Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Yasminelle

Yasminelle

Polecane posty

ja przy pierwszym i drugim blistrze miałam okres już od trzeciej tabletki od końca.może to było plamienie a może okres bo organizm się przyzwyczajał. potem już kilka dni po odstawieniu. nie ma się co martwić dziewczyny

Gość teraz ja pytam.
na stronie 94 po koniec zamieściłam pytania,czy ktoś by mógł na nie odpowiedzieć. z góry dziękuje ;)

Hej wszystkim. Powiedzcie mi czy odkąd zaczęłyście zażywać Yasminelle macie takie poczucie sytości. Ja cokolwiek zjem to czuję się jakbym od stołu nie odchodziła przez cały dzień. W sumie to dobrze bo jem mniej ale takie mało komfortowe jest to uczucie. A poza tym to wszystko jest OK. Do końca I blistra 7 tabletek więc zobaczymy. Pozdrawiam

Gość jejwszystkim
do teraz ja pytam---------------> jeśli zastanawiasz się jakie tabsy zasugerować ginekologowi to najpierw zmień JEGO bo to on ma ci jakieś zaproponować. fakt yasmin i yasminelle są ekstra ale nie dla żył, więc niech nie pitoli że zawsze tak będzie. np.plasterki nie działają-ale zapytaj. 1.alkohol NIE zmniejsz działania, ważne tylko żeby nie zwymiotować. najlepiej bierz sobie np. o 12.00w południe (tak jak ja) i wtedy wogóle się nie będziesz nad tym zastanawiać. 2.jeśli dentysta leczy ci zęba i podaje jakiś antybiotyk to trzeba powiedzieć bo niektóre antybiotyki zmniejszają skuteczność. przy zwykłej wizycie nie musisz m.ówić :-)

Gość sszalonaaa
hej... tak czytam i myśle.... Żadnych skutków ubocznych nie mam a jestem przy 17 tabletce ale... o jakich problemach z żyłami piszecie??????????????????????

Gość nowai22
To powinnaś sie cieszyć a nie myśleć :-) Wiem coś o tym bo też żadnych skutków ubocznych nie mam :-P a dziś ostatnia tabletka z pierwszego bilistra :-D ale każda z nas jest inna i inaczej reaguje na tabletki... pozdrawiam

Gość nowai22
sszalonaaa--------- a problemów z plamieniami też nie miałas???

Gość teraz ja pytam.
Dziękuje za odpowiedź. Niestety problem jest taki,że byłam już u 5 ginekologów :) ale myślę,że jeżeli teraz minął ten okres 3miesięcy (o którym większość lekarzy wspominało) to będzie mi łatwiej przekonać lekarza. Właśnie już nieraz słyszałam,że yasminelle bardziej niż inne obciążają żyły. pozdrawiam

Gość teraz ja pytam.
-->do szalonaaa: moje żyły stały się bardziej widoczne,jak popatrzysz dobrze zobaczysz,że jestem pokryta siecią zielony żył,fioletowych żyłek i różowych naczynek. Chodziłam z tym po lekarzach, z tym że na mój stan wpłynęło podłoże genetyczne między innymi i fakt,że od zawsze miałam bardziej widoczne żyły niż inni. Jeżeli Ty takich rzeczy nie zauważasz to nie ma czego się obawiać. Poza tym ja od zawsze byłam jakaś pechowa jeżeli chodzi o różne medykamenty i zabiegi. ;) całuje.

Gość madzia..22
do teraz ja pytam-----> mam ten sam problem co ty.po trzecim opakowaniu yasminelle zauwazylam ze mam bardziej widoczne zyly na nogach.wzielam czwarte opakowanie i zaczelo byc jeszcze gorzej wiec lekarz zmienil mi na harmonet,od wczoraj biore wiec na razie nic jeszcze nie zauwazylam. mam nadzieje ze nie pogorszy sie, bo bede musiala w ogole zrezygnowac z tabletek...no i smaruje nogi jakims zelem od tygodnia ale tez nie jest lepiej:( w kazdym razie moj lekarz od razu powiedzial, ze trzeba bedzie zrezygnowac z yasminelle skoro cos takiego zaczelo sie robic. pozdraiwam:)

ja jestem w 4 blistrze. moje żyły też są bardziej widoczne np. na piersiach i na nogach. od wczoraj bolą mnie łydki i mam skurcze potworne nad ranem . nie wiem czy od tabletek. wceśniej oprócz mdłości na początku nie miałam innych skutków ubocznych

cześć - mam pytanko. Lekarz zapisal mi yasmin zjadlam juz 2/3 opakowania ale najgorsze jest że plamię. Czy wy tez tak mialyscie? I od czego to zależy/ Może ktoraś jest w stanie mi pomóc. Z gory dzięki

Dopowiem jeszcze jedą rzecz - że te palmienia sa od samego początku brania tego listka. To jest moje pierwsze opakowanie i zastanawiam się czy aby te tabsy mi służą.

Do Paula25 ---------------------> Te plamienia to normalne sprawa. Nie wszystkie je mają ( ja np. nie ) ale mogą się utrzymywać nawet do 2-3 blistra. Jeśli dłużej to należy pogadać z ginekologiem i zmienić. Co do żył - póki co nic nie zauważyłam u siebie. ja również genetycznie jestem obciążona bo u mnie w rodzince to normalne. I takie małe żyłki i naczynka odkąd pamiętam było mi widać. Brałam też jakieś leki na to ale nic nie pomogło. Najlepiej działa na mnie moczenie nóg w zimnej wodzie z solą ( SUPER !!! ) A fajne też są zabiegi hydroterapii - taki masaż wirowy nóg i przez cały dzień latam 5 cm nad ziemią takie są lekkie. Więc jeśli macie problemy z krążeniem to polecam. Pozdrawiam. Ps. No właśnie wcześniej pisałam o tym poczuciu sytości po tabletkach, czy któraś z was tez to zauważyła??

dzięki za odpowiedz. Czy te problemy z zylami tyczą się również yasmin? czy tylko yasminelle?

Gość teraz ja pytam.
do Paula25 --> ja na ten przykład miałam po okresie trzy dni plamienia i trzy dni przed 7dniowa przerwą też jakieś plamki,a w trakcie 7 dniowej przerwy jedynie ledwie zauważalne plamki ;) dopiero w czasie drugiej przerwy było ok. plamienia są normalne. do madzia..22 --> no ja w następnym tygodniu idę do ginekologa i mu nakaże zmienić,bo wiele dziewczyn tu pisało,że po zmianie na inne tabletki niż yasminelle stan się polepszył. też miałam jakiś żel i miesięczną kurację tabletkami detralex ;) też się nic nie polepszyło do marsta --> chodzi Ci o normalną kąpiel w domowym zaciszu w soli kuchennej? jak to działa?

Do Paula 25 ------------------> Myślę że tyczą się jednych i drugich bo to praktycznie to samo jeśli chodzi o skład. Yasminelle są słabsze - zawierają mniejsza dawkę hormonu. Na tym chyba polega różnica.

Gość Cal
Słuchajcie dziewczyny, też miałam problemy nie tyle co z libido, ile właśnie z suchością pochwy, zaczęło sie to po 5 miesiacach, ale nie przestałam brać przeczekałam i jest juz wszystko dobrze. Czasem to problem z psychiką. chociaż mimo wszystko widzę kilku skutków ubocznych. Cały czas zastanawiam się, co jeszcze "robi" ta mała tabletka w moim organizmie, a czego nie widac na pierwszy rzut oka?

Cal a powiedz mi czy ty cały czas bierzesz Yasminelle i jakie skutki uboczne zauważyłaś u siebie ??

Gość bohaira
Ja przy pierwszym opakowaniu miałam plamienia dzień w dzień :>

Gość Cal
Do marsta: Biorę Yasminelle od lutego, na początku to takie standardwoe dolegliwości: ból piersi, które były opuchnięte ( do tej pory czasem to się pojawia), czasem mam jakies bóle w podbrzuszu, ale nie mam żadnych plamień, chociaż raz mi się zdarzyło, że mój okres poajwił sie przy 19 tabletce, czyli na krótko przed końcem opakowania. No i właśnie miesiac temu pojawiła mi się suchość pochwy, to takie dziwne uczucie, chcesz się kochać, ale nie możesz. Moja ginka powiedziała, że mam to przeczekać, chyba sie udało, bo w tym miesiącu juz wszystko wróciło do normy. Wiesz, z tych objawów to jeszcze takie typowo "babskie" - jakieś rozchwjane nastroje,etc. Sama nie wiem, czy nie powinnam przestać brać, ale nie ma chyba lepszej tabletki w tym momencie na rynku, tzn. o mniejszym stopniu działania - mniej szkodliwym na kobiece ciało.

Gość teraz ja pytam.
ja też mam problem z suchością i to się utrzymuje w sumie od początku. ale cóż poradzić ;)

do nowai22 no żadnych, ale to żadnych dolegliwości przynajmniej na razie.... jedynym objawem jest zupełny brak głodu... jem tylko dlatego że wiem że musze, ale nie mam właściwie na to ochoty.... coż mi sie to przyda bo chcę troche zrzucić....:):P a tak żadnych bulów, plamień,,,, no nic:) tylko mnie to z żyłami zastanowiło....bo ja z żyłami problemów nigdy nie miałam... no mam pare naczynek pękniętych ale to dosłownie jedno albo dwa..... i pytam bo nie chciałabym żeby to mi sie pogorszyło....

Kurcze wiecie co z tą suchością to w sumie póki co nie mogę sprawdzić jak będzie w moim przypadku. A to dlatego że ja zaczęłam brać tabletki a mój luby wyjechał. Normalnie trzy światy z tymi facetami. My się poświęcamy a oni .... co ??? Ale z drugiej strony jak ich nie kochać ❤️

Gość madzia 23
cze laski :) ja biore juz 7 tabletke i mam sie oki :) :* :0 ogolnie jesc mi sie nie che :):) mam ochote na sex i tylko o tym myŚlĘ :) plamien NIE MAM/ konczy mi sie miesiączka/ narazie jest oki;0 u mnie w aptece YAS...kosztuje 34:):) nie wiem jak w innej ale w pOZNAniu palacilam ponad 40 zl:) wiec cena zalezy od apteki:;/ pozdrówki:) 3majcie sie hey

Gość teraz ja pytam.
do szalonaaa--> absolutnie się nie przejmuj,ja jestem strasznie przewrażliwiona na punkcie zdrowia (niektórzy mówią na to hipochondryzm ;) ) poza tym mam to podłoże genetyczne. jeżeli w obrębie jakiejś żyły (zwłaszcza na nogach) masz obrzęk,zaczerwienienie,drętwieje Ci ta noga i inne armagedony to wtedy należy zasięgnąć porady lekarza. oczywiście jeżeli Ci jakieś zaczerwienienie na nodze wyjdzie to nie oznaka,że się coś dzieje. może skóra została zadrapana lub chwilowo podrażniona ;) najważniejsze to nie popadać w skrajność. (i mówi to osoba,która średnio kilka razy w miesiącu jest u lekarza i to jeszcze lubi hehe) pozdrawiam gorąco.

Gość Marcia_18
Nie wiem co mam robić, strasznie się denerwuje, mam dzisiaj 3 dzien odstawienia i jeszcze ne dostałam okresu, to moje pierwsze opakowanie i wogóle pierwsza tabletki i moze jeszcze mój organizm się nie przystosował, ale strasznie sie denerwuje, czy jest możliwe zebym zaszła w ciąze mimo ze brałam regularnie wszystkie tabsy??

Gość bejbee8
Marcina_18----------> Hej skoro brałaś regularnie tabletki to na pewno nie jesteś w ciąży chyba że zażywałaś jakieś antybiotyki wtedy mogły zmniejszyc skutecznośc tabletek...napewno dostaniesz okres powinien wystąpic od 3-5 dnia po odstawieniu tabletek więc głowa do góry ;)

Gość teraz ja pytam.
do Marcia18 --> nie przejmuj się,jak brałaś tabletki zgodnie z zaleceniami to naprawdę można spać spokojnie. ja w ogóle nie miałam krwawienia podczas pierwszego odstawienia,może kilka ledwo widocznych plamek,których nawet do plamienia nie można było zaliczyć. Ale już podczas drugiej przerwy miałam krwawienie,choć i tak się trochę stresowałam bo dopiero dostałam w trzecim dniu ;) mam nadzieje,że podczas trzeciej przerwy wszytko będzie ok ;)