Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Doribtm

Choroby serca a poród

Polecane posty

Gość Doribtm

Witam serdecznie. W zeszłym roku miałam problemy z sercem(lekarz stwierdził częstoskurcz napadowy) ale nie wiem czym były spwoodowane i same minęły.dostałam skierowanie do kardiologa ale nie zdązyłam się do niego udać, bo zaszłam w ciążę. Jestem w 36 tyg. ciązy i do tej pory raczej wszystko było ok.Możliwe jednak, że nie zwracałam uwagi na pewne objawy. Ostatnio dostrzegłam zmiany na swoim języku i doczytałam się, że mogą być spowodowane problemami z żyłami lub chorobami serca. Termin porodu mam na 1 marca i zaczynam się obawiać czy wszystko przebiegnie prawidłowo. Własćiwie to bardzo panikuję i boję się, że coś mi się stanie podczas porodu.Chciałabym wiedzieć jakie jest ryzyko a wizyta u kardiologa jest teraz wykluczona bo trzeba bardzo długo czekać nawet przy prywatnej wizycie. Czy któraś z pań ma podobny problem?? Bardzo proszę o pomoc!!

Radziłabym Ci iść do kardiologa jeżeli się martwisz. Ja mam akurat lekką wrodzoną wadę serca i mój kardiolog powiedział że jak zajdę w ciążę to powinnam do niego przyjść żeby zobaczyć czy wszystko jest ok.Życzę Ci szybkiego porodu i zdrowego maluszka.Pozdrawiam ❤️

Na prywatną wizytę nie będziesz długo czekać. najwyżej kilka dni. Podzwoń po przychodniach albo poszukaj w gazecie jakiegoś prywatnego kardiologa.