna osoba w tym temacie my jedynie mozemy doszukiwac się szczegółow o których lekazre niekiedy nam nie mówią ;)

Gaboni - do owulki nie dociera, a szkoda... owulko - jest jedna ważna rzecz, im bardziej CHCESZ, tym bardziej nic z tego nie wychodzi, uwierz! odpuść, nie myśl tak obsesyjnie, zajmij sie na spokojnie swoim zdrowiem, bo sfiksujesz

Dziewczyny mają racje. Czy Ty potrafisz czytac ze zrozumieniem??? Jeżeli drugą fazę cyklu masz zbyt krótką nawet jeśli dojdzie do zapłodnienia zarodek \"słabo \" się zagnieździ i dochodzi do poronienia a Ty wogóle możesz nie wiedziec że byłaś w ciąży! Lek ten ma za zadanie wydłużenie drugiej fazy i pomoc w zagnieżdżeniu!!! A jeśli lekarz kazał Ci go brac od 20dc to tak masz brac bo to on jest fachowcem w tej dziedzinie a nie jakieś koleżanki z forum...

Gość Sabrina26
Owulka, moze tu cos jeszcze znajdziesz. www.maluchy.pl/forum/viewtopic.php?t=29268&sid=9757ebe0afcd757c6e301dfa4d3549db - 89k

Gość Sabrina26
a najważniejsze jest nie robić nic na siłę... Cierpliwemu wszystko na czas przychodzi.