Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Alicja 85

BŁAGAM O POMOC

Polecane posty

Gość Alicja 85

Podejrzewam, że jestem w ciąży i bardzo się z tego powodu cieszę ... Okres spóźnia się tydzień (nigdy wcześniej to sie nie zdarzało) Zawsze regularnie!! Bardzo chce mi się spać ... nawet po przespanych 13-stu godzinach .. i mam inne objawy ... ale nie o to chodzi ... OD rana kłuje mnie w podbrzuszu :((((( bardzo się tym przestraszyłam ... boje się, że to coś złego ... że coś nie tak ... kłuje dość mocno ... takie ukłucie ... trzyma dwie sekundki i puszcza ... i znów ... i znów ... Bardzo się boję :(((( Może już był taki temat ... jak tak to przepraszam ... tak panikuję, że nie jestem w stanie niczego podobnego poszukać :( i napiszcie mi jeszcze o co chodzi z tą szyjką macicy??? Czytałam jak piszecie, że po niej potraficie coś tam poznać ... że tak głupio zapytam ... gdzie ona w ogóle sie znajduje? jak ją wyczuć? co to w ogole jest :P ? i co dzieki niej się wyczuwa? Ja po prostu Nie Wiem ... Ooooo znów mnie kłuje :((

Gość mmmmmmm
Musisz iść do lekarza jak najszybciej bo to może nie być ciąża.

A jak ciąża to tym bardziej do lekarza i nie siedzieć przed kompem, tylko leżeć z poduszka pod nogami, powodzenia Alicjo :)

Gość Alicja 85
Ojej ... to już zmykam :( Tylko, że mi wychodzi właśnie ciąża ... od dwóch dni mam poranne mdłości ... piersi nabrzmiałe ... bolące... wychodził by na wet 4-ty tydzień ... tylko co z tym kłuciem po prawej stronie w posbrzuszu :( ... napiszcie jeszcze co z tą szyjką macicy?

Gość diannna
ydz do lekarza. A tygodnie ciazy liczy sie od 1 dnia cyklu, a nie od zaplodnienia.

Gość mmmmmmmmmmmmmmm
Nie straszcie dziewczyny !!!! Pewnie macica Ci się powiększa. takie kłucia po jednej ze stron to normalne. Ja tak miałam ... Zrób jutro test ... jak wyjdzie na tak - idź do lekarza i tyle :) najwazniejsze to się nie martwić głupotami jakie Ci tu piszą :) Pozdrawiam

Gość Olanana
w sumie tez chciałabym znac odpowiedźi na pytania Alicji ... z tym kłuciem i z tą całą szyjką macicy? o co w tym biega ?? ODPISZCZE - te które wiecie :)

Gość sprawdz
sprawdz czy to nie wyrostek trzeba polozyc sie na plaskim i twardy podlozu i podnosic raz jedna raz druga noge powoli. przy zapaleniu wyrostka bol jest wtedy b silny, ale twoarzyszy u tez goraczka bedzie dobrze, pewnie troche sie denerwujesz

Gość Alicja 85
te ukłucia to nie żaden silny ból :) takie delikatnie - średnie ukłucia :) pobolewania po jednej stronie Z pewnością nie wyrostek :) ale ... dziękuje za troskę :*

Alicja - nie zamartwiaj się na zapas! Ja miałam takie ukłucia w I trym. dość często , ginek. powiedział że to wiązadła macicy i że to dość naturalne. Póżniej mi przeszło. Leż po prostu sobie spokojnie gdy czujesz coś takiego, niczego cięższego nie bierz do rąk, w ogóle polecam spokojny tryb życia no i wizytę u lekarza jak najszybciej , musi potwierdzic ciążę.W I trymestrze jednak trzeba uważać na wiele rzeczy!!!Powodzenia! Co do szyjki to w sumie nie znam się az tak bardzo na anatomii... Ma byc po prostu długa i zamknieta!

Na podstawie szyjki macicy ciazy nie stwierdzisz, bo jest ona taka, jak przed okresem. Wiec nawet nie szukaj. Klucia w okolicach jajnikow sa na poczatku ciazy normalne i swiadcza o rozciaganiu sie wiazadel macicy.

To kłucie po jednej tylko stronie mnie martwi...idź jak najszybciej do lekarza, niech cię zbada i wykluczy ciążę pozamaciczną... Pozdrawaim

Gość yumm
dziwne

w pierwszych tyg mnie tez tak pobolewało z jednej str po wizycie u lekarza okazało sie ze ten jajnik z którego byla owulacja jest tak duzy ze zepchnal macice na bok, a ona jako dopiero świezo zamieszkana przez malucha bolała. Dlatego klucie bylo z boku. Ale zalecam wizyte u lekarza, tak czy siak :)

Gość buuuuuuuuubu
TO ZNACZY ŻE PORONIŁAŚ PORONIŁAŚ !!! PORONIŁAŚ !!! przykro mi PORONIŁAŚ !!!!!!!!!!!!

Gość nimfa2323
to co w koncu z tym tym bulem po prawej stronie? jak boli to znaczy ze sie jest w ciazy??

Nie martw się,ja mam 2 dzieci i za kazdym razem czułam takie kłucie z jednej strony przez kilka dni.Myślę że to było związane z powiększającym się jajnikiem[ciałko żółte powiększa się i wydziela hormony podtrzymujące ciążę]. A co do szyjki macicy można ją wyczuć wkladając palec do pochwy. Jest to początkowy fragment macicy,tak jakby drzwi,musi być twarda i zamknięta,żeby chronić dzidziusia.

Gość onaonaonaonaona
Jak boli (kłuje) to jest takie prawdopodobieństwo że rozpoczyna sie okres ciąży ... wiązadła się powiększają (dla dzidziusia) :) stąd to kłucie

Gość balbninka 23
Nuna 32 - czy chodzi o tą "kuleczkę" za końcu ??

Gość nimfa2323
kurcze jezeli to prawda co mowicie o tym kluciu to znaczy ze jestem w ciazy ale ja nie chce

szyjka w różnych fazach cyklu się zmienia,raz jest twarda ,raz miękka,otwiera się i zamyka,w zależności od hormonów.

nimfo--nie panikuj,samo kłucie o niczym nie świadczy,chyba, że masz inne objawy

Gość fajna prowokacja
:classic_cool:🖐️

Gość nimfa2323
a moze bolec po prawej stronie z innych przyczyn

Gość nimfa2323
nie mam innych , a kluje mnie od wczoraj a kochalam sie tydzien temu

Gość nimfa2323
jak bylam w ciazy to nie mialam zadnego klucia ani mdlosci tylko piersi mi sie zmienily