Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość retertetf

kTO MA STRONE W REPUBLICE??

Polecane posty

Gość retertetf

JAK DODAJECIE UTWORY I/LUB FILMY?? I CZY OGLąDAJąCY MOGą POBIERAć JE JEZELI OCZYWISCIE DA SIE

Gość i jeszcze
jedno...jak sie tworzy kolejne strony np po kliknięciu w odsyłacz mozna bylo przejsc do strony nastepnej (sek w tym ze nie wiem jak utworzyc tą nastepną strone)

Co do pierwszego pytania, tak na szybko nie znalazłem nic co by świadczyło, że Onet nie pozwala na umieszczanie plików, ale podstawowe konto ma tam 30MB, więc niewiele da się tam wrzucić plików... Co do drugiego, to na przykład tutaj znajdziesz wytłumaczenie: http://www.kurshtml.boo.pl/html/do_podstrony,odsylacze.html

Gość i jeszcze
aha...dzieki juz mniej wiecej wiem jak sie robi podstrony, trzeba wstawic kotwice, ale niewiele jest w formularzu który trzeba wypełnic wstawiając kotwice (tylko lokalizacja i chyba wielkosc i moze kolor i nic poza tym) wiec nadal mam problem...

Gość i jeszcze
ale juz cos zaczynam czytac na temat tej kotwicy:)

kotwicy? co tak określasz ? :) może napiszę sam, będzie jaśniej: 1. przygotuj sobie plik o dowolnej nazwie (ale bez spacji, bez polskich liter) i nadaj mu rozszerzenie html, np nazwa.html, albo b.html, albo omnie.html 2. do pliku w którym ma być odnośnik do innej strony (nazwijmy ją nazwa.html) wpisz: INNA STRONA 3. umieść oba pliki na serwerze (w Twoim przypadku Republiki chyba)

Gość i jeszcze
o dobry pomysł:) a termin kotwica nie wiedziec czemu stosuje sie w informatyce:) dziekuje i pozdrawiam

Ja jestem informatykiem :) W informatyce nie stosuje wyrażenie kotwica wśród informatyków... (chyba że nauczycieli informatyki, często z wykształcenia wuefistów, historyków, itd) Prędzej ODNOŚNIK, a najczęściej LINK. Kotwica to w encyklopedii, często próbuje się spolszczać niektóre informatyczne wyrażenia tłumacząc je dosłownie :) http://portalwiedzy.onet.pl/89892,,,,kotwica,haslo.html

Mam strone w republice. Nie wstawiam tam filmow czy piosenek, ale inne pliki (jpg, doc) i swobodnie mozna je potem ze strony pobierac. Pliki wgrywam na serwer przy pomocy menadzera strony (taka aplikacja udostepniana przez republike).