Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewiadoma...

KTO SIĘ ZNA NA MITOLOGII

Polecane posty

Gość niewiadoma...

A więc gorąca prośba. Co oznacza: Nyksos Charon Cerber

Gość zamierzamy się upić
Ja się znam, ale te wszystkie nazwy znajdziesz w google. Chyba że masz bana na google, to przepraszam.

To podstawy. Dziwi mnie, ze potrafisz tu wejsc i napisac prosbe o pomoc, a nie poszukasz w Google....

Gość Asia_FILO
Chron to człowiek, który przewozi dusze na drugi brzeg rzeki Styks w Hadesie. A Cerber to pies, który strzeże Hadesu i nie pozwala nikomu stamtąd wyjść, A tego pierwszego nie pamiętam

Gość everest mądrości
a wiec tak słońce: Nyksos- to rodzaj popularnego sposobu rozciągania zacieśnionego w wyniku stresu odbytu, polegający na wsuwaniu do odbytu nyksosów- czyli z greckiego- dużych palców od nóg- nyksus- palcus Charon- najsłynniejszy grecki dziadek klozetowy z piekła rodem to właśnie on przysłużył sie do dolegliwości ww- tj zacieśnienia odbytu u swoich klientów, dla których był nieziemsko złośliwy np gdy klient korzystał z toalety on wydawał zsiebie dzikie pomruki, mlaskania, jęki oraz sztuczne pierdnięcia- zestresowani i przerażeni użytkownicy dostawali wtedy anusościsku. Cerber- to z greckiego pojemnik na kał; występował w publicznych szaletusach, w których był złośliwy Charan, który powodował u ludzi ścisk zwieraczy, który leczyło się właśnie nyksos

Gość niewiadoma...
nyksos w google nie znalazłam... :( a z reszta chodzi mi bardziej o takie ponadczasowe znaczenie, a nie dosłowną nazwę boga lub psa

Gość everest mądrości
no przecież ci napisałam ludzie to już niczego nie doceniają a ponadczasoew znaczenie to ma stwierdzenie że nie ma to jak zatwardzenie! uje bejbe taradam

Charon-syn boga wiecznej ciemności Ereba i bogini nocy Nyks,przewoźnik zmarłych w zaświaty. Cerber-pies ze świata podziemnego,syn stugłowego olbrzyma Tyfona i pół kobiety,pół węża Echidny.:)