Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedoswiadczona mama

mamy z problemami proszace o rady

Polecane posty

Gość niedoswiadczona mama

witam wszystkich tak sobie pomyslalam ze warto by bylo zalozyc cos takiego dzie mlode mamy nie doswiadczone mogly by sie poradzic ja sama mam 5 miesiecznego synka z ktorym mam troszke problemow i nie mam sie kogo poradzic zapewne nie jestem sama... zapraszam mam nadzieje ze ktos nam pomoze z naszymi problemami

Gość iwonka d-_-b
witam mam malego dzidziusia ktory robi mi zielona kupke czy jest z nim cos nie tak fajnie ze pomyslalas o czyms takim

Gość iwonka d-_-b
wlasnie nie je caly czas zupki z marchwi pietruszki i ziemniaka gotowane na skrzydelku kasze manna z jablkiem banana i czasani troszke mandarynki nic takiego dziwnego nie je ale on ta kupke robi taka od miesiaca przytym zadko robi sam prawie wogule trzeba mu pomagac nie wiem co robic

Gość Sabrina26
iwonka, odstaw dziecku mandarynki.Stanowczo za wczesnie na cytrusy. A zielona kupka moze być wynikiem zjedzenia czegoś kwaśnego,np.owoców. Jesli dzidzus nie płacze, nie ma problemów z wypróżnianiem, a kupka ma prawidłową konsystencję(papki) to nie masz się czym przejmować.

Gość iwonka d-_-b
5 miesiey skonczone to nie bede mu juz dawac ale on je tak ze smakiem ssie ten sok trudno moze i tak a co zrobic jak on mi kupki sam nie chce robic prezy sie placze a jak mu pomoge to robi odrazu isc z tym do lekarza?

Gość iwonka d-_-b
sabina 26 on robi kupe twarda i bardzo smierdzaca a banany?

z tego co wiem to Mandarynka zawiera dużo wit c, ale ze względu na zagrożenie alergią zaleca się jednak jej podawanie dopiero dzieciom rocznym. chociaż wg mnie jak od czasu do czasu przemycisz małemu odrobinke to nic się nie stanie

Gość Sabrina26
podawaj synkowi duzo plynów.

Banan jest pożywny i lekkostrawny. zawiera dużo potasu, magnezu wit b6 i C chociaż jedzony w nadmiarze może powodować zaparcia

Gość Sabrina26
iwonka, od kiedy wprowadzilas kaszke i banany?

zgadzam się z Sabriną - możesz dać mu np.jakąś herbatke z koprem lub z rumiankiem to powinno mu złagodzić brzuszek i pupcie

to pora na pierwszego ząbka, bo u moich dzieci przy ząbkowaniu prawie zawsze pojawiają się problemy z kupami- albo dziwny kolor, albo biegunka.

Gość iwonka d-_-b
banana jadl tylko 2 razy a kaszka to jest manna z jablkiem to z tydzien chyba sie nie nadaje od roli matki bo tylko mu szkodze :(

Gość Sabrina26
dla takiego maleństwa wystarcza w zupełności jabłuszka. Wstrzymaj się z bananmi przez jakiś czas i zobacz co sie bedzie działo

Gość iwonka d-_-b
moze i tak bo pcha do buzi wszystko doslownie

Gość iwonka d-_-b
a jesli chodzi o plyny to pije z hippa jablko z melisa i taka ulatwiajaca trawienie

Iwonka uważaj bo za takie gadanie dostaniesz od nas kopa ;) Kto jak kto ale Mama ZAWSZE wie najlepiej - MAMA JEST NAJ ! dla każdego dzieciątka..

Gość Sabrina26
nie panikuj! każda z nas to przechodziła. A jak maleństwo zje to je ponoś trochę,żeby się odbiło.

sprawdź dziąsełko, ja pierwsze ząbki u moich bliźniaków, spostrzegłam dopiero jak się wyrżnęły, a co do podawanego przez Ciebie jedzonka to jest ok. no oprócz wspomnianych juz wyzej mandarynek.

Gość tukannn
a tak a propos - moja znajoma ma niemowlaka , wcześniak , dopiero teraz się powonien urodzić , a urodził się przed miesiacem; i robi zieloną kupę - a ona opowiada , że niemowlaki karmione mlekiem matki mają zielona kupę. stimmt das ?

Gość iwonka d-_-b
poslucham sie was i bedzie bostawal tylko jablko butle cysia i piciu zobaczymy dziekuje

Gość iwonka d-_-b
z tak kupa to sie mamy :) nie mam pojecia moj syn robizielona od miesiaca moze troszke krucej

Gość Sabrina26
żołądek takiego maluszka stopniowo przyzwyczaja się do nowych produktów. Najpierw podawaj je w niewielkiej ilości-dosłownie 3 lyżeczki, i tak przez parę dni. Póznij stopniowo zwiekszaj dawkę. Po jakimś czasie (min.1,5 tyg.) wprowadzaj nowy produkt.Oczywiście cały czas obserwuj malca.

Gość mama dwumiesieczniaka
mam pytanko ile spią wasze dzieci godzin w ciagu doby i jaki wiek jesli mozna,

Gość mama dwumiesieczniaka
oj nie przywitalam sie, dzien dobry:)

Gość iwonka d-_-b
witaj ja mam 5 miesiecznego syna i spi roznie ale jak wstaje po nicy to tak za 2 h idzie znowu spadz na jakies pol h no do 1 h potem jak sie wsciekamy i jest padniety to po 2 idzie znowu a jak nie to tak po 3 h 4 h i spi ze 3 h do 4 h nio a potem to kompiel i spi cala noc ale oczywiscie budzi sie raz na amu

ja mam dwumiesięczną córeczkę. Na początku w dzień nie spała prawie wcale, kilka dni temu jej sie odmieniło i śpi prawie cały czas. I też mam problem z brzuszkiem. Karmie piersią i staram się nie jeść nic co by mogło jej zaszkodzić, same gotowane rzeczy a mimo to robi kupke raz na 2-3 dni, zieloną, luźną i często boli ją brzuszek- ból przechodzi gdy pomasuje kilka minut, tak jakby chciałą się załatwić i nie mogła. Iść do lekarza? czasem słychać jak jej \"burczy\" coś w brzuszku , jakby w jelitach. Daje jej raz dziennie herbatkę z kopru włoskiego ale niewiele pomaga....