Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Yasminelle

Yasminelle

Polecane posty

Gość aurinko5
madz17 ---- moze miec wplyw,nie wiem jaka substancje czynna ma Seronil ale to i tak bez znaczenia bo jezeli nie mowilas o tym lekarzowi to jak najszybciej porozmawiaj z nim na ten temat.

Gość maraZZZ
nie bralam nigdy wczesniej zadnych tabletek.To jest moj pierwszy raz dlatego sie pytam. ;]

Gość aurinko5
madz17 --- mowilas ginekologowi,ze bierzesz takie tabletki?

Gość DRI
Ja wzięłam dziś pierwszą tabletkę, pierwszą pod 2 względami: nigdy nie brałam tab.antykoncepcyjnych i wzięłam ją po raz pierwszy właśnie dziś-zgodnie z ulotką w pierwszym dniu cyklu. Czuję się okropnie nie dość że strasznie boli mnie brzuch(bo już niestety takie bywam okresy) to jeszcze mam nudności, co z apetytem i cerą, przekonam się pewnie po pierwszym blistrze. NA razie nie mam jeszcze czego oceniać. Tylko te mdłośći! POZDRAWIAM

Gość olechna_krakuska
ja tez dostałam te tabletki, ale mój debiut antykoncepcyjny dopiero przede mną. mam w związku z tym pytanie - czy po skończeniu każdego pudełka będe musiała iśc do ginekologa po nową recepte? brzmi to nieopłacalnie zwłaszcza że mój ginekolog liczy sobie 65zł za wizyte co razem z ceną tabletek daje ponad 100zł miesięcznie. odpowiedzcie prosze jak najszybciej

Gość aurinko5
olechna--- bez recepty tabletek nie dostaniesz,ale zawsze mozesz poprosic o wypisane wiekszej ilosci opakowan albo o recepty bez daty.

Nie mówiłam, tylko psychiatra wie i powiedziała że nie wypływa, tylko ona chyba patrzała czy wpływa na skuteczność Seronilu.. kurcze no.. to znaczy że chyba będę musiała używać gumki dodatkowo ??

Gość aurinko5
madz17-- to znaczy,ze musisz isc do ginekologa i z nim porozmawiac.Bo niektore leki antydepresyjne wchodza w interakcje z tabletkami antykoncepcyjnymi i mozliwe ,ze bedziesz musiala odstawic yasminelle.Fluoksetyna raczej nie powinna wplynac na obnizenie antykoncepcji ale moze dawac inne objawy nieporzadne wiec wazne jest zebys porozmawiala na ten temat z ginekologiem.

Gość hapyyy 1234
Witam, piszę pierwszy raz i bardzo proszę o odpowiedż:) Jestem w trakcie 2 blistra Yasminelle i mam bóle w dolnej części brzucha- czy któraś z Was też miewała takie dolegliwości? pozdrawiam:)

Witaj Nic Ci sie nie stanie, dla pewności przez pierwsze 7 dni od rozpoczecia brania tych tabletek w czasie stosunku dodatkowo sie zabezpiecz,potem juz nie trzeba , wszystko bedzie ok,

Gość okrągła
hej dziewczyny! ja mam problem następującej kwestii. Moj brzuch! coś się dzieje niedobrego! jest okrągly i wypukły jak piłka! co to jest? irytuje mnie to strasznie... czyzby mi sie coś działo niedobrego? brałam tabsy regularnie tyle ze chodzilam na imprezy i sie pilo, ale nie zwymiotowałam nigdy... wiec chyba nic sie nie moglo stac, bo w ulotce nie ma mowy o alkoholu, ze niby mialby hamowac dzialanie pigułek...dzis wieczorem wezme ostatnia tbl. z 2 bilistra a ten brzuch to juz jakis tydzien sobie okragleje ... help buuuuu :(

AAAaaaaa od wczoraj czuje jakby mi ta tabletku utknęła w gardle ;/ ale to chyba nie możliwe jest..

Gość julka_a
Cześć dziewczyny, biorę yasminelle, ale miałam anginę i przez 12 dni leczyłam się antybiotykami. Wiem, ze one obniżają działanie tabletek antykoncepcyjnych,dlatego stsowalismy dodatkowe zabezpieczenie. W sobote wzięłam ostatni antybiotyk i zastanawiam się, jak długo powinniśmy stosować jeszcze gumki.Pierwszy raz mam taką sytuację, odkąd biorę antykoncepcje,ze zachorowałam i może któraś miała podobną sytuację, to proszę o jakąs odpowiedź.. pozdrawiam.

Gość Natu
Dziewczyny!!! Przeszlam z Yasminu na Yasminelle i biore dopiero pierwsze opakowanie (11 dzien juz). Wczoraj, po zazyciu tableki w nocy nie moglam spac: nie dosc, ze serce mi walilo jak szalone, i balam sie ze mi nie wiem co bedzie, to jeszcze odczuwam takie troche nieprzyjemne odretwienie lewej reki, tak jakbym na niej dlugo lezala i takie mrowienie. Czy ktoras z waz miala cos podbnego?? Co robic? Odstawic czy nadal brac, bo to organizm przyzwyczaja sie do nowego skladu pigulki??

Gość okrągła
pomózcie mi :(((

Gość yuri
cześć mam 19 lat i postanowiłam zacząć brać yasminelle ale nigdy jeszcze nie stosowałam tabletek tego typu... napiszcie czy moje obway są słuszne...myślę też przyszłościowo oczywiście:). dziękuję :*

Gość maraZZZ
kurde biore od 2 dni te tabletki i wiecie co? czuje sie troche dziwnie poza tym ze boli mnie brzuch(ale to nic dziwnego bo to jest standatrt przy okresie) raz rodze snieta i najchetniej lezalabym w lozku a innym razem nosi mnie i mam wielka ochote na sex (jak jeszcze nigdy...).Juz nie moge doczekac sie jak ten okres sie skonczy. Zgwalce chyba mojego faceta czy tylko na mnie dzialaja tak te tabletki?

Gość mala0987
a jest tu ktos z lodzi? chcialabym wiedziec gdzie najlepiej kupic yasminelle? slyszalam o aptece na piotrkowskiej "pod zlotym lwem" tam podobno kosztuja 32.50 pln ale moze ktoras z was znalazla tanszą apteke? pozdroowki;)

Gość tintintintintinnnnnnnnnn
Odpowiedzicie mi na moje pytania? Proszę to wazne... Kazdy organizm przyjmuje tabletki?? I czy jest mozliwosc wystpienia dni plodnych?

Gość O matko litości...
Taaa dni płodne występują mniej więcej co drugi dzień.... Rece opadaja jak sie czyta takie rzeczy.A pożniej czyta sie posty: "Ratunku 2 dni temu uprawiałam sex a dzisaj mam wzdety brzuch , czy moge byc w ciazy????" Co Ty robiłaś w szkole? Albo podczas wizyty u ginekologa? Sprawdzałaś czy Ci sie tipsy nie odklejają i zapomniałaś sie spytać ? O_o

Gość . . . ktoś mi zajął mój nick
Aurinko nie wiem czy zauważyłaś,ale tam Ci odpowiedziałam na pytanie odnośnie chęci brania aspiryny. w sumie powtóze jeszcze raz,ale też nie chce wyjśc na panikare ;) z tymi żyłami to jest tak,ze wczesniej na nie nie zwracałam uwagi i teraz nie wiem czy to od tabletek czy taka uroda. żyły są widoczne,czasami czuje takie jakby punktowe uciskanie np na przedramieniu,na stopie i coś tak mi sie wydaje,ze to może mie związek z żyłami...no i ta moja mamusia szanowna która żylaki ma. drętwienia już nie obserwuje,aczkowlek coś tam mnie mrowi. w sierpniu mam wizyte u ginekologa,wiec może poprosze o zmiane tabletek. jeszcze ma dwa pytania do ogółu...jak wyglada 'zatrzymywanie wody w organizmie' tak z ciekawości pytam jak to zaobserwowac a drugie pytanie odnośnie tego nieszczesnego krwawienia: w czwartek wzielam ostatnia tabletke i krawawienia nie ma tylko plamienie,normalnie okres mialam doś obfity. no...to z góry dziękuje za pomoc. ;D

Gość amelka1613
Cześc dziewczyny! Niedlugo tez zaczne brac tabletki... I chcialabym sie zapytac. mowice ze pigulki kosztuja okolo 40 zł. Ale jest to cena za opakowanie na jeden miesiąc czy za cale pudelko?

Gość . . . ktoś mi zajął mój nick
jedno opakowanie na jeden miesiąc,ale przejdź się po aptekach...bo różne są ceny tak od 35 złotych w górę.

Gość bvbvbvbv
nie... karton gdzie masz po 12 zgrzewek a w każdej zgrzewce jest 8 opakowań i to za jedyne 40 zł ... boże... co za głupie pytanie

Gość amelka1613
Nie. Nie chodzi mi o to ze bedzie niewiadomo opakowan. Kiedys po prostu brałam Diane i tam były dwa listki w opakowaniu. Zwykłe pytanie. Przepraszam jesli kogos uraziłam

Gość bvbvbvbv
bzdety wypisujecie o tym... "ze organizm może przyjmować anty a drugi nie" niektóre mają problem z doborem tabletek antykoncepcyjnych bo np. po jednych maja żylaki ,migrenę itp. a po innych nie - nawet jak takie objawy uboczne wystąpił (chyba,ze była biegunka albo wymioty) to organizm takiej kobiety jest zabezpieczony w 99,999% . Wiec pisze do wszystkich co mają jakieś obawy - Nie ma czegoś takiego,że organizm jest uczulony na hormony - chodzi o skład (stężenie hormonów) Bierzecie tabletki - nie macie objawów ubocznych czylii wszytko jest OK. - można szaleć na MAXA

Gość no wlasnieeeeeeeeeeeeeeeee...
Zgadzam sie z poprzedniczka! Czytajcie ulotki, pytajcie lekarza. Poza tym kazdy organizm przyjmuje tabletki. Jeden lepiej, inny gorzej ale ANTYKONCEPCJA JEST!

Gość aurinko5
....... -- szczerze mowiac mysle, ze przewrazliwilas sie juz na punkcie tych zyl, nie mowie zebys bagatelizowala pewne objawy ale postaraj sie o tym nie myslec,ja tez to przerabialam,dodatkowo wlaczyl mi sie syndrom studenta medycny i za kazdym razem diagnozowalam u siebie zakrzepice, a jak mnie klatka piersiowa bolala to balam sie, ze to moze byc zator tetnicy plucnej...schizy totalne...Nie mysl o tym, ze mama ma zylaki,nie ogladaj codziennie swoich nog przed lustrem...dopoki nie masz pajaczkow to nie masz czym sie martwic, a i i od pajaczkow nie robia sie od razu zaawansowane zylaki.Moze zmiana tabletek bylaby jakims wyjsciem,moje problemy z nogami skonczyly sie zmianie tabletek, ale oczywscie tym sie nie sugeruj.Co do objawu 'zatrzymywania wody' to sa nic innego jak obrzeki.Ja akurat naleze do tych kobiet co chomikuja wode przed okresem,czasami mam problem z zapieciem spodni...A co do krwawienia to jest to wlasnie zaleta antykoncepcji,nie leje sie z Ciebie jak z kranu tylko kulturalnie plami i stara sie nie utrudniac zycia...

Gość okrągła
nikt nie odpowiedział na moje pytanie, ale po wypowiedziach wnioskuję ze ten brzuch wielki jak balon to z gromadzenia wody??? boje sie ze przesadzilam z alkoholem bo mialam imprezę za impreza (jak to zycie studenckie) i mysle ze alk. mogl wplynac na dzialanie hormonu?? co wy o tym sadzicie kobiety?