Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ehtempe

co wziąc ze soba na pierwsza wizyte u gina? akie dokumenty itd

Polecane posty

Gość ehtempe

jak w temacie..co konieczne ejst by ginekolog przyjał ?

Gość Bekky
ja mam trochę inne pytanie,czy na pierwszej wizycie u gin konieczne jest badanie...jesli nie bylo inicjacji seksualnej,a celem mojej wizyty są tabsy??

Gość jejkujej
Bekky, badanie Cię nie ominie.

Gość ijdo
Badanie jest konieczne-nikt nie przepisuje tabletek w ciemno-chyba,że chcesz aspirynę:D

Gość Ann_Miho
jesli panstwow to ksiazeczke ubezpieczeniowa prywatnie nie trzeba niczego tylko czasem pytaja o adres. Beccy niestety musisz miec badanie(w przypadku dziewic przez odbyt) czasem takze lekarze wymagaja cytologi badan krwi i jeszcze innych u mnie przynajmniej tak bylo zaniem lekarka przepisala mi tabsy wiec lepiej przygotuj sie finansowo jesli idziesz prywatnie nie wiem jak to wyglada panstwowo. uznalam ze nie bede chodzi na koszt nfz bo trzeba miec wielkie szczescie do lekarza nie mowiac juz o sprzecie medycznym.

Gość Weronika1987
Bekky, podczas mojej pierwszej wizyty u ginekologa (w celu takim jak Twój) nikt mnie nie badał, nikt nie zlecił mi testów wątrobowych ani żadnych innych. Pani doktor zapytała czy mam problemy z nerkami, wątrobą, czy chorowałam na żółtaczkę, na oko oceniła moją wagę i przypisała pierwsze tabletki Yasmin pytając ile opakowań mnie zadowoli. zaznaczam tylko że była to wyzyta prywatna, za ktorą słono zapłaciłam. ale jeżeli mogłabym Ci coś doradzić: poproś o skierowania na wszystkie badania próby, testy, o badanie ginekologiczne (nawet jeżeli jesteś dziewicą jest mozliwość wykonania go przez pochwę). tu chodzi o Twoje zdrowie i najważniejsze jest, żeby tabletki zostały dobrze dobrane. Pozdrawiam:)

Gość Bekky
a gin nie będzie mnie lizal po cipce? bardzo sie tego boje... :-o

Gość Ann_Miho
a potem cie jeszcze zgwalci i bedziesz miala dziecko

Gość Bekky
:-(

Gość Ann_Miho
czasem glupota ludzi mnie przeraza

Gość Bekky
po prostu nie wiem wszytskiego i nie musisz mnie obrazac! :-o slyszalam ze oni badaja tam odczyn kwasnosci pochwy no to jak ma zbadac ta kwasnosc moze mi powiesz jak taka jestes madra?

Gość Ann_Miho
jeszcze nie spotkalam sie aby ktos kwasnosc badal jezykiem. najczesciej pobieraja ci troche na patyczek (taki jak do czysczenia uszu) i potem jakos badaja odczyn kwasnosci. ale nie sadze aby ktos ci robil takie badanie jesli chcesz tabletki jesli jestes dziewica to zbada cie przez odbyt lub jesli masz rozciagnieta blone to delikatnie wziernikiem. bedzie ci naciskac na brzuch aby sprawdzic ulozenie narzadow. to wszystko.

Gość jejkujej
ok, ale przecież nie badają tego przez lizanie! wiesz ile musiałby dziennie wylizać sromów taki gin? :-o jak już to się bada przez odpowiednie odczynniki więc nie bój się :-)

Gość Bekky
ok, dzieki 🌻

Cześć dziewczynki :) Ja jestem chyba doświadczoną pacjentką hehe w tych sprawach Przeszłam dużo badań :) Dokładnie jak wy bałam się i byłam pierwszy raz teraz niedawno dokładnie 1 grudnia u ginekologa a dokładnie u pani ginekolog :) Powiem tak wszyscy mówią iż panowie ginekolodzy są delikatniejsi a panie nie Możliwe że tak jest :) U mnie było odwrotnie :) Ordynator ginekolog jak mnie badał to myślałam że umre z bólu :P Ale powiem tak możei ten pierwszy raz jest stresujący ale potem to już mniej Ja na pierwszy rzut a dokładnie przy drugiej wizycie musiałam przejść badanie przy dużej liczbie osób (dokładnie w szpitalu) Jak jakieś pytania to piszcie odpowiem :) Cytologiczne też miałam Jak to do operacji :( Buziaczki :*:*

jesli idziesz prywatnie nie potrzebne Ci beda zadne dokumenty jesli idziesz po tabletki powinnas miec badanie ginekologiczne (jesli nie jestes dziewica) w celu wykluczenia roznych chorob cytologia poziom hormonów morfologia proby watrobowe poziom cukru USG dopochwowe jesli tych badan Ci nie zleca to idz do innego gina 90 % ginekologow przepisuje tabletki w ciemno , i najczesciej dostajesz recepte na YASMIN bo wiekszosc ginekologow ma podpisana umowe z firma ktora yasmin produkuje nie kupuj tabletek w ciemno bo albo bedziesz je musiala potem zmienic albo bedziesz sie zle czula i miala mase skutków ubocznych

A jeśli chodzi o pierwszą wizyte to ... ja bedąc na śląsku posiadam zamiast książeczki taka dyskietke i z tą dyskietką szłam się zapisać gdzie pani założyła mi kartoteke A bedąc już u ginekologa to musisz znać date ostatniej miesiączki i będzie się wypytywać czy są obfite itd :) A co do tabletek to z tego c o wiem co siostra była to bada i się wypytuje :) :)