Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedoswiadczona mama

mamy z problemami proszace o rady

Polecane posty

no moja córcia też tak ma że nie chce leżeć na brzuszku ani za bardzo podnosić główki,leci jej teraz trzeci miesiąc, na początku drugiego jej to lepiej szło niż teraz i na brzuszku wtedy chętniej spała... i to samo - główke przekręca ciągle w tą samą strone ale jak trzymam ją na rękach lub leży na pleckach to kręci głową w obie normalnie więc chyba to nic złego i trzyma ją sztywno w pozycji pionowej

Gość podnosimyyyy

Gość poooddnooosimyy

Gość iwonka d-_-b
witam mam pytanko kiedy mozna dac dzidziusiowi jajko?i czy gotowane na twardo na miekko czy czy jak !

Gość Julli
jajko możesz dać jak skończy 8 miesięcy Najpierw daj ugotowane żółtko najlepiej pół i stopniowo wprowadzaj mu całe żółtko a potem po miesiącu możesz ostrożnie białko ale musi być koniecznie ugotowane na twardo :)

witam jeste mloda mamusia, mam szkraba 3,5 miesieczneo carol_20 - wiem o co ci chodzi z tym lekarzem , co ide do niego to mowi ze wszystko jest dobrze po czym wypisuje recepte za 50 zł. ktos zwrocil ci uwage ze zal 20 zł., otoz madralo nie o to nam chodzi poprostu po co obcazac dziecku watroby jakimis lekami skoro wszystko jest dobrze. zastanawiam sie czy nie zmienic lekarza?. ewciadan - synek moj jestw wpodobnym wieku podnosi glowke, ale srenio to lubi. synek mojej siostry wogole nie podnosil, teraz ma 5 lat i jest wszystko dobrze.

Gość iwonka d-_-b
witam ale gotowac normalnie czy dlozej przyznam sie szczeze moze to troszke za wczesnie ale odwarzylam sie i dalam synowi tak troszke jajka na twardo w zupce kupke zrobil normalnego koloru i nic mu nie jest a ma prawie 6 mies.poprostu myslalam ze juz mozna.i jeszcze jedno pytanko moja kolezanka ma 7 miesiecznego bobasa i daje mu juz parowki czy tak mozna?mowi ze jest wszystko ok ale ja sie boje i pytam zeby znowu nie dac zawczesnie ten dzidzius jej to jest jakis maly ajsztan :) bo on juz chodzi za raczke czy to jest normalne bo moj Oliwier nawet jeszcze nie raczkuje.

Gość podnosimyyyy

Ja też byłam taka niecierpliwa żeby on wszystko jadł ale nie śpiesz sie dla jego dobra bo za pierwszym razem alergia może nie wystąpić a potem możesz mieć kłopoty a co do parówek to broń boże to najgorsze mięso w parówkach jest wszystko z odpadów lepiej daj mu chudej wędlinki albo zrób gałeczki z mięsa mielonego najlepiej na początek sama zmiel ,na lekko osolonej wodzie

Gość iwonka d-_-b
zwykle mieso mielone ugotowane na wodzie bez przypraw tak ale napewno nic mu nie bedzie:)

nic nie będzie mielone mięsko bez jajka uformuj w male gałeczki i wrzuć na lekko osoloną wode do tego ugotuj ziemniaczki i pomieszaj mięska z ziemniaczkami i dodaj wywaru z gałeczek i wymieszaj lub zmiksuj a z gałeczkami możesz ugotować marchewkę czy pietruszke...smacznego dla malucha :) aha i szpinak możesz mu gotować jest zdrowy!!!

Gość iwonka d-_-b
dzieki :)

Gość iwonka d-_-b
a co jeszcze moge dawdc ma doklanie 5 mies.i no 18 skonczy 6 mies.

brokuły ale nie duzo, mozesz do potraw koperek stosować. gotowac wywar z buraczkow i buraczki,

Dzięki JULI ja też sie zastanawiam nad zmianą lekarza ale czasem mam wrażenie że wszędzie będzie tak samo... czy oni przypadkiem nie porozumiewają się między sobą z producentami tych leków które ciągle przepisują? teraz sie można wszystkiego spodziewać malutkiej problemy z brzuszkiem same przeszły jak przestałam jej dawać rumianek- albo zbieg okoliczności albo to o niego chodziło. Miałam herbatkę z HIPP z koperku włoskiego ułatwiającą trawienie- osobiście nie polecam. Nam nic nie pomogła. Na dodatek w aptece dałam za nią 15 zł a gdzie indziej jest po 8! tylko jedna rzecz mnie teraz dręczy. Emilce ciągle ropieje prawe oczko, po każdym spacerku sie to nasila- a wychodzimy codziennie. Zawsze jest ciepło ubrana, we wózku jest śpiworek, czy to możliwe że ciągle ją przewiewa?? bo nie wiem co o tym myśleć. Mam kropelki SULFACETAMIDUM 10% ale co jej przejdzie to po spacerze znów to samo a nie chce ich stosować zbyt długo bez konsultacji z lekarzem. Teraz przemywam jej rumiankiem ale pewnie i to pomoże tylko do spacerku.... Poradźcie coś, też tak miałyście? przypomne ze córcia ma 2,5 miesiąca

Gość poooddnooosimyy

jeszcze jedno pytanie. Karmie piersią i od wczoraj nagle boli mnie lewy sutek ale tylko wtedy gdy mała ssie,wcześniej tego nie było a z drugim nadal jest wszystko ok. Co to moze być?

Gość iwonka d-_-b
witam sutek moze cie doli bo mala go przygryza i zrobily ci sie male ranki ja tez tak mialam tylko ze mi sie porobily strubki bo Oliwier tak gryzl ze krew leciala a jak nie to moze zadzwon do szpitala na oddzial noworodkowy tam ci pewnie powiedza ja mam nur. ale do szpitala do Puław jak chcesz to go poszukam i ci podam

Gość iwonka d-_-b
a jesli chodzi o herbatke ulatwiajaca trawienie z hippa to tez sie z tym zgadzam a jeszze na dodatek ma smak okropny :(

no ta herbatka to faktycznie gorzka a nawet posłodzić nie można - tak pisze na opakowaniu a ja jak sie tak wczuwałam w ten ból to chyba mnie gdzieś w środku w piersi bolało,sutek wygląda zdrowo a dziś ból jest znikomy już. W razie czego nr do szpitala mam. Jestem z Gliwic.

Gość poooddnooosimyy

Gość podnosimyyy

Gość iwonka d-_-b
blondynad witaj wiesz z ta kupa nadal tak bylo i poszlam do lekarza ktory nam przepisal leki i teraz dpiero jest ok

to super że Dzidzi już jest zdrowiutka. Sorki jeśli Cię wprowadziłam w błąd ale na pierszy rzut oka z opisu to tylko mogłam się czepić mandarynek - jeszcze raz Sorki