Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Yasminelle

Yasminelle

Polecane posty

Gość KaAaSsSiaAa
falcon82 : wydaje mi sie ze tak:) inaczej nie wprowadziliby Y na rynek :)

Słuchajcie, czyli rozumiem, że jeżeli bez robienia przerwy rozpocznie się kolejny blister to krwawienie nie powinno wystąpić ?? I ponawiam pytanie czy któraż z was już tak robiła ??

Gość falcon82
Do KaAaSsSiaAa mam nadzieje,że masz racje. Pozdrawiam

Gość migotka17
do marsta --> krwawienie nie wystapi. wiele kobiet tak robi. jest to bezpieczne, antykoncepcja zostaje zachowana krawienie wystapi dopiero gdy przestaniesz brac tabletki wiec jak zaczniesz brac tabletki z kolejnego blistra bez przerwy 7 dniowej to dopiero po zakonczeniu tego blistra bedziesz krwawic :)ale wez cale opakowanie i zrob wtedy dokladnie 7 dni przerwy:)

Dzięki Migotka 17. Kurcze fajnie dziewczyny, że jest takie forum i można się poradzić. ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)

Gość didlinkaaaa
Ale pomiąć okres mozna tylko podobno dwa razy w roku... Tak mi tata mowil :|

Myślę że nie będę musiała robić tego więcej, ale akurat teraz tak mi wypada. Urlop planowałam dużo wcześniej. Ale spoko, jeśli można tak zrobić to OK.

Czy zmiana godzin brania tabletek jest jakoś szalenie istotna? zawsze brałam wieczorem, ale od tego opakowania chciałabym brać rano? Chyba nie ma to jakiegos znaczenia?

Gość mimimimi
Do Carol77: Twoj gin. powinien poinformowac Cie jak przejsc z jednych na drugie, moja lekarka powiedzala zebym nie robila 7-dniowej przerwy tylko wziela w pierszym dniu miesiaczki tak jakbym brala pierwsze tabletki a skutecznosc bedzie zachowana (ja przechodzilam z Mycrogynonu) Pozrdawiam

i OluSs, daj nam znać. A poza Twoimi tabsami chłopak nie stosował żadnego zabezpieczenia?

Gość OluSs
tak baralam regularnie codziennie o tej samej porze.. tylko mowi \raz mis ie zdarzylo zwymiotowac ale po trzech godzinach od wziecia. a i nie bralam innych leków.. a test juz mam ale nie mam kiedy go zrobic. a w sumie wole z porannego moczu bedzie wiarygodniejsze. i tez mam nadzieje ze test sie pomylil.. napisze jutro co i jak o ile szwagierka mi da do kompa dojsc na chwilke;p i przepraszam za zamieszanie dziewczyny.. ale to az dziwne zeby tabletki nie dzialaly..:| teraz jakos sie juz mniej boje.. ale jednak jest ten strach.. bo wkoncu niecale 18 lat (bez miesiaca) to nie jest pora na dziecko.. szczegolnie ze teraz mam mature:(

Gość OluSs
aaa i tabletki biore juz trzecie opakowanie

Gość OluSs
no niestety innego zabezpieczenia nie było.. bylo ale przy pierwszym blistrze..:/ bo to jest tak ze jak juz sie bierze tabsy to sie nei mysli o innym zabiezpieczeniu..;/ weim postapilismy jak zwykli gowniarze ktorzy teraz mogą miec przesrane cale zycie..;/ a o sytuacji w domu to juz lepiej nie mowic;/;/;/;/:(:(:( przeciez mnie ojaciec zabije jak sie dowie!!:(:( test nie był przeterminowany i kreska pojawila sie od razu po niecalych pieciu minutach;/

Gość qqqqqqqqqqqq
Olus idz rób ten test! nie musi być z porannego moczu!

Gość OluSs
teraz nei mam czasu bo sie paukje i niedlugo wyjezdzam;/ zrobie pozniej i Wam napisze okej?

Gość lvlvlvlvlv
Cos mi tu smierdzi... Ktos sobie chyba z Nas jaja robi, ale bo ma w dupie to ze moze byc w ciazy. Jakos mi sie wierzyc, ze chce ze wytrzymasz do rana zeby z porannego moczu testu zrobić :|. I ze teraz sie normalne pakujesz...

Gość OluSs
a co mam ryczec jak glupia??? a Ty co btyc zrobila na moim miejscu ? i nie robie sobie jaj bo z takich rzeczy sie nie zartuje. ale okej mogtalam sie wogole nic niwe odzywac

Gość lvlvlvlvlv
poza tym jabym najszybciej biegla do ginekologa, a nie robila testy gdybym byla w Twoim wieku...

Gość szarlott
do marsta: Dzieki za odp, tez wole myslec pozytwnie, ale ostatnio mialam kilka dziwnych podejrzen i teraz juz wole dmuchac na zimne. A wczoraj troche spanikowalam. Skutki uboczne na pewno sa, jak to po chemii, w kazdym razie dzieki za uspokojenie, bo w zasadzie tego szukalam. Calkiem fajne to fotum :) do oluss: ja chyba bym nie wytrzymala i zrobilabym testy i dzis i jutro... W kazdym razie wazne zeby to powtorzyc. 3mam kciuki!!!!

Gość OluSs
lvlvlv: kazdy ma swoje zdanie na ten temat.. a ja jestem dosyc wytrzymala jesli czegos pewna nie jestem.. a jak sie juz upewnie to dopiero wtedy bede myslec do dalej.. i zrobie z porannego zeby miec wiecej pewnosci...

Gość nowai22
do waniliowa_krowa ja nie mam żadnych skutków ubocznych:-) pierwsze 3-4 dni byłam bardziej senna a teraz ok. A jeśli chodzi o plamienie to coś tego jest ale nie więcej niż śluzu- zanim zaczęłam brać tabletki, z tym że jest teraz brązowe. Więc ok :-) a jak u ciebie?????????/

Gość lvlvlvlvlv
Ale jak to mozliwe , zeby tabsy nie zadziałały!!??

Gość OluSs
moze sie poproatu test pomyslił.. i dlatego tez jestem spokojan.. bo czasami sie moje przeczucia sprawdzaja..:] a jesli nawet bym wpadła jak sliwka w kompot to pewnie dlatego ze wtedy wystąpily u mnie wymioty. a poza tym zaden srodek antykoncepcyjny nie daje 100% pewnosci

Gość młoda położna
IvIvIv ---- zadne tabletki nie daja 100% zabezpieczenia.Jest procent kobiet ktore zachodza w ciaze mimo stosowania hormonow (n.zaburzenia hormonalne) nie czesto sie to zdarza ale zdarza sie.Ja osobiscie bylam przy narodzinach 2 dzieci z 'antykoncepcji'. Oluss-- nie baw sie w zadne testy tylko idz do ginekologa.

Gość OluSs
tyle ze u mnie z kasą cienko bo sie ucze a nie pracuje a mamie ni epowiem ani słowa jak narazie a testy chociaz zarys prawdy dają jesli jutro wyjdzie ze jestem w ciazy to pojde do ginekologa a jesli nie to zostane przy tabsach w domu i bede czekac na okres bo teraz mialam ale strasznie skąpy troche wiecej niz plamienie z dniem przerwy..

Gość OluSs
a teraz zaluje ze nie stosowalismy dodatkowego zabezpieczenia.. tylko szlismy na calosc..jak to sie mowi" jest ryzyko jest zabawa" ;/

Gość tessst
Odsprzedam niepelne opakowanie Yasminelle (15 tabletek) za 25 zl. Niestety lek musialam odstawic i nie wiem, co z nim zrobic. Nie chcialabym, zeby pieniadze szly w bloto :( Jesli ktoras z Was jest zainteresowana prosze o kontakt na maila lejdi_di@poczta.onet.pl lub na tym topicu pozdrawiam

Gość paulinkaP
mam pytanko czy zawsze występuja plamienia i jak dlugo one trwaja czy każdego dnia stosowania??? prosze odp:-)

Gość qqqqqqqqqqq
Olussss a co z dzisiejszą tabletką anty? odstawiłaś czy bierzesz nadal pomimo tego że możesz być w ciąży?

Gość paulinkaP
bardzio prosze odp mi ktoś?????