Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość amelia_________

Toksyny W Zywnosci!

Polecane posty

Gość amelia_________

Duzo jest tutaj osob, z roznymi problemami,Przewaznie zdrowotnymi. Zapominamy jednak ,ze masa tych schorzen bierze sie glownie z jedzenia.Juz pomijam fakt jak i kiedy jemy, ale wazne jest ,co jemy. Proponuje zwrocic uwage na sklad wszyskiego co kupujemy. Ja w ten sposob wyeliminowalam wiele produktow, ktore maja w sobie tyle chemii ,ze az strach pomyslec ,ze wczesniej zwyczajnie sie to konsumowalo. Przeciez te wszystkie pryszcze, grzybice, nowotwory,niewydolnosci narzadow biora sie glownie z tej chemii w zywnosci.Pomijam tutaj choroby genetyczne. Ja wiem,ze na poczataku jest ciezko kontrolowac co sie powinno jesc, ale to jest doslownie ulamek czasu , bo potem juz ma sie w nawyku kupowanie lepszych zdrowszych produktow, ktore nam odpowiadaja. Spojrzcie na sklad np szynki, czy jakichkolwiek wyrobow miesnych. Spojrzcie na slodycze, produkty przetworzone (pizze, sosy gotowe) itp itp .To jest sama chemia. Nie bez powodu wraca sie do naturalnego leczenia, do oczyszcania organizmu. Chcialam zwrocic uwage na ten problem, bo onkolodzy dopiero teraz glosno sie wypowiedzieli na ten temat.Coraz wiecej ludzi umiera z powodu raka jelita grubego, spowodowanego zlym odzywianiem sie. Eliminacja tych produktow nie jest latwa na poczatku, bo nawet decydujac sie na np taki niby zdrowy jogurt Danona, nalezy zwrocic uwage na sklad.Naturalny jogurt nie bedzie mial konsystencji prawie mleka :) . Zwracam uwage na te sparwe ,bo jest to niezmiernie wazne, a ciezko zmienic myslenie ludzi, ktorzy przez cale prawie zycie byli przyzwyczajeni do kotleta z ziemniakami i deserem konsumowanym zaraz po obiedzie.Zmienmy nawyki i przde wszystkim kontrolujmy ,co nam inni sprzedaja. 🌻

Gość ...PAuLinQa...
a wiec co radzisz??? z czego lepiej zrezygnowac, a co zostawić?? ja to staram się odżywiać zdrowo, ostatnio żadnych słodyczy nie juem, chipsó od jakis 4 lat jak nie więcej, staram sie jeść sporo owoców, ale jedenak ciężko zrezygnować ze wszystkiego np. z szynki

Gość amelia_________
Hej, wiem,ze ciezko zrezygnowac z szynki, jednak mozna ograniczyc jej spozywanie.Tak samo z miesem. Najlepiej jesli mialoby sie dostep do jakiegos gospodarstwa, gdzie wiemy, ze do wyrobu zywnosci nie dodaje sie konserwantow. Ciezko jednak na takie cos trafic, Nie kazdy mieszka na wsi. Ja zwyczajnie staram sie jesc jak najmniej miesa.Do przyrzadzania posilkow nie uzwam ani Maggi ani Vegety, jedynie ziola, przyprawy naturalne.Poza tym czesto jak mi sie chce slodkiego zastepuje to np suszonymi morelami, migdalami, sliwkami.Jem duzo owocow. Nie jestem w tym idealna, bo np nie robie sobie sokow sama, kupuje.Jednak tez zwracam uwage na sklad tego soku. Pije ziola. Pije kefiry.Pije wode z cytryna na czczo.I przede wszystkim nalezy stosowac duzo warzyw.Daleko mi do idealu,ale jak sobie pomysle co wczesniej spozywalam...

Gość uuhjk
tylko, ze w suszonych owocach (morelach sliwkach) jest wlasnie mase takiej chemii, konserwantow ;)

Gość Mjolka
Teraz to nie wiem co jest zdrowe - zastanawiam sie czy czasem ten cukier nie jest najczystszą kaloryczna substanacja chociaz ja go nie spozywam .... A myslicie że warzywka czy owoce sa zdrowe? który rolnik na handel nie szczędzi chemii aby produkt był ładny??? zawierają pestycydy, konserwanty, mytotoksyny i jeden Bóg wie co jeszcze, brazowy ryż - ileż w nim mikroskopijnych plesni chyba więcej jak w białej mące nasze rodzime kasze - z kąd mamy pewność z jakiego ziarna czy nie zainfekowanego - przykłady mozna mnożyć. Sama mieszkam na wsi i widzę że mądry dbający o rodzine rolnik produkujący cos na handel ma 2 rodzaje produktów dla siebie i na handel i zupełnie inaczej o nie dba, nawet prosiaczka jak hoduje to zywi tego dla siebie zupełnie czyms innym niż te do skupu.

Gość uuhjk
dokladnie Mjolka... jest, jak piszesz.

Gość ...PAuLinQa...
ja to teraz codziennie rano pije siemie lniane naczczo i staram się wogóle nie jeść pieczywa białego tylko ciemne ;]

Gość amelia_________
ja cukier zastepuje miodem :) Co do sliwek czy moreli, .Sluchajcie , ja nie mowie ,ze to,co jem jest super zdrowe, ale na pewno zdrowsze niz np cukierki.:) Najgorsze jest to, na co zwrocilyscie uwage, niczego dzisiaj nie mozna byc pewnym, nawet tego gospodarza, ktory udosteponia swoje wyroby. Ja jednak kieruje sie zasada , im mniej chemii tym lepiej. Niestety nie przezyjemy nie jedzac, bo tak musielibysmy robic w dzisiejszych czasach aby uniknac chemii. Najlepiej to mies swoje swinki i ogorodek :) nie da sie tak, wiec nic innego nam ie pozosataje jak zwyczajnie minimalizowac ryzyko spozycza zlego produktu.

Gość amelia_________
paulina, ja tez pije siemie lniane :) najlepiej w ogole byloby ograniczyc sie do sklepow ze zdrowa zywnosci, ktore kosztuje oszwem,ale wole zapalcic za zdroa zywnosci niz za swoje leczenie :) Ludzie powinni wrocic do ziol, naturalnej zywnosci.

Gość a czy picie siemienia lnianego
rano na czczo cos daje ?/ w czym to jest pomocne ? tez bym zaczela ale nawet niewiem jak to smakuje ;p chyba dobre nie jest co :)

Gość Mjolka
siemię tez może byc szkodliwe - zawiera kwas pruski :(

Gość pfffff
przeciez kwas pruski to cyjanek ,...chcesz mi powiedzec ze lecznicze siemie zawiera silna trucizne taaak

Gość amelka______
nawet jesli zawira to nie sadze, ze w dawkach szkodliwych dla organizmu.Siemie raczej wiecej pomoze niz zaszkodzi. Jest to sposob na leczenie ukladu pokarmowego.