Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

guest

MIKROSKOP OWULACYJNY-czy warto??

Polecane posty

Czy warto zakupic takie urzadzenie które według obrazu śliny ktora w czasie owulacji pokazuje obraz liści paproci? do tej pory stosuje testy owulacyjne i wydaje na nie majątek a z tego co wiem takie urządzenie to jednorazowy wydatek i dożywotnie uzytkowanie...nie chodzi mi tu o antykoncepcję a wręcz przeciwnie-staramy sie o dziecko i chce wiedzieć kiedy mam owulacje??

Gość podobno
Do tej osoby dziecko chyba nie chodzi to chyba ty jesteś dzieckiem i nie doczytasz a piszesz. Jakaś nienormalna jesteś. Mam ten tester u mnie akurat się niesprawdza bo owulacje mam wywoływaną lekami ale czytałam dużo opinii na jego temat i są dobre. Myślę że możesz w niego zainwestować, bardziej się opłaca niż zwykłe testy owulacyjne. Pozdrawiam i życze ciąży

Gość ululululu
mi się sprawdził ten mikroskop,też z próbki śliny-łatwiej dostępna niz sluz i wiarygodniejszy wynik

Gość na allegro
mozna kupić za ok 100 zl tester donna i chyba faktycznie tansza alternatywa niż testy...chyba też pomyślę nad kupnem -powodzenia miłe panie!!

Gość wartoooooooooo

Gość a nie wiecie co oznacza
obraz w mikroskopie przez cały cykl liści paproci ale tylko częściowy tzn tak jak w fazie przedowulacyjnej???????????

Gość ja tez zamowilam
Ja tez zamowilam mikroskop Donne. Wydatek 115 zl na Allegro, ale mysle, ze warto wydac te pieniadze. Przyrzad jest na cale zycie i jest latwym sposobem sprawdzenia dni plodnych. Moge go stosowac zarowno przy zabezpieczaniu przed ciaza, jak i przy planowaniu ciazy :)

Gość czy ktos jest w posiadaniu...
Czy ktoś jet w posiadaniu Donny (albo mikroskopu innej firmy)? Jakie wrażenia ze stosowania tego urządzenia? Warto wydać na nie pieniądze?

Gość klaudynaa
Tez jakoby jestem zwiazana z tematem ... ahh duzo by gadac... test osobowosci wg dalay lamy - wyniki sa niezwykle (z trzech tylko pytan) tu ---> http://is.gd/Vin

Witam ja mam mikroskop DONNA,od jakiś 2miesięcy go stosuję.Dziś mam 13dc,a we wtorek pokazał zaledwie troszkę paprotek,a wczoraj i dziś nic!:(Więc podejrzewam,że z moją owulacją jest coś nie tak,bo 2poprzednie cykle nawet nie miałam skoku tempki,na owul.,a lekarz mi powiedział,że to raczej był cykl bezowulacyjny! My staramy się o dziecko,ale po poronieniu jeszcze bardziej pochrzaniły mi sie cykle:(

hello dziewczyny! z mojego doswiadczenia i znajomyh DONNA jest najlepsza ... i tak jak wy znalazlam ja na allegro! inwestycja kolo 80 zł ale sie bardziej opłaca niż jedenorazowe... aaa i jeszcze chyba tez fajne ceny testow owulacyjnych maja na www.przedciaza.pl

Gość werty5678
Właśnie dziś przyszedł mój mikroskopowy test donna :) teraz sie śinka suszy. Zobaczymy jak to działa... A co do wypowiedzi że test ten starcza na całe życie to nie do końca - pisze jak byk że na 2 lata :)

Gość Beatiwa
Cześć ja od niedawna używam własnego mikroskopu ( kiedyś go kupiłam w szkole podstawowej ) i też pięknie widać. Faktycznie ze śliny lepszy widok.

Gość Perella
Dziewczyny, jak idą Wasze testowania owulki ze śliny mikroskopem DONNA? Widać efekty? :)

Gość malinowa dziewczynka
Ja kupiłam Donnę wraz z testami owulacyjnymi i ciążowymi tutaj: http://mojaowulacja.pl/sklep/. Po miesiącu testów już nie używam - ta Donna jest niezawodna, jestem bardzo zadowolona z zakupu.

witam ja mam mikroskop Donna jest super od razu zaszlam w ciaze moge komus odstapic za polowe ceny wystarczy go zdezynfekowac i gotowe,

Gość Big_day
Ja starając się o dziecko używałam afrodyty. Zaszłam w 2 cyklu więc bardzo się sprawdziła :) Po porodzie mam zamiar obserwować dalej swoją płodność.

Gość bristolka
Ja używam jako pomoc przy metodzie termicznej. Używam afrodyty kiedy mam wątpliwości w interpretacji temperatury

Gość ryffka00
ja zakupilam mikroskop Donna miesiac temu. sprawdzajac dzien w dzien ciagle widzialam pecherzyki i juz myslalam ze to lipa, ale co sie okazalo to kiedy go dostalam bylo juz za pozno, owulka byla wczesniej. w tym miesiacu a dokladnie 2 i 3 sierpnia wkoncu je zobaczylam, paprocie, nie na calym szkielku tylko na 1/4, byc moze w innych miejscach bylo za malo sliny albo za duzo. w kazdym razie dziala i polecam

nie polecam zawodnie i nie sprawdzone obserwuję się i wielokrotnie taki mikroskop sie mylił.

Gość vicki83
hej, ja używam testera owulacyjengo na slinę Afrodyta. Rozważałam równiez DONNE ale po przeczytaniu opinii w internecie zdecydowałam się na ten pierwszy. Uzywam go już pół roku gdyz razem z mężem staramy się o dziecko. Dla potwierdzenia zrobilam kiedyś test na mocz i wyniki się pokrywaly, więc smiało moge polecić ten tester.

Gość iwannahaveyourbabies
Ja też zaufałam afrodycie. Mierzę jeszcze temperaturę i wyniki się pokrywają. Mam nadzieję, że szybko uda mi się zajść w ciążę

Gość rozzanna
Uzywalam DONNY przed zajsciem w ciaze. Szczerze to na poczatku myslalam, ze to bubel i ze wydalam stowe w bloto ale z czasem uzywania przekonalam sie, ze to ja bylam w bledzie i ze owulacja to nie taki latwy temat :) Na szczescie zaszlam w ciaze, pewnie tez jakis procent to zasluga wlasnie mikroskopu

Gość XXXXXX))))))XXXXXX
DZIEWCZYNY CZY BÓL JAJNIKA PO OKRESIE WSKAZUJE ZE OWULACJA NASTAPIŁA CZY DOPIERO BEDZIE PROSZE POMOŻCIE TO 11 DZIEN CYKLU

Gość Ewa.N
Metody naturalne sa naprawde skuteczne - jesli tylko poprawnie stosowane....warto też pamiętać, że zarówno tabletki jaki i spiralki - poza zdrowotnymi skutkami ubocznymi - działają wczesnoporonnie: cytuję: Ze względu na minimalizację skutków ubocznych pigułki hormonalne mają obecnie stosunkowo niską zawartość hormonów. W czasie ich stosowania blokada funkcji jajnika nie jest całkowita, co sprawia, że w części przypadków dochodzi do jajeczkowania. Śluz nie zatrzymuje też wszystkich plemników. W takiej sytuacji może dojść do połączenia komórki jajowej i plemnika, czyli do poczęcia dziecka. Spowolnienie ruchu jajowodu powoduje, że powstały zarodek nie dociera do macicy w optymalnym do zagnieżdżenia momencie, które jest dodatkowo utrudnione ze względu na niedorozwój śluzówki macicy. Współczesne pigułki hormonalne nie mają wyłącznie antykoncepcyjnego (przeciwpoczęciowego) działania, są także środkami antynidacyjnymi, uniemożliwiającymi zagnieżdżenie się w macicy poczętego dziecka, przez co powodują jego śmierć. na podstawie: http://www.zycieiplodnosc.pl/kwartalnik/artykul/122/ Ja osoboście używam Lady-Compa - monitora dni płodnych i niepłodnym, który nie tylko jest bardzo skuteczny ale i łatwy w użyciu....ma on w sobie milion zapamiętanych cykli kobiet i jest wspaniałą alternatywą dla antykoncepcji.... pozdrwawiam

Gość gość
Chciałam kupić Donnę, ale nigdzie jej nie ma... :( Na sklepstarania.pl znalazłam Afrodytę oraz jakiś Fertilcontrol. Co wybrać?

Gość gość
fenicontroll to dawna DONNa