Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AWKA

Ile wynoszą koszty wyżywienia w Irlandii ? Kto wie?

Polecane posty

Gość AWKA

I nie chodzi wcale o hulaszczy tryb życia.

Gość AWKA
podobno 750 e to skromne życie :)))))) mało sie nie udusiłam ze śmiechu jak to usłyszałam

Gość co w tym smiesznego..
na ile osob? czy gotujesz w domu?

Gość awka
na 1 osobę i gotuje sam sporadycznie. Smieszy mnie bo jeszcze 1,5 roku temu sprzedano mi wersje ze za jakies 200-300 e mozna się bez ekscesow wielkich wyżywić

Gość afra
w ogole nie rozumiem o co wam chodzi - ja z moim chlopakiem - jestesmy o 9 miesiecy w irlandii w Dublinie! i zywimy sie NORMALNIE, gotujac, nie oszczedzajac na kazdym produkcie!!!a takze kupujac czasem cos na miescie- wydajemy na to we dwoje MAKSYMALNIE niewiele ponad 400 eu. wiec to to w ogole za kwoty 700 euro??paranoja.... chleb kosztuje 1-2 euro, maslo 1-2 euro, mleko 1 euro, makaron spaghetti max 1,5 euro, ser - 2-5 euro....wg mnie to zupelnie normalne ceny

Gość afra
nie wiem z kim rozmawiacie i kto ten cos jada ale wybaczcie-zeby przezrec 700 euro to trzeba tylko na miescie jesc. co za zdury ludzie opowiadaja to normalnie glowa boli.

Gość afra
a w ogole-tak na serio-gdyby zywila sie sama a nie z chlopakiem to na tydzien wydaje jakies 50 euro na jedzenie!

Gość sylla
zgodze sie z poprzedniczka :) ja tez jestem w Irlandii z druga polowka i na jedzienie wydajemy 400 -500e ale ,musze dodac ze nie oszczedzamy, ja co prawda gotuje ale tez czasami jadamy na miescie, chodzimy na kawe, guinnessa ;) i spokojnie starcza :)

co prawda my żyjemy w Irlandii Północnej ale we dwóke + dziecko i wcale nie oszczedzając na jedzeniu wydajemy do 350 funtów na miesiąc.Co prawda często gotuje sama ale z tego co wiem na północy jedzenie jest tańsze niż na południu wiec jeśli macie niedaleko na północ to warto tu wpadac na zakupy pozdrawiam polonie!

Gość awka
Pytałam dlatego ,że podczas sprawy rozwodowej mój już na szczęście eks powiedział że na żarcie i fajki wydaje miesięcznie ok. 750 e i to jest skromnie liczone!!! A mój śmiech wziął sie stąd ,że jeszcze z 1,5 roku temu mówił że spokojnie za 200-250 e samemu można się utrzymać.

Gość afra
w takim razie - albo duzo wygorowal koszta albo serio je na miescie i kopci jak szalony-paczka fajek tu kosztuje 6 euro

My zmezem wydajemy na jedzenie okolo 700 euro miesiecznie, ale jadamy czesto na miescie albo kupujemy gotowe zarcie w marks&spencer. Natomiast kiedy bylam w Irlandii sama to spokojnie sie moglam wyzywic za 100- 150 euro miesiecznie i wcale nie glodowalam. Wszystko zalezy od tego jaki tryb zycia sie prowadzi. Jak ktos sie uprze to i ponad 1000 euro na jedzenie moze wydac;)

Gość rossignolka
Hej! ja z mezem wydajemy 100-120e na tydzien wlacznie z jakas pizza na zamowienie.nie zalujemy sobie. wkoncu trzeba miec sile do pracy! Pozdrawiam wszystkich serdecznie!!!

Gość awka
Dzięki, tak pzrypuszczałam ,że te jego 750 e to pic na wodę