Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malami1986

drodzy warszawiacy

Polecane posty

Gość malami1986

drodzy warszawiacy pomozcie mi jakim autobusem moge dojechac z dworca centralnego na okecie i ile czasu mi to zajmie tak ok godziny11 z gory dziekuje za odpowiedzi

Gość *pokrzywa*
autobus nr 175 ok 30 min. uważaj na kieszonkowców

Gość najlepiej spod LOTu
obok dworcajest, firmowym autobusem

Gość malami1986
a jaki jest koszt taksowka??

Gość najlepiej tramwajem
w strone Woli

Gość MłOTREK
2 DNI NA PSIE 1 DZIEń NA WłOCZENDZE

Gość ostrzeżenie
Za żadne skarby nie wsiadaj pod lotniskiem do taksówki! To mafia, która Cię ograbi (i oby na tym się skończyło)! W żadnym wypadku nie korzystaj też z "życzliwych" propozycji podwiezienia! Nie znam planu komunikacji, bo nie bywam często w tamtych stronach. Skorzystaj z porad kafeteriuszek lub ze schematu naklejonego na przystankach. W ostateczności wsiądź do DOWOLNEGO autobusu miejskiego, każdy dowiezie Cię w okolice centrum. Tam zamów z komórki lub z automatu taksówkę, np. radio taxi (0)(22) 91 91. Dyspozytorce powiedz, skąd dzwonisz i dokąd chcesz jechać! Niech Bóg ma cię w swojej opiece!

Gość ostrzeżenie
Sorry, niedokładnie przeczytałam, z powyższej porady skorzystaj, gdy będziesz wracała do kraju. Jednak pod dworcem także niejest bezpiecznie wsiadać do taksówki, zwłaszcza, jeśli adres brzmi "lotnisko". Najlepiej wsiąść w autobus 175. Pamiętaj, że obecnie w miejskich autobusach nie obowiązuje opłata za bagaż. Tutejsi kontrolerzy będą Cię próbowali oszukać i wyłudzić karę. Zasada ogólna jest taka, że w Warszawie pod lotniskiem i pod dworcami kierowcami taksówek są bandyci. Bezpieczniej jest zamówić taksówkę telefonicznie, jednak trzeba najpierw wydostać się poza rejon np. lotniska choćby autobusem, bo inaczej bandyci "obstawiający" lotnisko zdemolują wóz lub pobiją taksówkarza, którego zamówiłaś.

Gość lotnisko
mafi juz nie ma pod lotniskiem nie straszcie :P ... ja jechalam pod koniec grudnia tylko trzeba patrzec czy korporacja.. teraz na stałe pod lotniskiem sa na postoju przy drugim terminalu taksowki korporacji sawa taxi ...

autobus 175 bez konieczności przesiadek pod sam terminal - bilet kosztuje 2,40 zł (normalny) ale naprawdę trzeba mieć oczy dookoła głowy - kieszonkowcy są prawdziwą plagą tej linii