Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ola-wawa

Czy to normalne????

Polecane posty

Gość ola-wawa

Cholera!! Pomozcie... czy to normalne jak pierwszy raz wspolzylam wczoraj z facetem...krwawilam (obficie) i jeszcze dzis mam wkladke zalozona...bo troszke krwawie- nie tak obficie jak wczoraj...ale jednak troche tak... powiedzcie, czy to normalne ...?????

Gość ola-wawa
i do ktorego razu bedzie mnie tak cholernie bolalo???? Myslalam, ze nie wytrzymam...zagryzalam koldre zeby nie zaczac krzyczec ...

Gość JackXL
Gdy kochankowie decydują się na rozpoczęcie współżycia, powinni możliwie ograniczyć pieszczoty wstępne, powodują one bowiem przekrwienie okolicy krocza i nie tylko zwiększają szansę krwawienia, ale wzmagają wrażliwość czuciową, co w przypadku wrażeń przykrych nie jest pożądane. Trudno liczyć, nawet u kobiety rozwiniętej seksualnie, na przeżycie orgazmu przy pierwszym stosunku, ponieważ z reguły uczucie bólu blokuje podniecenie seksualne, chociaż i w tej dziedzinie bywają wyjątki. Pieszczoty przed pierwszym stosunkiem powinny być raczej pełne uczucia, tkliwe i serdeczne, a mniej podniecające erotycznie. Wybór pozycji przy stosunku ma znaczenie w zmniejszeniu do minimum bolesności pierwszego kontaktu seksualnego. W ułożeniu normalnym, na wznak, z wyprostowanymi, rozwartymi lekko nogami, pośladki zapadają się uginając materac i okolicą najbardziej eksponowaną przy stosunku staje się górna część wejścia do pochwy, w pobliżu cewki moczowej, tuż poniżej spojenia łonowego. Wyprostowane nogi nie uwidaczniają w dostateczny sposób okolicy krocza i utrudniają znalezienie wejścia do pochwy. Błona dziewicza przy rozluźnionych mięśniach krocza nie napina się zwisając swobodnie i wymaga trwającego dłuższy czas nacisku członka, zanim rozciągnięta maksymalnie pęknie. Napinanie błony dziewiczej jest bolesne, a w pozycji normalnej przedłuża się znacznie czas odczuwania bólu, aż do momentu pęknięcia błony. Ponadto przy pierwszym stosunku najczęściej kobieta odruchowo wykonuje gesty obronne, odpycha rękoma partnera, cofa pośladki albo ściska nogi, a wszystkie te zabiegi przedłużają bolesny moment. Na tę okazję są pewne propozycje, chociaż może niejedni zakrzykną: A gdzie tu romantyzm? Romantyzm, romantyzmem, a informacja informacją, ponadto przypuszczam, że wśród okrzyków protestu nie znajdzie się wiele głosów kobiecych. Przejdźmy więc do opisu dla tych, którzy zechcą z niego korzystać. Technika pierwszego stosunku, która bardzo znacznym stopniu skraca czas odczuwania bólu, a ponadto pozwala uniknąć przykrych, długo gojących się pęknięć górnej części krocza w okolicy łechtaczki. Przed pierwszym stosunkiem kobieta powinna podłożyć pod pośladki poduszkę zwiniętą w wałek lub wałek od tapczana, tak aby miednica była nieco uniesiona do góry. Nogi rozłożone na boki i ugięte w kolanach kobieta przyciąga możliwie blisko do klatki piersiowej. W tej pozycji górna część wejścia do pochwy, znajdująca się w pobliżu spojenia łonowego i łechtaczki, odchyla się do góry i w kierunku brzucha, a członek trafia na błonę dziewiczą w dolnej części przedsionka pochwy, w okolicy krocza napięcie błony dziewiczej u wejścia do pochwy, co ułatwia szybkie jej pękanie. Dodatkowym momentem komplikującym przy pierwszym stosunku jest praca mięśni krocza. Przy odruchach obronnych napinają się dwa zespoły mięśni: jeden to mięśnie udowe, usiłujące uda ścisnąć ku sobie, drugi to mięśnie krocza, między zwieraczem odbytu a dolnym brzegiem wejścia do pochwy. Mięśnie krocza, dość mocne i sprężyste, tworzą coś w rodzaju elastycznego wałka, który napinając się zwęża wejście do pochwy. Kurczące się silnie mięśnie uciskają członek od dołu, przesuwając go ku górze i zbliżając do spojenia łonowego. Przemieszczenie członka stwarza sytuację podobną jak w pozycji leżącej z wyprostowanymi nogami, czyli naraża najbardziej na uszkodzenie okolicę cewki moczowej i łechtaczki. Wskazane jest więc w pozycji proponowanej przeze mnie świadome rozluźnienie mięśni krocza. Istnieje ponadto jeszcze jedna trudność. Normalnym odruchem na ból każdego człowieka jest cofanie się - ucieczka od źródła bólu. Przy pierwszym stosunku cofanie się kobiety w chwili odczucia bolesnego napięcia błony powoduje rozluźnienie jej i przedłużenie odczuwania bólu. Świadomie, wbrew reakcjom odruchowym, należy w chwili odczucia lekkiej bolesności wykonać ruch miednicą do przodu, co skraca do ułamków sekundy bolesny moment pękania błony. Wskazania powyższe pozwalają przejść przez niezbyt przyjemny wstęp do współżycia seksualnego prawie bezboleśnie. Wszystkie dotychczasowe uwagi związane z odbyciem pierwszego stosunku dotyczyły kobiety. Chciałabym dodać jeszcze kilka słów o pozycji mężczyzny. Może ona być tradycyjnie leżąca, przy czym mężczyzna wspiera się lekko o podłoże kolanami, a rękoma przytrzymuje kobietę za ramiona, aby uniemożliwić jej cofnięcie się w chwili odczuwania bólu. Znacznie korzystniejszym układem jest moim zdaniem pozycja, w której mężczyzna klęczy między rozwartymi udami kobiety, trzymając ją dłońmi za biodra. Pozycja ta pozwala działać świadomie, a nie na ślepo.

Gość ala-lala
świetne,świetne, po prostu rewelka na szczescie tego wszystkiego nie wiedziałam przed i dlatego było mi tak dobrze!!!!!

Jack zdecydowanie jestes prawiczkiem albo gejem bo takie pierdolenie nie jest godne prawdziwego faceta Jeezuuuu nastepnym razem pojde do lozka z encyklopedia albo z podrecznikiem do wychowania seksualnego hehe boze, idz poszukaj swojego siusiaka buehehe

Gość ola-wawa
tak piekne to co napisales...;/ ja juz jestem po tym pierwszym razie i na nic mi sie zda to, co napisales. A ja dalej nie wiem czy dzien po pierwszym stosunku krwawienie(niewielkie, ale jednak) jest normalne ???

Gość JackXL
Jest normalne, ale powinno być słabe.

Gość JackXL
Do rajmunda Drogie dziecko, co ty możesz wiedzieć o prawdziwych facetach?????

Gość XENA00
A ja gdy mialam swoj pierwszy raz nie krwawilam wogole.Czy ktoras z Was tez tak miala?

Gość ale bzdury wypisujecie...
:o Ja jestem dziewicą, ale jak to przeczytała, to mi się rzygać zachciało:O Pękanie błony????:O WY chyba nie wiecie, ze kobiety mają różne cipki a i błona dziewicza jest różnie zbudowana. u niektórych nie ma jej praktycznie wcale, a u niektórych jest spora. I co mam mi członek uszkodzić koło łechtaczki????:O Nie rozumeim o czym w pogóle piszecie... Myślę, ze takie historyjki rodem z podręcznika życia w rodzinie, to możecie czytac z wypiekami na twarzy w wieku 13 lat:O Ja nie mam błony dziewiczej w góry, więc nic mi tam nie pęknie racezj,. w ogóle nie wiem,, co to za żenujący opis, o pękaniu błony:O :O :O Boszzzzzzzzzzzz

Gość ola-wawa
co do tych uszkodzen ... hmmm sa mozliwe w sumie jezeli nie jest sie ostroznym. Mnie tylko troche boli, ale naderwanego nic nie mam,...wiec jest okej. Tylo miesnie ud mnie bola :PP a krwawic juz przestalam, wiec jest okej ;) ufff Jack XL skad Ty sie urwales? Co to za filozofowanie? Nie opisuj tutaj jak powinien wygladac pierwszy raz... kazdy zrobi to wg wlasnego uznania. Napisz artukul do gazety "bravo" tam napewno dzieciaki beda zachwycone. Szalone 13-stki , ktore mysla juz o wspolzyciu. Boze ten swiat schodzi na psy ;/