Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość absurd normlanie

czy naparwde jestesmy bezsilni na to zlo jakie widac dookola?

Polecane posty

Gość absurd normlanie

nie rozumiem, po prostu plakac mi sie chce jak widze sytuacje tego szpitala onkologicznego dla dzieci, ktory nie ma srodkow na ich leczenie, a tymczasem stawia sie koscioly za 40 mln zl, albo remontuje fontanny , dokad ten swiat zmierza? Nie wiem jak mozna spac spokojnie kiedy takie decyzje sa podejmowane, czyw rzadze nie ma ludzi, kotzry mogliby cos zrobic? Giertych taki religijny, Kaczor rowniez, na tym polega ich milosc do Boga? Czy my nie mozemy nic z tym zrobic? przeciez tam ludzie umieraja!!!!

nie nie jesteśmy bezsilini. Bóg dal nam rozum. i trzeba z niego korzystać. i oszukiwac sie nie dawac i pochopnych sądow nie wydawać. myslec. by nas nie oszukiwali. dzis w tvn 24 podano informacje , ze zachodni grafolodzy eksperci stwierdzili , ze podpisy Abp Wielgusa byly ponad wszelką wątpliwośc sfalszowane. i co? i kto przeprosi nas za ten atak i oszustwo? bo chyba nie te kundelki dziennikarzyny bedace na lancuchu zachodnich wydawców. mlyny sprawiedliwości i prawdy mielą wolno.

Gość absurd normlanie
no ale coz tego wynika??? konkretnie ?

a to , ze pomylono wine i kare. nie CI , KTORZY DO BIEDY NAS WSZYSTKICH DOPROWADZILI [ DZIS TROCHE SIE NA JAW UKAZUJE AFER] sa napietnowani, tylko Ci , ktorzy mogliby tym aferzystom zaszkodzic [ przerwac im ten proceder. pieniazki z Unii ida a wiec wscieklosc przegranych platfusow , ze to nie oni beda nimi dysponowac. a juz przez 16 lat tak dysponowali , ze ok. 100 mld dolcow dlugu narobili. przez nich polska mlodziez ucieka gdzie sie tylko da by życ. a co sie w jeden rok czy dwa da zrobic? po 16 latach rozbiorow Polski przez UW-PO-SLD.

Gość absurd normlanie
o czym ty gadasz, mnie w tej kwestii kosciol nie obchodzi, on juz i tak jest zepsuty, i nie zachlysnij sie ta imformacja ,ze podpis Wielgusa jest falszywy, to wszystko manipulacja,Wszystkich nas sie w balona robi, Robi to rzad, robia to media. A mnie interesuje los dzieci! najsmutniejsze jest to,ze topik "czy naprawde takie tematy musza tu być? " ma wieksze zainteresowanie niz moj . To jest dowod tego, jak wszystkim zalezy na tym , by zmienic to zlo.Zaraz na mnie tu wskoczycie "a co mamy zrobic??! " zaczniecie na mnie najezdzac, ale taka jest prawda, wolicie gadac o bzdurach, bo macie tYYYYle problemow i chcecie sie zrelaksowac. A tam dzieci umieraja!!!! I moze umrzec jeszce wiecej, bo rzad sobie kosciol wymyslil budowac! jestem ciekawa czy Kaczor w ogole zna tresc Biblii, nie sadze, bo postepuje wrecz na odwort niz jej przykazania!

Gość absurd normlanie
nie wiem czy zadluzony szpital to sprawa Kaczynski ,ale szczytem bezczelnosci i okrucienstwa jest posiwe4cac NASZE peiniadze na budynek , gdy lekow dla ludzi nie ma i miejsc by ich leczyc! tymbardziej na tak powazne choroby,Nie wiem jak ten czlowiek moze spac

Gość absurd normlanie
nie wiem czy zadluzony szpital to sprawa Kaczynski ,ale szczytem bezczelnosci i okrucienstwa jest posiwe4cac NASZE peiniadze na budynek , gdy lekow dla ludzi nie ma i miejsc by ich leczyc! tymbardziej na tak powazne choroby,Nie wiem jak ten czlowiek moze spac

--> absurd normlanie Absurdem jest takie myslenie, również. Rząd czy rządy nie mają obowiązku zajmować sie tylko jednym problemem.

Gość Myrevin wiesz mialam tego
nie komentowac , ale..... Tak, rzad nie musi sie zajmowac wszystkimi problemami, a juw tymbardziej w tym wypadku, bo kurwa wszystkim dookola jest potzrebny kolejny KOSCIOL!!!!!!! zastanow sie co mowisz! ta kasa jest nasza, podatnikow, nie zycze sobie ,zeby stawiano za to budynek.Do ktorego nota bgene nigdy nie wejde

Gość absurd normlanie
czy MY ludzie nie mozemy nic z tym zrobic? Ludzie gadajcie cos z sensem, rozumiem o co ci chodzi Mistrz, ale moze czas najwyzszy przestac pieprzyc a zaczac dzialac?

i Ty masz racje i nie masz racji i ja mam racje i nie mam racji. a nie życze sobie by ubecy pobierali wysokie emerytury po ok. 9 tys zl , podczas gdy bieda wokol. normalni pracujacy uczciwuie ludzie maja za swoj trud glodowe pensje a emeryci glodowe świadczenia. nie zycze sobie by glos zabierala przedstawicielka przegranego ugrupowania komunistycznego i skompromitowanego jakim jest SLD. i jeszcze brala za to diety. i tak wiele. ale na tym polega demikracja , ze decyduje demokratycznie wybrany rzad. o czym chetnie tokowali przedstawiciele przegranych z Tukiem i tą Rokitą na czele gdy u żloba byli. a teraz ? mnostwo fundacji przestepczych utrzymywano np. ZSMP z finansow edukacji a teraz w malo , ktorej szkole jest komputer. nie życze sobie rowniez by byla taka ilośc roznej masci urzedasow , zabierajacych fundusze na zdrowie, edukacje i drogi. takze świątynia to pryszcz przy calym systemie jak i te 40 mln.

o NIE!! P.Owsiak to super gośc i Jego dzielo to geniusz na skale swiatowa. jakby wygladaly dzis szpitale gdyby nie on i my wszyscy , ktorzy bralismy w tym udzial dajac jakiś \"wdowi grosz\" . komuchy po sobie spustoszenie ziostawily i jeszcze morde dra i cos maja czelnosc miec do powiedzenia.

wiesz,powinnismy z tym zrobic porzadek,tak.ale kto? my nie jestesmy tacy jak ostatnio np.Wegrzy ktorych wk... ich premier,wtedy pokazali swoj sprzeciw i gniew! a u nas kazdy zapatrzony i zasłuchany w sieczke ktora serwuja nam media ,uwaza ze jest jak jest,trudno..aferzysci i złodzieje wydaja sie przyspawani do stołkow...ech,szkoda słow

naucz sie kolego czytac ze zrozumieniem,gdzie tam widzisz porownanie? czy choc slowem wspomnialam o Kaczynskim????

Gość absurd normlanie
no od Owsiaka to sie odczep, akurat jemu mozna najmniej zarzucic, nie obchodzi mnie to czy on sie na tym dorabia czy nie, wazne , ze to dzieki niemu mmay sprzet sp[ecjalistyczny w wielu wzpitalach. Co do systemu, ok, calyjest chory, ale wydaje mi sie,ze towszystko juz siega zanietu skoro w pierwszj wiadomosci podaja, ze szpital nie ma pieniedzy, dramt ludzi jest pokazany, a druga wiadomoscia jest to,ze rzad sobie funduje kosciolek. Ile bym dala aby byly ponowne wybory , zapierdalalalbym do nich ze hoho.Powinna sie histpria powtorzyc i powinnismy wywiesc na taczce Kaczorow.

Gość absurd normlanie
a juz najwieskzym absuredem jest to,ze takie glupawe moherki, slabe babcie potrafia wiecej niz my, mlodzi i myslacy :o

kaska 33. przepraszam faktycznie źle Cie odebrałem A do absurdu.... a nie przyszło Ci na myśl że taka kompozycja wiadomości jest celowa i że to własnie manipulacja???

Gość absurd normlanie
moze i manipulacja , nie obchodzi mnie to, wazne sa fakty , a to sa fakty

Gość absurd normlanie
wiecie co najbardziej boli? swiadomosc,ze ten kraj nigdy sie nie zmieni, wicie dlaczego? bo chocby tutaj wiekszosc woli piertdolic o dupie maryny niz prowadzic normalne dyskusje, majace cos na celu.Wszysyc potrafia tylko narzekac, ale zeby cos faktycznie z tym zrobic to nie.najlepiej labo spierdolic z kraju albo amrudzic.

--> Myrevin wiesz mialam tego { nie komentowac , ale..... Tak, rzad nie musi sie zajmowac wszystkimi problemami, a juw tymbardziej w tym wypadku, bo k**wa wszystkim dookola jest potzrebny kolejny KOSCIOL! } Nie o to mi chodziło. Dziwi mnie że na co dzień nie krzyczysz że rządy marnotrawią pieniądze. To co marnotrawiły i marnotrawią to może a te 40 mln to kropla. Dla czego przy okazji nie wytykasz innych spartaczonych wydatków ? I tyle. Mnie tez się nie podoba że rząd daje na kościół ale taki rząd wybraliśmy.

Gość absurd normlanie
"Dla czego przy okazji nie wytykasz innych spartaczonych wydatków ?" moze dlatego, ze widze pierwszy raz,ze wyrzuca sie kase na smietnik kosztem zycia dzieci-ludzi

a mi jest bardziej smutno jak ludzie mordują zwierzeta, niewinne istoty,ktore nic nikomu zlego nie zrobily, na www.youtube. byl kiedys film jak morduja delfiny,świnki na wsiach, serce mi sie kraje jak slysze o tym wszytskim... wcale nie zal mi ludzi, czlowiek czuje sie jak istota majaca wladze nad wszystkim, powinnysmy szanowac zwierzeta i nature bo ona byla pierwsza a my-ludzie jestesmy ostatnimi istotami ktore maja czemukolwiek odbierac zycie. choroby sie ciezkie zdarzaja,ale jak widac, jest sprawiedliwosc na tym swiecie, jak zle czynisz naturze, tak i ona odpłaca sie ciezkimi chorobami i klopotami z ich wyleczeniem; p.s. bylam ciezko chora wiec nie piszcie mi tu ze nie wiem o czym mowie :I