Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tralallalal

jak to w końcu jest????????? soczewki

Polecane posty

Gość tralallalal

jak to jest z tymi soczewkami advance oni w sklepiie sprzedaje je jako miesieczne koleznake tez takie nosi swiecie przekonane ze to meisieczne bo gdy o takie poprosila ekspednientka dałą jej acuve advance to w koncu one sa miesieczne czy nie????????????????????? weszdzie pisze jak wól ze 2tygodniowe a jak sie zapytalm o te serevue (miesieczne johnsona0 to powiedziala ze mi je odradza ja juz nic nie wime heeeeeeeeeeeeeeeeeelpppppppppppppp!!!!!!!!!!!!!!!!!!! musze teraz kupic opakowanie soczewek i nie iwem najakie si ezdecydowac :O:O:O pilssssssss helppppppppp!!!!!

Gość vegga
gdzies slyszalam, ze dwa tyg mozna je nosic bez przerwy badz miesiac zdejmujac je na noc.. chyba to prawda bo moj brat czasem nie sciaga ich pare dob i nic mu nie jest.. ja polecam normalne miesieczne O2optix - sa swietne, dla mnie lepsze niz acuve.. tamte sa ciensze i przemieszczaly mi sie w oku ;/ od razu wrocilam do optixow.

Gość tralallalal
ale w optixach nie ma takiego promienia krzywizny jak ja nosze 8.3 prosze osoby ktore nosza advance odezwijcie sie 🌼

Ja nosze Acuve2 już kilka lat... I choć są niby dwu tygodniowe, to ja je noszę koło 4 tygodni (sciągam je na noc). Mogę sobie na to pozwolić jedynie używając płynu Solo care Aqua. Przy innych soczewka twardnieje po 2 tygodniach i do niczego się nie nadaje (a jeszce jak trzeba ją co wieczór szorować palcem - iealny sposób na zniszczenie). Kiedy urzywam Solo Care Aqua sma czuję, kedy soczewka nie jest już dobra i wtedy ją wymieniam. Naprawdę polecam ten płyn - utrzymuje soczewki w bardoz odbrym stanie. Próbowałam też cąłodobowych soczewk miesięcznych, ale bolała mnie od nich głowa. Zresztą takie jakieś twarde były :P Czuć je było na oku :(

Gość jaga_1990
Od ponad roku noszę Bausch&Lomb SofLens i nie narzekam :)

Gość jaga_1990
zapomniałam dodać - miesięczne :)

Gość ja do niedawna uzywalam
acuve 2 i teraz do nich wroce nosilam je ok miesiaca sciagajac na noc do tego mialam plyn bausha soczewek bausha nie lubie bo sa za grube i sztywne jak dla mnie ale jak widac po powyzszych komentarzach to kwestia gustu:) odradzam tylko plyn eye see bo dostalam bo nim uczulenia (oczywiscie nie kazdy bedzie tak miec)

Gość tralalall
ja uzywalam renu plunu a teraz opti free slyszalm wlasnei ze te advance duzo luzi przenasza do miesiaca no i te glupie ekspedientki sprzedaja je jako miesieczne ale przeciez one sa 2tygodniowe a oko to bardzo wazny narzad nie che go zepsunac :O a te serevue meisieczne ekspedientka mi odradzala i jestem w kropce :O 😭 bausch & lomb comfort miesięczne ,Bausch&Lomb SofLens - czy sa o BC 8.3 ?? bo ja mam takie BC

Gość uppppppppppppppppp

takl advance zgodnie z tym co pisze producent sa 2 tygodniowymi z sciaganiem nanac lub tygodniowymi do noszenia bez przerwy. ale wiekszoc osob nosi je miesac ja zreszta tez. widaomo na polskie warunki ich cena jest dosc wysoka. ja nie zauwazylam zadnego trwardnienie nie zaleznie od plynu jaki uzywam. ogolnie poprostu w sklepie panie ekspednietki mowia tak jak sie przyjelo ze miesieczne. okulista powiedzial mi ze moge je nosic miesiac bo sa yto dobre szkla i nie niszcza sie tak i jedynie jak bym trafila na jakas felerna pare to mam zmieniac. nie wycieram i nic z nimi nie robie dla mnie luz:)

Gość tralalla
dziękuje ci 🌼 podnioslas mnei na duchu no coz porzucam serevue i zaczynam advance :)

:) nom ja nosze miesiac i sie nic nie dzieje jak mnie drapia czy cos na nich jest to wymieniam na nowe:) a tak swoja droga mam pare advancow do sprzedania bo mi niestey sie wada pogorszyla:((:( -3.0 8.3

Gość tralalla
ale przecie zmoze je jescze nosic poki takie masz :) ja mam szkla slabsze niz okulary i widze troche gorzej ale nie che rozleniwiac wzroku :)

cześć dziewczyny, mam pytanie. noszę okulary,ale chciałabym zamienić je na soczewki. Możecie mi powiedzieć czy ciężko je się zakłada i zdejmuje, czy w sklepie/ salonie optycznym wszystko wam wyjaśnili i jaki jest miesięczny koszt soczewek. z góry dzięki za odpowiedzi :)

mam -3.5 normalnie juz na szkla:(:( i w tamtych nie widze i zle sie czuje a mam juz nowe tylko tamte mi siedz wiec szkoda zeby sie znarnowaly wiec moge je komus tanio odstapic:):) malinowe powietrze---> na poczatku sciaganie i zdejmowanie to troszke koszmar ale pozniej juz jest bez problemowo:):):) koszt jest rozny acuvue kosztuje kolo 100 w sklepie za 3 pary na laegro sa kolo 70-80 zl. czyli 33 /25 na misiac + plyn duzy staracz mi na 3 misiace okolo 45 zl 15 na miesiac w sumie wychodzi okolo 50 za miesiac;/ ale wedlug mnie sie oplaca:):)

Panicznie boję się właśnie zakładania i ściągania Akurat mam wolne, może w tym tygodniu wybiorę się do sklepu, w końcu trzeba przełamywać swój strach ;)