Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ekolog z mazwosza

Warszawa najbardziej zielonym miastem Europy

Polecane posty

parkow paryza na dzien dzisiejszy od reki ci nie wypisze ale pomijajac twoje lasy mimo ze sie nameczyles gdzie mieszkales w wersalu

Gość Ekolog z mazwosza
wyliczacie największe obiekty parkowe. Jednak nijak to się ma do zalesionej powierzchni miejskiej. Jak macie czas to sprawdźcie stosunki zalesień wybranych dużych miast europy i porównajcie je z wawą. To wymaga trochę pracy i w googlach tego nie znajdziecie

Gość Ekolog z mazwosza
Podpowiem cię że w Paryżu jest ich około 30 Czyli mniej niż 3 razy mniejszej wawie

dobrze ale dalej czekam na odpowiedz gdzie mieszkales w wersalu juz zaczynam myslec ze to bedzie druga bzdura jaka napisales dzis wieczorem

Gość A Trójmiasto
moze Wwa jest najbardziej zielona stolica ( proporcja zieleni do zabudowan) ale miastem to przesada

to juz jest nas dwoch kto jeszcze uwaza podobnie do mnie

Gość Ekolog z mazwosza
nie pisałem że miszkałem w Wersalu, skąd ci to przyszło do głowy?

Gość Ekolog z mazwosza
Oczywiście że małe miasteczka są zielone bo wystarczy że mają jeden park i już jest połowa powierzchni zalesionej. Mowa tu o miastach o ludności powyżej 300 tyś mieszkanców

a to przepraszam bardzo mocno teraz to ja wyppisalam glupstwo mysle ze szanowny ekolog sie nie obrazi

Gość Ekolog z mazwosza
Niee obrażam się Chciałem tylko zwrócić uwagę że wawa jest bardzo mylnie postrzegana jako miasti bez zielnie skoro jest dokładnie na odwrót. Zyczę miłej nocy

Gość A Trójmiasto
dla scislosci - to ja pisalam o Lasku ,a przedtem bronilam ekologa, myslac,ze chodzi mu o STOLICE , bo faktycznie WWa na bardzo duzo terenow zielonych w stosunku do zabudowanych. Jednak jeli chodzi o te proporcje w europejskim MIESCIE - to chyba sie zagalopowal , miast jest duzo i roznych . Ale doceniam jego zapal, patriotyzm i pozdrawiam.

ale mimo to trudno mi uwierzyc ze wwa zdobywa 1 MCE

Gość Ekolog z mazwosza
Na równi ze sztokcholmem :) Bye

Gość A Trójmiasto
no to bylo napisac o tych 300 tysiacach Ale milo sie gadalo , no i tworczo . przynajmniej pogrzebalam w Googlach Pozdrawiam was.

Gość Klusik
a ja mieszkam w dzielnicy nazywanej "zieone płuca Warszawy" i sie nie chwale:P:P:P

Gość jest bo jest i juz

Gość gucio.28
Fotki sa super Nie wiedziałem że wawa z góry wyląda tak zielono. Co byś nie gadał to masz rację. Tyle że w wawie nie jest 36 parków a 82 Chyba że miałeś na myśli te największe które mają pokilkadziesiąt lub kilkaset hektarów. Tak czy inaczej nie spodziewałem się że wawka jest taka zielona

Gość Downka
a ja slyszalam ze to Łódź jest jednym z najbardziej zielonych miast..mam y najwiekszy park w srodku miasta w Europie (mam na myśli Zdrowie jesli jest tu ktos z Łodzi)...a poza tym Łagiewniki......niech Warszawa sie schowa:P

Gość gucio.28
mała obejrzyj fotki które są w pierwszym poście Poza tym byłem w Łodzi i widziałem tylko jeden mały park w centrum. Przy ulicach też prawie nie ma drzew. Można wiele powiedzieć o Łodzi ale napewno nie to że jest zielonym miastem To nie żadna złośliwość tylko fakt. Obejrzyjcie fotki z pierwszego posta Sam jestem pd wrażeniem

Gość no fotki sa super
rzeczywiście z gry wyglada ładnie Szkoda jedna że z dołu już nie jest tak pięknie :) Ale rzeczywiście po wojnie wawa była odbodowana w sposób nowoczesny. Oczywiście nie arhitektonicznym ale własnie środowiskowym Po wojnie w wawie powstało mnóstwo parków i skwerów z zielenią, których przed wojna nie było. Poza tym wawa jako jednyma ma tzw. kliny napowietrzające i korytarze zieleni biegnące od puszczy kampinowskiej, dzięki którym ma stosunkowo dobre powietrze jak na tak duże miasto.

Gość Downka
jesli jest sie ograniczonym i stanie sie na jednej ulicy w centrum to latwo stwierdzic ze nie ma drzew w ogole,nawet trawy nie ma....grrr...nie sadzicie tak btw to juz nie a propo tematu ale tak w ogole ze Warszawiacy to sa strasznie w sobie zakochani?Hmmmm......moze to dlatego ze Łódż z Wa-wa sie nigdy nie dogada....tlo historyczno-spoleczne i takie tam......

Gość Downka
chyba warszawska czesc internautow z tego forum sie wlasnie na mnie obrazila...:P

Nikt się na ciebie nie obraził Osobiście nie mam nic do Łodzi ani jej mieszkańców. Ale bądź obiektywna. Centrum Łodzi w swojej konstrukcji jest przedwojenne, a przed wojną zabudowa była ścisła i nie było miejsca na zieleń. Zanm paru łodziń osobiście i mówili że właśnie to co im się w wawie podoba to to że że każdej ulicy , nawet w ścisłym centrum jest mnóstwo drzew. U mnie w biurze jest kumpela z Wrocławai i mówi dokładnie to samo. A mianowicie zskoczyła ją ilość zieleni jak jest w mieście. Sam mieszkam na Bródnie i w promieniu 500 metrów mam 60 hektarowy park i 120 hektarowy las. W Łodzi naprawdę nie ma dużo zieleni, nie ma szpalerów drzew przy ulicach bo chodniki są wąskie. Fotki z pierwszego postu są super i widziałem podobne innych miast i nie było na nich widac tyle drzew co tutaj. To naprawdę wyglada jak jeden wielki las

Gość masza_57
nie nawidze warszawy, bo tam po 30 latach małżeństawa , moj mąz znalazł sobie nowa ukochana........................i tyle

Gość wawiak
No to masz zajebisty powód żeby nie lubić tego miasta. Moim zdaniem powinnaś nienawidzieć Polski, bo w końcu w Polsce twój mąż poznał inną. Rozwijając temat powinnaś się wyprowadzić z Europy do Azji żeby nie mieć przykrych wspomnień z Polski i jej stolicy.

Gość Ja nie jestem z Wawy
a jednak popieram. Pamietalam Warszawe z lat dziecinnych, kiedy to z rodzicami czesto tam jezdzilam. Mam przez to ogromny sentyment do tego miasta. Po latach postanowilam znow tam sie udac i ocenic ja oczyma doroslego czlowieka. I co?? zaskoczenie na plus!!! To bardzo zielone, piekne i tetniace zyciem miasto.