Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

amelusia

leki na prolaktyne

Polecane posty

Witam. Zacznę od tego, że od maja 2006 staramy się o dzidzi. We wrześniu wynik z krwi wskazał 42. Czyli był dodatni. Tak się cieszyłam -ale tylko na chwilkę- potem samoistne poronienie. Brak ciąży do dzisiaj. W końcu lekarz kazał mi zrobic prolaktynę. Jak zrobiłam to wynik 18,9 (norma 1,9-25), po zażyciu tabletki i odczekaniu 1 godz wynik 207. Lekarz widział ten wynik bo akurat byłam na USG i pokazałam i powiedział że do leczenie i to może być przyczyna niezachodzenia w ciąże. We środe mam iść po recepty. Powiedział, ze dostane Bromergan i luteinę. Jak sądzicie za jaki czas po tym mogę byc w ciąży?I czy są to dobre leki. Czy może zamiast luteiny- duphaston? Prosze o radę Pozdrawiam

Gość pass
ja mialam powyzej 250 mg/ml.Bromergon zle znosilam mialam zawroty glowy ale to skuteczny lek i dzieki niemu jestem dzis mama

Gość pass
Duphaston jest na podczymanie ciazy

Ja nie tolerowałam bromergonu, dostałam norprolac.

Gość pass
ale do Bromergonu organizm musi sie przyzwyczaic trzeba zaczynac od 1\4 tabletki i zwiekszac dawke

Gość olaaa555
witam ja teraz tez robilam badania. wyszlo mi 22 prolaktyna a po godzinie 167. 12 llutego ide jeszcze na badania progesteronu. staram sie o dziecko od wrzesnia. boje sie ze cos moze byc nie tak, w dodatku mam tyłozgięcie.

Gość pass
kolezanka tez ma tylozgiecie i zaszla nie martw sie

Gość yta
Ja się będę starała trzeci cykl. Byłam ostatnio u ginekologa i zapisała mi Luteinę. Podobno mam jakąś niedomogę ciałka żółtego. Na dodatek mam znowu torbiele. U mnie owulacja jest normalnie, ok. 12 - 14 dnia cyklu (poznaję to po ciągnącym, przejrzystym śluzie), jednak cykl trwa 32 - 34 dni. Nie wiem dlaczego? Z tego co czytałam , to około 14 dni przed miesiączką występuje owulacja, więc mój cykl powinien mieć ok. 28 dni. Czy któraś z was brała Luteinę? Jeżeli tak, to na co i jakie były efekty tego brania?

Gość olaaa555
ja biore luteine. ginekolog mi przepisala jak nie moge dostac okresu to musze brac ok 10 tabletek ( 2 dziennie przez 5 dni ) i mi sie odrazu pojawia okres. ja niby nie mam owulacji, tak ona stwierdzila. okres zaczal mi sie 22 stycznia a 2-3 temu tez zauwazylam przezroczysty sluz taki ciagnacy sie, czy to moze oznaczac owulacje?

Gość Mikaaaaaaaa
Czesc kobietki! Ja biore bromergon już trzeci miesiąc codziennie po 1/2 tabletki i luteinę rano i wieczorem ale tylko od 19 do 25 dnia cyklu. Biorę te lekarstwa dlatego ze miałam bardzo nieregularne cykle i potworne problemy z cerą. Moja prolaktyna to zaledwie 8, ale po leku aż 140. Leczę się już kilka lat u dermatologa ale bez efektów. Bo zrobieniu wszystkich badań hormonalnych pani doktor zdecydowała ze trzeba najpierw to uregulować. Na razie ostatnie 3 cykle trwały od 32 do 36 dni. Wczesniej miewałam niektóre 28, a niektóre 60 :/ Niestety poprawy jeśli chodzi o cerę nie widać :(((( Trochę zmartwiły mnie wasze posty. Nie wiedziałam ze te leki zwiekszają prawdopodobieństwo zajści w ciązę. Ja jak na razie bardzo tego nie chcę i teraz nie wiem czy ich nie odstawić...

Gość khgg
dynamiczne testy hormonalne wykazały PRL 89.6 209 283 od trzech lat biorę bromergon po jednej tabletce dziennie cały czs prolaktyna jest w normie bromergon biorę na noc trochę obciąża żołądek ale go toleruję i mam nadzieję,że to ostatni rok taka była rozmowa, gdy byłam w szpitalu 3 lata i powinno być ok pozdrawiam