Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

panna dzeszczowa

fryzjer a ciąża

Polecane posty

Gość mamapati
pewno można ale ja jestem przesądna i w ciąży miałam odrosty że chocho ufarbowałam dopiero po porodzie :)

Gość mamapati
no że niby w ciąży nie należy farbowac włosów że to moż edziecku zaszkodzic podobno nieprawda a jednak kiełkuje taki niepokój w środku a nóż przez to farbowanie będzie coś nie tak..

to zaden przesad, tylko chodzi o amoniak ktory niekrote farby zawieraja, moze przeniac do krwi, ale poszukaj sa farby bez amoniaku

Gość hehe he
A nie chodzi przypadkiem o substancje chemiczne,ktore zawieraja farby? One moze sa szkodliwe dla plodu?

no to ja zapytam lekarza bo nie chce byc kopcichem jetem zadbaną kobieta i chce zawsze dobrze wygladac ale oczywiscie dla mnie zdrowie dziecka jest najwazniejsze

ponoc nie mozna wcale chodzic do fryzjera - taki przesad:P ja farbowłaam w sumie balejage (nie wiem czy dobrze napisałam) ale zawsze to farbowanie, ponoc nie mozna przechodzic pod kablami elektrycznymi bo sie dziecko owinie pepowina -tylko ciekawe jak w miescie te kabelki omijac?:)

Gość
Ja z kolei słyszałam, że może wyjść trochę inny kolor od zamierzonego - działanie horonów:)

ja sie wzielam za zapuszczanie wlosow przez ciaze i kupilam nastepujace preparaty:radical -szamopn, Sabrina Recept- przeciw wypadaniu wlosow i przyspieszajacy porost ,henna wax tratment i olejek rycynowy ,nafte kosmetyczna tylko nie mam pojecia czy podczas ciazy to nie zaszkodzi???

temat nudny jak flaki z olejem, wystarczyło wpisać w wyszukiwarkę i miałabys tego od groma

Gość ciezarna panna mloda
witam za tydzien biore slub cywilny,jestem w 4 miesiacu ciazy chcialam odswiezyc wlosy (rozjasniam wlosy) odrosty slyszalam ze lepiej nie decydowac sie na taki zabieg a wy jakie macie zdanie? dla mnie jest najwazniejsze dziecko.

Gdzieś wyczytałam że farby zawierają często szkodliwe, trujące związki które w pewnym stopniu wchłaniają się do krwioobiegu poprzez skórę głowy, a do tego są wdychane przy farbowaniu. Dlatego ja akurat w ciąży farbuję włosy tylko zmywalną farba na bazie henny - nie zawiera amoniaku i innych paskudztw. co prawda dość szybko sie zmywa, ale za to jest bardzo bardzo tania, więc co jakiś czas odświeżam kolor i już.

Gość szatynka85
DO ZUZI 75 mam pytanie jestem w czwartym tygodniu ciazy i za tydzien jestem umowiona do fryzjera na farbowanie..czy moge isc spokojnie czy to nie zaszkodzi bo czytalam ze to bardzo szkodzi dziecku a poxzatym ze wychodzi nie taki kolor jaki by sie chccialo i teraz niewiem czy mam zrezygnowac z wizyty czy nie.PROSZE O POMOC

Gość kfiatuszek22
witam ja jestem w 6 miesiacu ciazy na poczatku tez sie obawialam ale po dwoch miesiacach sie zdecydowalam i poszlam zrobic odrosty ale delikatnie tylko nie wiem jak z farbowaniem ale jak dobrze sie czujesz mysle ze nic nie stoi na przeszkodzie ale najlepiej zapytac lekarza ja pytalam czy moge farbowac wlosy w 3 pierwszych miesiacach nie jest to wskazane pozdrawiam cie

Gość gość
ja w ciazy nie farbuje, ale nie dlatego ze przesady itp... (przesad jest taki ze w ciazy sie wlosow nie farbuje bo sie dziecko rude urodzi:/) mam kolezanki fryzjerki, ktore uwazaja ze to wogole nie szkodzi jesli nakladamy lekka farbe i nie od skory tylko troszke "z odrostem" tak jak sie naklada balejaz, wtedy jest pewnosc ze nic sie nie stanie. ja nie farbuje bo mam swoj kolor ciemny i bardzo ladny a poza tym zapach farby dziala na mnie w ciazy drazniąco

dzis bylam zareklamowac usluge fryzjerska,myslalam ze padne jak jedna malolata tam pracujaca opowiadajac swoje przezycia na temat farbowania wlosow w ciazy powiedziale ze jej lozysko odeszlo przez pasemka....;) dziewczyny spotkalam sie z opinia kilku lekarzy nawet na forach internetowych dotyczacych tego tematu, nie ma zadnych przeciwskazan,(oprocz 1 i 2 miesiaca) aczkolwiek wiadomo ze wloski moga sie inaczej zachowywac tak jak przy miesiaczce,gdy okazuje sie ze nasze ukochane loki zmieniaja po 5 minutach w proste druty:)

dzis bylam zareklamowac usluge fryzjerska,myslalam ze padne jak jedna malolata tam pracujaca opowiadajac swoje przezycia na temat farbowania wlosow w ciazy powiedziale ze jej lozysko odeszlo przez pasemka....;) dziewczyny spotkalam sie z opinia kilku lekarzy nawet na forach internetowych dotyczacych tego tematu, nie ma zadnych przeciwskazan,(oprocz 1 i 2 miesiaca) aczkolwiek wiadomo ze wloski moga sie inaczej zachowywac tak jak przy miesiaczce,gdy okazuje sie ze nasze ukochane loki zmieniaja po 5 minutach w proste druty:)

Gość szatynka85
to ja jak jestem w czwartym a w sumie juz prawie piatym tygodniu nie moge isc na farbowanie?jestem umowiona na czwartek to terz mam odmawiac wizyte.....prosze pomozcie bo panicznie sie boje ze cos ne wyjdzie.rozmawialam z kumpela ktora byla na farbowaniu jak byla w 3 tyg bo jeszcze nawet nie wiedziala ze jest w ciazy i wloski wyszly jej ok a druga moja kumpela ktora ma juz dzieci powiedziala ze mozna chodzic bez obaw na farbowanie przez cala ciaze.Moja fryzjerka uzywa delikatnych farb ze wzgledu na to ze mam dosc poniszczone wloski prostowaniem

Gość kfiatuszek22
zgadzam sie z twoja opinia ja bedac w pierwszych miesiacach ciazy tez mialam obawy ale po 3 miesiacach tuz przed moim weselem poradzilam sie swojej lekarki i powiedziala ze teraz juz moge wiec zrobilam sobie pasemka bo mialam paskudny odrost na szczescie wyszly dobrze choc tez mialam stracha ze cos wyjdzie nie po mojej mysli ale bylo OK teraz zastanawiam sie czy przed rozwiazaniem a bedzie to w lipcu nie zrobic sobie powtorki bo po porodzie nie bedzie czasu na latanie do fryzjera.