Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość też mężatka

mężatki-gdzie wypłakujecie swoje żale?

Polecane posty

Gość też mężatka

czy chodzicie np do teściowej naskarżyć na syna, czy jeszcze gdzieś indziej mam taką sytuację że mama mieszka daleko, a teściowa pod ręką, nie mogę już sobie sama poradzić z mężem, niby nic takiego nie robi ale stwarza w domu atmosferę nie do wytrzymania, to trwa już z 10 dni i nie zapowiada się poprawa, żadna rozmowa nie wchodzi w gre, nie wiem czy zwierzyć się teściowej /mąż bardzo ją szanuje i liczy się z jej zdaniem/ czy może własne brudy powinnam prać we własnej pralce? dodam że z teściową mam bardzo dobre stosunki, praktycznie jak z własną matką, i ona wie że ostatnio coś jest nie tak /mieszka na wyciągnięciee ręki/ często się widujemy, widzi że jestem przygnębiona,chodzę smutna ale sama nie zaczyna tematu, ja nie wiem jak to rozegrać jak zaćząć, jak się wyżalić?

Gość listek w kwiatki
Sądzę, że lepiej tutaj. A dopiero potem teściowej.

Gość listek w kwiatki
stwarza w domu atmosferę nie do wytrzymania - co robi, albo czego nie ?

Gość też mężatka
od ostatniej sprzeczki /niewielka róznica zdań/ odzywa się półgębkiem tylko wtedy kiedy musi, traktuje mnie jak powietrze, ja już próbowałam rozmawiać , wyjaśniłam o co konkretnie mi chodziło ale on jakby się uparł i stroi fochy, zaopatrzył się w kolce i jest nie do przebicia, mimo iż cała sytuacja wyszła z jego winy, kiedyś w podobnych sytuacjach sam próbował naprawić swój błąd, zabiegał o moje względy starał się, teraz totalnie wszystko olewa a mnie wogóle nie zauważa. zrobiłam się nerwowa, płaczę w poduszkę, czuję jakby rozstrój żołądka, nie wiem co robić podkreślam , on nie chce rozmawiać i żadne wyjaśnienie rozmową nie wchodzi w gre

Gość listek w kwiatki
Wiesz co, nie twierdzę, że mam rację, ale tak mi się jakoś wydaje, że On ma w tym sojusznika, kogoś z boku, kto utwierdza Go w Jego racjach. A może jest czymś zmartwiony, rozczarowany i nie daje sobie z tym rady ? Twoja reakcja na to wydaje mi się troszkę przesadzona. Domyślam się, że lubisz, jak wszystko jest zrozumiałe, wyjaśnione, winna jest jedna lub druga osoba. A w życiu o to dość trudno. Nie płacz, nie okazuj, że aż tak Cię to boli.

Gość listek w kwiatki
I jeszcze, teraz wyjaśnianie rozmową nie wchodzi w grę. Ale za jakiś czas ?