Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedoswiadczona mama

mamy z problemami proszace o rady

Polecane posty

Gość magda117
tez mialam taki sam problem z synkiem. najpierw w ogóle nie spał póżniej cały czas spał. teraz ma 3,5 miesiąca i ma unormowany sen. a ńa brzuszek lekarz przepisał nam świetny proszek.

Gość magda117
jest to wapnia węglan strącony FP VI cztery razy na dobę po 1/4 łyżęczki pomogło naprawde to był koniec z kolkami (juz nie podajemy tego) musisz się zapytać o to lekarza

Gość magda117
tez mialam taki sam problem z synkiem. najpierw w ogóle nie spał póżniej cały czas spał. teraz ma 3,5 miesiąca i ma unormowany sen. a ńa brzuszek lekarz przepisał nam świetny proszek. Herbatka koperkowa nie pomagała.

Gość iwonka d-_-b
witajcie moj maly mial tez kolke bylam u lekarze ktory mi powiedzial ze bron boze nie mozna dzieciom podawadz herbatki z kopru bo jeszcze gorzej i przepisala mi zaj****te kropelki espunisan sa rewelacyjne kosztuja okola 20 zl ale warto dziecku odrazu przechodzi sa one od wzdec i zagodzace dla jelitek sa o smaku banana kobitki sprubujcie nie pozalujecie

ja też miałam Espumisan ale on wg mojej Pani doktor dla dzieci po 3 miesiącu, a do 3 miesiąca kazała herbatki. Chociaż na ulotce E pisze od urodzenia - sama nie wiem jak to rozumiec...

a na kolke pomaga też podobno ciepły strumień z suszarki, ale to mówie podobno bo nie testowałam na moim małym..

Gość iwonka d-_-b
nie wiem ja bobasowi dawalam jak mial 3 mies. tak samo masci od zabkow sa od 3 miesiaca a moj maly mial smarowane wczesniej lekarz pozwolil nie wiem sama ale podobno dobry tez jest esputikon

na ząbki ja mam Celgel - działa ale na króciutko ;( kupiłam też taką jakąś dziwną szczoteczke dla niemowląt i tak walczymy z Jasiem, z zelem i ze szczoteczką na zmiane

Gość iwonka d-_-b
ja mam dentinoks

Gość sernuk
polecam na kolki infacol..podawany przed mlekiem..nam pomógł a wiem co to znaczy jak malce ma kolkę 24 h na dobę

Gość iwonka d-_-b
pisalas o suszarce :) stosowalam tylko ze ja ja wlanczalam bo podobno ma tepy dziwiek ale przestawal plakac tylko ze tak sie przyzwyczail ze od tygodnia spi dopiero bez niej doszlo do tego ze maz ja nagral na plyte :) bo byla duchota w pokoju

na ząbki od 3 miesiąca? a po co? ja myślałam że to problem 6 mies. dzieci... no ale to moje pierwsze to sie nie znam

Gość iwonka d-_-b
tak od 3 mies. eszystkie masci sa to nie ma reguly kiedy mojej iostry synkowi wyszly jak mial 4 mies a moja kolezanka urodzila dziewczynke juz z zabkiem

Gość niedoswiadczona mama
witam CIESZE SIE ZE JEST TAKIE ZAINTERESOWANIE :)

Gość rudas1s
Hej. Moja córeczka ma 8 miesięcy i właśnie wyszedł jej 3 ząbek. Jak wychodził jej pierwszy to miała 6 miesięcy, ale od 3 była marudna. Więc dziąsła swędziały ją wcześniej. Ja próbowałam maści na dziąsła, ale czy pomagała nie wiem ? Po prostu trzeba przez to przejść.

Gość XENA00
TEZ TAK UWAZAM

Gość iwonka d-_-b
witam ja niby stosuje masc dentinoks ale tez nie mam pewnosci czy cokolwiek pomaga

ja byłam z córcią u lekarza i jak zwykle stwierdził że wszystko jest ok, że niby bolący brzuszek i to ze nie może sie załatwić a jak już robi to na zielono i ze śluzem- jest normalne.... no ale nie zapomniał przepisac jakiegoś proszku za 20 zł.. nie wiem czy on to robi specjalnie ale co tam jestem to wracam z masą recept chociaż twierdzi że wszystko jest OK, można zbankrutować na tym...

Gość podnosimyyyyyyyyyy

Gość dalej
dalej

Gość do carol 20
ty nie jestes norMalna! Dziecko robi zielone kupy ze sluzem a ona sie przejmuje 20 złotowym banknotem ja pierdole ale matka

hej! nie miałam na myśli 20 zł!! mnie nie jest żal pieniędzy na lekarstwa dla niej broń boże! Oczywiście kupiłam ten proszek, mnie chodziło raczej o to czy ten lekarz jest oby dobrym lekarzem skoro przepisuje cos pomimo tego że wg niego niby nic się nie dzieje. To albo cos jest nie tak i trzeba leczyć albo nie, no a że zbankrutowac na lekarstwach można to niestety jest fakt ale to nie oznacza że czegoś bym mojej kruszynce nie kupiła!! może niezbyt odpowiednio ujęłam co myśle ale to nie znaczy ze zaraz trzeba kogoś obrażać...

Witam mamusie:) Też jestem jeszcze taką niedoświadczoną trochę mamą,bo od 3 miesięcy borykam się z różnymi problemami dzidziusiowymi. Zacznę może od kupek.Na początku mój synek robił kupkę w każdą pieluchę. Była taka luźnawa,czasem zielona,troche śluzowata i z niestrawionym pokarmem.Zielonkawa podobno jest,jak dziecko nałyka się świeżego powietrza za dużo,ale nie wiem czy to prawda.Potem jak zaczęłam małemu żelazo podawać,to zaczął robić kupki co 2 -3 dni i miał z tym problemy.Teraz od 2 tygodni nie daję mu żelaza a kupkuje raz na dzień,za to dużo.Kupa już jest żółta,nawet bardziej zwięzła.Podobno dobra,ale też cały czas myslę,czy oby cos nie tak,jak się pojawi jakis sluz.

Mamuśki skoro najpierw dzidzia jadła tylko mleczo to wiadomo że ta kupka mogła być identyczna a z kazdym nowym jedzonkiem bedzie inna.. bez paniki

Odnośnie koleczek i bóli brzuszka:mały czasem ma,czasem nie.Boli go jak się za dużo nałyka przy jedzeniu powietrza,a karmię piersią. I gdy mu się dobrze po jedzeniu nie odbije.Przeważnie wtedy noszę małego,bo to nie trwa długo.Codziennie podaję mu koperek po którym ma chyba te smierdzace gazy,ale cóż taki \"urok\".Czasem stosuje espumisan i masuje brzuszek.Poza tym co jakiś czas podaję małemu debridat,to taki lek na bolący brzuszek i problemy z jelitami.Pomaga :)

też daje Espumisan - małe cudo ;) a dodatkowo wg rady mojej Babci kłade małego na brzuszku \"nich się sam wypruka\" i zmusi jelitka do pracy

A teraz chciałabym sie poradzić.otóż synek nie lubi leżeć na brzuszku,a jak juz leży to jeszcze nie podnośi główki.Troche mnie to martwi.Do tego ma tendencję do przekrzywiania głowy w jedną stronę.ogólnie trzymany na rękach głowę trzyma prosto,czasem mu się chwieje.I podciągany za rączki też chętnie się podnosi.Jak myslicie co z tym leżeniem i podnoszeniem glowy zrobic?Jak go zachęcić do tego?

tu Ci nie pomoge - radze spytać pediatry, ale mi się zdaje że nic na siłe - przyjdzie i na niego pora..

Gość iwonka d-_-b
witam z tym lezenie na brzuszku to chyba sporo bobakow tak ma bo moj maly jak pisalam ma skonczone 5 miesiecy no prawie 6 i tez nie chce lezec na brzuszku zaraz sie przekreca na plecki.a blondyna.d tak jak radzilas nie daje mu juz mandarynek pije duzo wody no moze nie tak duzo ale wiecej niz wczesniej i z kupa jest to smo tylko tyle ze teraz nie musze mu caly czas pomagac termometrem tylko nozki tak do brzusia i wyprostowadz no i udaje mu sie zrobic w ten sposob ale nadal jest twarda jablka tez sporo je.nie wiem juz sama a mozw to byc spowodowane tym ze Oliwier mial do 2 mie. żółtaczkę fizjologiczna i ten brzusio jest slabszy?