Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Miśka_001

Ile razy na solarium?

Polecane posty

Gość Miśka_001

Niedługo mam wesele i chciałabym skorzystac z solarium. Niestety jeszcze nigdy nie miałam z tym do czynienia:/ Proszę o pomoc. Napiszcie mi co i jak. Chodzi mi głównie o KOSZTY i o to ILE RAZY MUSZĘ ODWIEDZIĆ SOLARIUM, ŻEBY SIĘ OPALIĆ- zależy mi na opaleniżnie przynajmniej na ten jeden dzień, bo nie zamierzam później regularnie odwiedzać solarium;) Słyszałam, że jedna wizyta nie wystarczy ( niestety). Jeśli chodzi o moją karnację, to nie jest ani blada, ani ciemna, a opalam sie w miarę szybko. Tylko, że na słońcu opalam się zazwyczaj na czerwono:( Dopiero po kilku dniach pojawia się brązowy odcień, na którym mi zależy. Czy po solarium jest podobnie?

Gość zegarynka82
na solarium musisz pojsc przynajmniej 4-6 razy jezeli wcześniejs ie nie opalałas to proponje zacząć od 3- 4 min. i zwiekszać co 2 min za każdym razem ostatni raz należy się wybrać powiedzmy w poniedziałek jezel ślub jest w sobotę. a mam jeszcze jedna propozycję... nie opalaj twarzy bo może nie tolerować solarium ( tak jak moja) choc opala mnie szybo i na brąz to i tak twarz mam czerwoną przez kilka dobrych dni i podrazniona ...dlatego owijam twarz ręcznikim papierowym dokładnie powiedzmy 3 razy aby mi twarzy nie spaliło i jest ok... jest jeszcze inny sposób. ...mozna spryskać ciało takim płynem który " opala" koszt ok 15zł w zaleznosci czy całe ciało czy tylko od basa w góre ....zabieg w salonie kosmetycznym bezpiecznijszy niz solarium

Gość 3 - 4 minuty to nic
4 - 6 razy na solar to tak, ale bez sensu na 4 minuty - nawet cie nie ruszy, na początek (2razy) 7 - 8 min (nie poparzy cie, bez przesady) potem na 10 - 12, max do 15 przede wszystkim zależy to od mocy lamp:) koszt - zależnie - są po 80gr za min, standardowo 1 zł, a super lampy w moim - 1,4 zł (warszawa) :)

Gość Miśka_001
no to w końcu nie wiem ile czasu powinnam spędzić w solarium... A po takiej wizycie opalenizna jest w miare równa, czy mogą wystepowac jakieś plamy?

Gość Miśka_001
a po pierwszej wizycie nie widac jakiejkolwiek, delikatnej opalenizny? Kompletnie nic o tym nie wiem, bo nie myslalam, ze udezy mi do glowy zeby sie na cos takiego wybrac:)

Gość 3 - 4 minuty to nic
po pierwszych 2 - 3 razach raczej nie będzie widać opalenizny.. co najmniejmusisz 4 - 6 razy żeby była ładna opalenizna (nie brązowa spalona) no i tak jak pisałam - na tyle mniej więcej :)

Ja tez opalam sie zawsze na czerwono. Ale do solarium na pierwszy raz chodze na 8 minut i nic sie nie dzieje. Moze jestem troszke czerwona, ale to zejdzie:P Pozniej za jakies 2, 3 dni juz na 10-12 minut:) Tez radze okolo 6 wizyt:)

Hej!Pamiętaj jednak, by między kolejnymi opalaniami zrobić parę dni przerwy bo poparztysz sobie skórę. Ja po wyjściu z solarium ZAWSZE smaruję ciało i twarz bardzo tłustym kremem, bo solarium bardzo wysusza:(Powodzenia!Będzie dobrze:)

Gość miska a ile czasu zostalo
do twojego slubu?

JA MAM 5 MAJA - MAM PYTANIE DO WAS :) KIEDY TAK SZCZERZE MAM ZACZĄĆ CHODZIĆ NA SOLARE >? - NIE BYŁAM JUŻ OD WAKACJI :(

Hmm....Chyba powinnaś zacząc już chodzić.Lepiej mieć więcej czasu i na spokojnie, bez poparzeń i zbyt częstego chodzenia zacząc już wcześniej.:)

Gość Miśka_001
co prawda to nie mój ślub:) ale ślub mojej siostry i zaprosiłam na niego faceta, na którym mi cholernie zależy i chce przed nim dobrze wypaść, a jestem strasznie blada:/ jest 3 marca

Gość to powinnaś zacząć
chodzić już!

Gość na ślubie powinno się
wyglądać świeżo i naturalnie. Niestety taka prawda. Owszem można iść na solarium aby tylko nie być bladym jak trup ale bez przesady. Wiecie, co byłam już na kilku weselach i jak obserwowałam udziwnione panny młode to czasem stwierdzałam że te osoby o wiele ładniej wyglądają na codzień niż na własnym ślubie:-( Tylko się zastanawiałam po co robiły z siebie mulatki jak nimi nie są?:-( Beznadzieja to nienaturalność i tyle dlatego dobrzę radzę: uważać na dużo solarium żeby nie wyglądać gorzej niż się planowało.

Gość zgadzam się z wcześniejsza
wypowiedzią:-)