Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ona...82

dziewczyny pomocy! chyba zaraz umre !!!!

Polecane posty

wszystko bylo ok,a od dzisiaj koszmar.przy pierwszej rannej toalecie zauwazylam serkowaty sluz,dopiero po kapieli odczuwam straszny bol.cholerne pieczenie ! na mojej lechtaczce mam czerwone male plamki,wejscie do pochwy cale zaczerwienione a jak siusiam to odczuwam straszne pieczenie takjakbym sikala wrzątkiem! nie wiem co robic.wlozylam sobie tabletke Ginalgin(jakas antybakteryjna) .Ginekolog przyjmie mnie dopiero pod koniec lutego.ja nie potrafie juz wytrzymac! jak siedze czuje straszne pieczenie, jak chodze to samo! znacie jakies domowe sposoby? moze kapiel w szalwii? pomocy !!!!

Gość idz do apteki
sa rozne takie mascie albo globulki moze jakies beda bez recepty

ja na Twoim miejscu poszłabym do gina natychmiast!! odpłatnie./

Gość kwasna pomarancza nnnnnn
to chyba grzybica

jak myslicie jesli zadzwonie jeszcze raz do mojego gina i powiem jaka mam sytuacje to mnie przyjmie? mysle ze to jakis stan zapalny.o tym swiadczy to pieczenie i zaczerwienienie ale ten sluz.jezu mam nadzieje ze to nie grzybica! ale dlaczego po kapieli tak zaczelo piec?

Gość jesli Lactovaginal nie pomoze
to idz prywatnie na wizyte bo naprawde oze sie to zle skonczyc. na zdrowiu sie nie oszczedza.

chyba jednak przejde sie dzis do prywatnego.jak myslicie ile kosztuje tak mniej wiecej wizyta? ok 50 zl? czy wiecej?

Gość joj
W naglych przypadkach ginekolog ma obowiazek przyjac Cie poza kolejka to raz. Po drugie mozesz isc prywatnie, to fortuny nie kosztuje przeciez. Po 3 wieczorem mozesz sie zglosic na pogotowie ale to nic nie da bo oni ogolnie maja wszystkich w dupi* . Poza tym mozesz miec nie tylko bakteryjne zapalenie pochwy ale mozesz tez miec zapalenie pecherza. Doradzam biegiem zrobic badanie moczu, wymaz z pochwy. To da najlepszy obraz tego co sie dzieje. Nie pozwol lekarzowi soba rzadzic, masz prawo zadac pomocy. Powodzenia

Gość to jest
grzybica, mam to samo

Gość joj
p.s. Domys;am sie ze to moze byc rowniez zapalenie pecherza bo ja tak mialam na raz. Teraz tez mam jakies zapalenie, wlasnie za chwile ide do gina. Moj kosztuje 50zł. Aha i wazne. Jesli to grzybica to swietne na swedzenie i pieczenie jest "Aftin"(tak sie mowi) kosztuje 1,5 i to jest na plesniawki u niemowlat ale sprwdza sie rewelacyjnie przy grzybicach, Sadze jednak ze najpierw dobry lekarz.

lactovaginal to tabletki, nie są na receptę, ok. 30 zł kosztują, ale idź do lekarza! te tabletki mogą nie pomóc, miałam to samo latem, przepisze ci coś dopochwowo, jakąś maść do smarowania-mi po pierwszej globułce było lepiej-więc dzwoń do swojego gina i wymuś wizytę, to jest sytuacja awaryjna i tak jak pisano wyżej on ma obowiązek cie przyjąć!a jak nie to prywatnie, tylko już nie czekaj! powodzenia!

lactovaginal - Skład 1 kaps. dopochwowa zawiera około 1010 (w tym nie mniej niż 108 CFU) pałeczek Lactobacillus rhamnosus (d. Lactobacillus acidophilus). Cena sugerowana: 24.43 zł (skopiowane z apteki internetowej)

dziewczyny dziekuje Wam za pomoc.dzwonilam do swojego gina ale sie spoznilam.skonczyla prace! poczekam do jutra.nigdy nie mialam grzybicy, kiedys mialam jakis stan zapalny,przepisala mi GYNALGIN-tabletki dopochwowe.zostaly mi jeszcze,pare sztuk.jak ja wlozylam po kapieli to myslalam ze umre bo tak pieklo! pozniej zrobie sobie kapiel w szalwii.mam nadzieje ze jakos wytrzymam do jutra.poki co chodzenie jest dla mnie koszmarem.ciagle zmieniam bielizna bo az sie leje ze mnie.i to nie zaden sluz tylko jakby woda.i drobne plamki krwi.cale wejscie do pochwy jest zaczerwienione i lekko popekane,(tak jak czasami usta zima pekaja.)

ale na jutro masz ta wizytę, jak nie to prywatnie idź.może spróbuj kory dębu troszkę łagodzi. albo kup tantum rosa (saszetki ok 3 zł sztuka) spróbuj sie tym podmyć, albo zrobić irygację, ale lepiej to pierwsze, lepiej niech to lekarz oceni czy możesz robić irygację.to jest przeciw bólowe, zapalne i świądowe więc może złagodzić obiawy.nie jestem ginem, ale mi kilka razy właśnie to życie uratowało! powodzenia

jutro zadzwonie do tej swojej i powiem co mi dolega.mysle ze mnie bez problemu przyjmie.a jesli nie to pojde do prywatnego.wolalabym do tej swojej bo jestem strasznie splukana ;) staram sie malo pić bo to sikanie to koszmar! dziewczyny jestescie kochane! dzieki za Wasze rady !

Gość niestety ale
z tego co mówisz to chyba grzybica wszelkie objawy są identyczne :(

kurde....oby nie! slyszalam ze grzybice ciezko jest wytepic :(

Gość i napisz nam jutro
co powiedziała Twoja gin, ok?:)

jasne,napisze Wam jutro co mi powiedziala,a jak nie jutro to w srode.wiecie co....kapieli szalwiowej jeszcze nie wzielam.ciagle mam w srdku ta tabletke GYNALGIN i troszke sie poprawilo.narazie jak siedze, chodze-nie piecze.nie wiem jak po sikaniu.bo od ostatniego razu malo pije i jeszcze nie sikalam :)

tak jak obiecalam,pisze :).... na drugi dzien poszlam do lekarza,zapytac sie czy mnie przyjmie niestety nie mogla bo miala za duzo pacjentow.zapisalam sie na wizyte na piatek.pielegniarka doradzila mi zebym kupila saszetki TANTUM ROSA i krem CLOTRIMAZOLUM.opisalam jej moje objawy, powiedziala ze mozliwe ze jest to grzybica.w sumie kobieta nie jest lekarzem, tylko siostra ktora zapisuje na wizyty.takze wiecej informacji na ten temat napisze po piatku.aha.....kupilam te lakarstwa i serio mi pomogly, do piatku to juz bede w 100% zdrowa, wiec wacham sie czy isc do lekarza czy nie;)

Gość Naatka
w takich wypadkach powinnas zgłosic sie na ostry dyzur na ginekologii powinni cię przyjac bez klejki ...