Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ika0011

lęk separacyjny u 5-latka

Polecane posty

jak mam radzić sobie z \'\'dzikim\'\' 5-latkiem nie dość że nie chodzi do przedszkola to wyjście na podwórko samemu nie wchodzi w grę bo sam nie zostanie nawiązanie kontaktu z rówieśnikami kończy się ucieczką i płaczem na kogoś obcego w domu reaguje chisterią i ucieczką a kiedyś nie był taki czy z tego wyrośnie i co z tym robić nie mogę tak dłużej bo jak widzę inne dzieci to płakać mi się chce na \'\'dikość mojego\'\'

Gość 5-letnie dziecko
powinno mieć kontakt z rówieśnikami. Dlaczego nie chcesz go posłać do przedszkola. Obcowanie z dziećmi i bez rodziców uspołecznia dziecko, uczy samodzielności.

Gość kindzia mindzia
a uporałaś się z pieluchami ?

Hmmm...jeżeli nie był taki wcześniej, to może coś się wydarzyło? Próbowałaś z nim rozmawiać, zapytaćnp.: dlaczego tak reaguje na obcych, czy się czegoś boi?

Gość TAKIE MAŁE
dziecko same na dwór ?????Pogratulować.

Gość sory za szczerosc
ale z Twoim dzieckiem to jest cos mocno nie tak, skoro jeszcze w pieluchy robi i tak sie zachowuje. albo za bardzo go nianczysz albo idz z nim do psychologa jeszcze raz

tez radze wizyte u psychologa takie leki nie sa zbyt naturalne tzn nie chodzi tu o lek pozostania samemu na podworku bo to jest naturalne i dziecko w tym wieku jeszcze nie powinno pozostawac bez opieki ale reszte zachowan jest niepokojacych

Gość Cos musiało ...
byc przyczyna, że dziecko zmienilo swoje nastawienie do rowieśnikow, a może jestes nadopiekuńcza i robisz jakieś błędy wychowawcze (każdy z nas je robi :-D), moim zdaniem warto zebys poszła z dzieckiem do poradni wychowawczo - zawodowej, to nic nie kosztuje, a oni tam maja i psychologa i pedagoga napewno dziecku pomoga, spróbuj, pozdrawiam 🌼 :-D