Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niedobrze...

Skóra w wydzielinie?

Polecane posty

Gość Niedobrze...

Jeśli zaczniecie się nabijać- będzie to oznaka waszej głupoty. Przed chwilą wyszłam z ubikacji. Na podpasce znalazłam coś jak strzępek skóry mniej więcej o wymiarach 4x2 cm. Jest to pierwszy dzień miesiączki, jestem po pierwszym opakowaniu Yasmin. Pierwszy raz coś takiego widziałam na oczy. Czy wiecie coś na ten temat?

Gość Niedobrze...
Nikt nic nie wie>?

Gość mimimimimimi
ojj..zaczynam sie stresowac bo wszelkie dziwnosci ktore tu sie pojawiaja sa po yasminie,a sama go biore,moze to byl poprostu skrzep krwi??

Gość Niedobrze...
Własnie też miałąm taką nadzieję, że to tylko skrzep krwi, ale wzięłam to w ręce i w dotyku, rozciągliwości, kolorze stwierdziłam że jest to jak gdyby namoczona skóra. Nie mam zielonego pojęcia co o tym myśleć.

Gość Niedobrze...
Przed chwilą znowu wyleciał mi strzęp tego czegoś... Umówiłam się już do gina ale wizytę mam dopiero na sobotę... naprawdę nie orientujecie się co to jest?

Gość no moze poprostu tamta blona
sie tak luszczy

Gość Niedobrze...
W jakim sensie się łuszczy?

Nie martw się to łuszcząca się śluzówka macicy. To normalne na początku okresu. Nie ma powodu do zmartwienia. Pozdrawiam.

Gość kupiłam takie same za 1200
ile ty masz lat, że takich rzeczy nie wiesz?to nic złego. Znasz proces cyklu od 1 dnia do ostatniego? jeśli nie doszlo do zapłodnienia to normalne że to co się złuszczylo musi wylecieć. Tabsy bierzesz a podstawowych rzeczy nie wiesz.

Łuszczy, czyli odchodzi płatami przerośnięta błona śluzowa, która szykowała macicę na zapłodnienie, a że do niego nie doszło ta warstwa usuwana jest w postaci miesiączi, macica robi się cieńsza i cykl przyrastania zaczyna się od nowa, do kolejnej miesiączki lub... ciąży ;)

Gość murasda
a sluchaj uzywasz tamponow??moze przez przyp[adek jego powloczka odeszla i pozniej zostala w pochwie...no a w rezultacie ty znalazlas ja

Gość Niedobrze...
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Nigdy w życiu czegoś takiego nie miałam- zawsze były skrzepy, krew, ale nie takie coś! Mam 23 lata i to fakt- powinnam to wiedzieć, ale ten problem nigdy mnie nie dotyczył do dnia dzisiejszego. Jeszcze raz dziękuje za odpowiedzi, jestem spokojniesza, ale mimo to i tak pójdę do gina.

Gość Niedobrze...
Nie, nie używam tamponów

też myślę, że nie masz czym sie przejmować, to kawałeczek nabłonka i tyle, ale do lekarza możesz iść sie upewnić :)

Gość Niedobrze...
Dzięki dziewczyny, Guniu- kamień z serca!