Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Magdalennaaa

zdretwiale dlonie...bolaca reka...i tak co noc..kto tak mial/ma ?

Polecane posty

Gość Magdalennaaa

to jest cos strasznego..zarwane noce.... przeplakane z bolu...mam leki od gina i neurologa ale nie pomoga...dlon mi puchnie...trace czucie ... tak od miesiaca...co noc gorzej:( jeszcze 19 dni do porodu..niewiem jak to wytrzumac:(:(:(

kurcze nie mogą ci cesarki zrobić? przecież małe może ci coś uszkodzić.

Gość Magdalennaaa
tzn...? dziecko mam prawidlowo ulozone..nie bylo mowy o cesarce...

Gość a moze to ucisk
albo dziecko w brzuchu,alkbo masz obciazony kregoslup? Sprobuj nie tyle ruszac reka co zmieniac pozycje jak lezysz ( jakby wyciagac szyję) I odciazac kregoslup - nie szyc, nie robic na drutach, jak najmniej poprac kuchhennych typu siekanie, krajanie itp, nie siedzec przy kompie,nie trzymac rak w wymuszonej pozycji. Delikatne cwiczenia na lezaco. Duzo oddechowych.

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
ja ak mialam z noga ale dzis juz zapomnialam o tym bolu mam 6 mies syna wszystko przeszlo

Gość kundrie
a moze to nie dolegliwości neurologiczne a coś z układem krążenia?

Gość Magdalennaaa
lekarz powiedzial ze dziecko uciska na nerwy w dolnej partii kregoslupa...mam leki..mnostwo lekow bo oprocz tego mam anemie...dostaje zastrzyki...nic nie pomaga :(

takie drętwienie w ciąży zdarza się często. Proponuje żebyś w czasie snu kładła sobie rękę na dodatkowej poduszce,tak aby ręka nie była za bardzo zgięta.Dobrze jak bedzie wyżej ułozona.Staraj się spać więcej na lewej stronie,to też przynosi ulgę.

ja miałam to samo troszeczke pomógł mi aspargin, piłam dużo soku pomidorowego, ale tak naprawde to dopiero miesiąc po porodzie ręce doszły do normy pozdrawiam

Gość a moze to ucisk
jesli lekarz powiedzial, to trudno, wytrzymasz, ty jeszcze tylko 19 dni. Przybieraj taka pozycje, w ktorej najmniej boli ,w nocy pookladaj sie poduszkami, jesli juz znajdziesz pozycje , staraj sie duzo i gleboko oddychac, to dotlenisz te tkanki, nie za mocny masaz krzyza tez jest dobry. Pociesz sie,ze to przejdzie, moze nawet przed porodem, jesli dziecko sie inaczej troche ulozy

Ja tez mialam problem z reka. W siodmym miesiacu prawie zupelnie stracilam czucie w opuszkach palcow. Bardzo sie tym martwilam, ale mniej wiecej dwa tygodnie po porodzie wszystko wrocilo do normy.

Gość Luizka 123
pociesz się że jeszcze tylko 19 dni ci zostało :) i już po bólu będzie :) zaciśnij zęby i wytrzymaj, zrób to dla dzidziusia :) skoro o wcześniejszym porodzie ci nic nie wspominali :(

ciekawe tylko jak te leki działają na dziecko.

Gość Magdalennaaa
tez mam aspargin ale nie pomaga...jest coraz gorzej:( dzieki za wypowiedzi bynajmniej wiem ze to w miare "normalne"

Gość Magdalennaaa
zapisal je lekarz ginekolog i neurolog...nie biore nic sama ze swojej glowy...ufam specjalistom

Gość
to jest bardzo normalne badz spokojna ,nic ci nie bedzie

ja żadnych leków oprócz asarginu nie zażywam.Drętwienie jest moim koszmarem no ale wytrzymać trzeba dla dzidzi. Często nie czuję nawet całej dłoni.Ja bym nawet specjalistom nie wierzyła.Zawsze wierze swojej intuicji,przynajmniej się staram. W pierwszym trymestrze dostałam leki których nie powinnam brać,w aptekarka była zdziwiona i dała mi odpowiedniki bezpieczne.

Gość Magdalennaaa
ja mam jakies uspokajajace...zastrzyki B12 :/ hemofer... i jeszcze jakies 2 rodzaje :( a i aspargin...:/