Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agamania

Pomocy!!!!!Użyłam peelengu i mam cały czerwony pysk!!!!!Co zrobić!!!!

Polecane posty

Gość agamania

Rano użyłam peelingu z granulkami i najwyraźniej strasznie podrażnił m itwarz!!!!!!Co mam teraz zrobić??????!!!!!!!:(:(

Gość fhrirjff
upsss naczynka?? dermatolog on zdecyduje co to dokładnie jest i jak Ci pomóc

Gość krucha z cukrem
eee, niekoniecznie naczynka... jesli podraznilas skore, to sprobuj ja mocno nakremowac jakims kremem mocno nawilzajacym, albo zwyklym bambino czy nivea

Gość agamania
a są jakies zabiegi na to?????Może kosmtyczka poprawi koloryk skórzy...A po za tym skóra strasznie mnie szczypie nawet przy nie dużym wietrze:/

Gość krucha z cukrem
bez przesady z zabiegami, nic strasznego sie nie stalo, widac peeling mial zbyt ostre granulki. mowie ci, nakremuj dobrze twarz i poczekaj. do wieczora powinno byc lepiej. jesli masz jakis sudocrem lub pentacrem to uzyj tego, on lagodzi wszelkie podraznienia skory

Gość fhrirjff
krem może bardziej podrażnić... najpierw bym przeczekała jakis czas żeby ta skóra ochłonęła po tym... a potem jakis babciny sposób na nawilżenie twarzy, np maseczka domowa. Poza tym to moga być naczynka, bo właśnie w ten sposób najłatwiej je sobie załatwic, ja nie miałam cery naczynkowej, a po peelingu mam problemy na polikach. teraz kupuje tylko enzymatyczny. I myslę że najlpeszy byłby dermatolog jesli do wieczora nie będzie lepiej bo my na odległośc nei wiemy co tak naprawdę się stało.

Gość fhrirjff
pentacrem wysusza, choć faktycznie działa łągodząco

Gość doswiadczonaaa
tez tak mialam dałam gruba warstwe nivea soft i znikneło

Gość fhrirjff
czy Wy tak serio czy chcecie lasce dopiec? przeciez nivea soft potrafi piorunsko piec na skórze bez żadnych podrażnień.

Gość krucha z cukrem
nivea soft, faktycznie piecze. ja zwykle uzywalam bambino, a podraznienia zdarzaly mi sie czesto. jesli nie mialam bambino na nawilzalam i natluszczalam czymkolwiek - chocby oliwka dla dzieci albo oliwa z oliwek

Gość fhrirjff
masz po prostu wrażliwą skórę i musisz ja delikatnie traktować. może idź do apteki to tam babki dadzą ci cos na złagodzenie tego? tylko nie wiem czy dasz rade wyjsc z taka pieczącą skórą na zimno. nie mam lepszego pomysłu...

Gość taka jedna happy
na taka podrazniona twarz cos co ja uspokoi,moze byc nawet maslanka a nie chemia

Jesli masz zel aloesowy, zmieszaj go z lagodnym kremem i naloz na skore. Unikaj kosmetykow z AHA, retin-a i witamina c przez kilka dni. Uzywaj kremu z SPF wychodzac w dzien z domu, skora po peelingu jest bardzo wrazliwa na slonce. Peelingi pestkowe sa zbyt agresywne, zeby stosowac je na twarzy. Ja stosuje po prostu szorstka myjke i peelingi enzymatyczne ( enzym z papayi). Krysztalki cukru tez sa dobrym, delikatnym peelingiem.

Gość SZABLODZIÓBA
Użyj podkładu w musie firmy Rimmel Cool Matte. Testowałam na sobie naprawdę nie miałam czerwonej twarzy. Wypieki mi zniknęły i się nie pokazały do 16 godz. On kosztuje ok. 30 zł.