Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Yasminelle

Yasminelle

Polecane posty

Go艣膰 AN_ 998
saszulek--------> Masz racje, jak najszybciej zrobic badania i sie wszystko okaze bo objawy sa niepokoj膮ce, moze bedziesz musiala zmienic tabsy lub calkowicie odstawic? :)

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 AN_ 998
Dziewczyny czy nie s膮dzicie ze te nasze kochane Yasminelki moglyby byc powlekane? S膮 w smaku okropne niczym nospa!BRRRRR!!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 MYs艂owice
no nei mow ze ty je ssalas czy lizalas czy pogryzlas? ja je polykam odrazu i nei czuje nic.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 MYs艂owice
bylas ciekawa smaku ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 MYs艂owice
mogluby byc powlekane tak jak ibuprom nie?takie sliskie latwiejsze do polkniecia na sucho bez picia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Moootyl87
Dzi臋ki za Wasze opinie... lubi臋 slo艅ce i solarium dlatego pytam a bior臋 tabsy od miesi膮ca czyli nie dlugo i dlatego moje obawy... dzisiaj wlasnie si臋 opala艂am i jak narazie jest OK;-) mam nadziej臋 ze nie nabawie sie zadnych przebarwie艅..a co do n贸g u mnie wszystko jest Ok, nie bol膮 nie puchn膮, zadnych paj膮czkow zreszta nigdy nie mia艂am z tym problemow wiec mam nadzieje ze to co pisz膮 dziewczyny o zakrzepicy mnie nie dotyczy i bez obaw bed臋 mog艂a brac Yasminelle bo toleruj臋 je znakomicie tylko na pocz膮tku meczyly mnie plamienia ale teraz ju偶 jest wporz膮dku, og贸lnie same plusy, cycuszki mi si臋 powi臋kszy艂y libido wi臋ksze:-) nic tylko korzysta膰 z 偶ycia... i Wam Drogie DZiewcz膮tka 偶ycz臋 tego samego!!!buziaki

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 MYs艂owice
mysle ze wszystko bedzie dobrze a jesli tylko cos ci wyjdzie to idz odrazu do lekarza zebys zadnych objawow nie lekcewazyla.bo moja kumpela dostala plam i wszystko ja swendzialo takie plamki dostala jakby krostki.i ez brala tablety anty ale nie te moze z tych neic nie ebdzie.to 3maj sie bedzie dobrze

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 AN_ 998
O wlasnie tak jak ibuprom;0 MYslowice ---> Widze ze jestes stal膮 bywalk膮 tego topiku:)Podoba ci sie u nas?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Paulkaa19
Przecie偶 one s膮 powlekane :)) tylko nie tak mocno, nawet pisze z tylu opakowania ;)) Znow jeestem senna :(( Moze wiece jak zwalczyc t膮 senno艣c?? Poprtu kawa?? Czy moze macie jakies inne sposoby?? Po energydrinku troche mi orzechodzi ale nie na dlugo :|

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 AN_ 998
U mnie chlera zatrzymuja sie na j臋zyku. brrr wolalabym sliskie i slodkie tak jak np. minisiston - chyba mozna sobie troch臋 ponarzekac:):):) Paulinkaa19 ----> pogoda tezpowoduje ze jestesmy senni. U mnie w pracy dzis wszyscy czojemy sie senni - dodam ze pracyje z samymi m臋偶czyznami:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 MYs艂owice
---------------> AN_ 998 jestem stalym jak narazie bywalcem bo nudzi mi sie w pracy i siedze na tym necie i nic nie robie.ale za to tez duzo osob mi pomoglo dowiedziec sie w sprawie tabsow i na nie ktore pytania ktore dawalm i intymne i nie intymne. i polubilam to forum mysle ze tak pozostanie na dluzej. he he ale pracowac z mezczyznami jest super jak ja pracowalam to bylo super nie nudno zawsze cos sie dzialo. ta pogoda tez dzis dziala na nas ja etz senna jestem tu pada tu zas slonce tu chlodno potem goraco i nie wiadomo co i jak. ta pogoda tam wplywa na niektore z nas.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 MYs艂owice
ale i tak trza przyznac ze te tabsy sa malo powlekane powinny byc dobre jak truskawka latwa do polkniecia tak zeby sie wslizla sama a najlepiej jakby to byl jakis proszek musujacy o bardzo dobrym smaku ;) ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Paulkaa19
A Swoja droga to tez bym chciala miec taka prace ;)) zeby siedziec caly czas na necie w swoim interesie :PP

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 devgirl
pietrucha -> wlasnie mam tak samo, tydzien do konca a ja plamie na maxa... te tabletki chyba sa za slabe zeby przesuwac okres... A szkoda, bo od innych tak nie mialam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Marta 113
hej. musialam przerwac braie pigulek i i juz na drugi dzien pojawilo sie krwawienie takie male ale nie jak plamienie i to trwalo 1 dzien ale tak minimalnie i teraz juz minely 3 dni i nicCZY MAM TO UZNAC ZA OKRES?? czy on sie poprostu nie zaczal?? wiem ze jak sie bierze tabletki i robi przerwe to on zawsze jest mniej obfity ale slyszala ze trwa z 3 dni a nie 1 i to tak i "udawany" :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 MYs艂owice
-------->Paulkaa19 ale wiesz jak to meczy? ! to ino sie tak wydaje ze jest super tez tak myslalam.siedzisz i nudzisz sie nei wiesz co robic z samym soba.ja jestem osoba bardzo ruchliwa nie emcze sie przy pracach fizycznych bardziej jak nic nei robie to mecze sie.pracowalam w barze kolo siebie i tam dostawalam po dupie ale jak nic nie robilam to normalnei dostawalam szalu i musialam cos robic.a teraz siedze i dupa mnei boli i spaniemnei bierze i tak dzien w dzien po 8h. a co tych plamien ja tez tak mialam ze nei skonczylam wszystkich tabsow i mailam plamienia poza tym jak wszielam je pierwszy raz to plamienia utrzymywaly mi sie przez 2 tygodnie bylam u 2 lekarzy i powiedzieli ze to sie unormuje wiec si enie martwcie jak macie akie plamienia.ja jeszczemialam na poczatku drugiego opakowania plamienia przez 3 dni.ureguluje sie wam to pomalu pomalu organizm musi sie rpzybadac do tego!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 AN_ 998
Ja tez bardzo polubilam ten topikz agl膮dam tu co dzien bo pracuje praktycznie z komputerem, czasami doradzam jesli jestem w stanie ale przedewszystkim duzo sie od was dowiedzialam, czasami juz chcialam zadac pytanie a tu juz podobna odpowiedz:) Na tych wszystkich stronach o Yasminelkach mozna znalezc praktycznie wszystkie odpowiedzi - tzreba tylko poszperac:) Ja jestem z okolic Wawy i jest u nas bardzo bardzo cieplo i parno a mino wszystko chodzimy ospali mysle ze to pogoda. A z facetami naprawde fajnie sie pracuje i naprawde jest ciekawie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 MYs艂owice
no najlepiej sie z nimi robi bo z babami to nie zawsze - nie wszystkie sa spoko a faceci to jak faceci wszystko wiadomo ;)pogoda tak na nas dziala ja jestem z gornego slaska okolice katowic i tu padalo a teraz angle slonce.to ta zakichana pogoda robiz nami to ze chce nam sie spac

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 MYs艂owice
dziewczyny ale powiedzcie tak szczerze nei boicie sie kochac do konca z partnerem biorac te tabletki? (chodzi mi czy wierzycie w to ze nie ebdzie ciazy)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 teraz ja pytam.
ba艂am si臋 na samym pocz膮tku,jak si臋 raz spr贸buje a potem pojawia si臋 krwawienie w czasie 7dniowej przerwy to zaczynasz ufa膰 tabletkom i nie wyobra偶asz sobie innego seksu. u mnie tak by艂o,natomiast s膮 i takie dziewczyny,kt贸re zaufa艂y ju偶 po kilku dniach i te偶 nic si臋 nie dzia艂o :) ej,bo mi na innym forum nie chc膮 powiedzie膰,jutro 7 dzie艅 odstawienia,w pi膮tek musze za偶yc kolejn膮tabletke z nowego blistra z tym,偶e nie b臋dzie to ju偶yasminelle tylko novynette,ginekolog powiedzia艂a,偶e biore tak jakbym kontynuuowa艂a y. ale przez 7 dni mam stosowa膰 dodatkowe zabezpieczenie. czy tak ma w艂asnie by膰? czy jeszcze co艣 powinnam wiedzie膰?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 teraz ja pytam.
ba艂am si臋 na samym pocz膮tku,jak si臋 raz spr贸buje a potem pojawia si臋 krwawienie w czasie 7dniowej przerwy to zaczynasz ufa膰 tabletkom i nie wyobra偶asz sobie innego seksu. u mnie tak by艂o,natomiast s膮 i takie dziewczyny,kt贸re zaufa艂y ju偶 po kilku dniach i te偶 nic si臋 nie dzia艂o :) ej,bo mi na innym forum nie chc膮 powiedzie膰,jutro 7 dzie艅 odstawienia,w pi膮tek musze za偶yc kolejn膮tabletke z nowego blistra z tym,偶e nie b臋dzie to ju偶yasminelle tylko novynette,ginekolog powiedzia艂a,偶e biore tak jakbym kontynuuowa艂a y. ale przez 7 dni mam stosowa膰 dodatkowe zabezpieczenie. czy tak ma w艂asnie by膰? czy jeszcze co艣 powinnam wiedzie膰?

Udost臋pnij ten post

Jeszcze raz was ponkekm, ale potrzbuje rady jakie badania mam zrobic,poza oczywiscie morfologia i ATTP (tak to chyba sie zowie).oczywiscie badania robie prywatnie, wiec musze wiedziec czego chce, bo moja pani gin. jest na urlopie:)a ta noga mnie martwi:/ Je tez obecnie siedze w biurze po 8 godzin i nic, ale to kompletnie nic nie ma do roboty poza korespondencja i stwierdzam, ze mozna oszalec:P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 AQUA 12
AN_ 998 dzi臋kuje bardzo ;) za rade:*

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 teraz ja pytam.
saszulek --> ja jeszcze dzi艣 robi艂am czynnik krzepliwo艣ci krwi czy jako艣 tak,to tam m膮dra pani w recepcji czy w tym punkcie pobra艅 powinna Ci powiedzie膰. Ja dzi艣 zosta艂am pok艂uta i w r臋k臋 i w palca ;/ aa i bilirubin臋 robi艂am na pewno dzi艣 i kiedy艣 przy okazji pr贸b w膮trobowych (robi si臋 je regularnie przy tabletkach,bo tabletki obci膮偶aj膮 w膮trob臋). do dziewczyn z plamieniami. ginekolog u kt贸rej by艂am przepisa艂a mi cyclo 3 fort i poszuka艂am z ciekawo艣ci w og贸le po co i na co ja to mam bra膰 i znalaz艂am taki opis: "Leczenie: objaw贸w zwi膮zanych z niewydolno艣ci膮 naczy艅 limfatycznych i 偶ylnych ("uczucie ci臋偶ko艣ci" n贸g, b贸l, dr偶enie n贸g), dolegliwo艣ci b贸lowych zwi膮zanych z 偶ylakami odbytu. Po przeprowadzeniu bada艅 ginekologicznych preparat mo偶e by膰 stosowany do zahamowania krwawienia z dr贸g rodnych lub plamienia, wtedy gdy s膮 one spowodowane zastosowaniem 艣rodk贸w antykoncepcyjnych z u偶yciem ma艂ych dawek progestagenu lub wk艂adk膮 wewn膮trzmaciczn膮." ja akurat mam to bra膰 ze wzgl臋du na moje nogi,ale jak pisz膮 偶e i na plamienia to sobie o Was pomy艣la艂am. a czy kto艣 mo偶e mi powiedzie膰 ja z tym przej艣ciem na inne tabletki?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 akka22
Cze艣膰 dziewczyny w艂a艣nie wr贸ci艂am od gina- chcia艂am dosta膰 kolejna recept臋 na yasminelle ale... ludzi pe艂no a nie by艂am zarejestrowana- wi臋c si臋 nie dosta艂am :-( Ale pani po艂ozna kt贸ra pracuje w rejestracji powiedzia艂a mi 偶e RECEPT臉 NA ANTY MO呕E PRZEPISA膯 R脫WNIE呕 INNY LEKARZ (pierwszego kontaktu, internista czy lekarz rodzinny) Wi臋c posz艂am do pani doktor do kt贸rej jestem zapisana i przepisa艂a mi 2 opakowania- bez 偶adnego problemu... Wiec po co czeka膰 w kolejce albo p艂aci膰 prywatnie je艣li mamy do za艂atwienia tylko recept臋?!?!?!?!

Udost臋pnij ten post

A u mnie jest tak, 偶e jak potrzebuj臋 recept臋 to id臋 normalnie do poradni ginekologicznej gdzie zawsze chodz臋 i tam siostra w rejestracji wypisuje mi na miejscu. Te偶 super, bo nie musze wchodzi膰 do gabinetu.

Udost臋pnij ten post

A w艂a艣nie mam jeszcze jedno pytanie do was kobietki : no bo je艣li rzeczywi艣cie tabletki s膮 za s艂abe, bo nie powstrzymuj膮 plamie艅 czy krwawie艅 to czy chroni膮 nas skutecznie przed ci膮偶膮 ??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 teraz ja pytam.
raczej w wi臋kszo艣ci gabinet贸w jest tak,偶e przepisuj膮 dalsze recepty od r臋ki,cho膰 ja wczoraj brzydko m贸wi膮c "wry艂am sie" w kolejk臋 z cudownym u艣miechem "ja tylko po recept臋",ale musia艂am swoj膮 kart臋 przynie艣膰 coby pani sobie nie zapisa艂a,偶e recepty mi da艂a. marsta --> czy czyta艂a艣 posta mojego?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 teraz ja pytam.
tak,moniak mi to pisa艂a,bo po leczeniu globulkami mia艂am chwilowe plamienie i mia艂am w膮tpliwo艣ci,wi臋c ochrona przed ci膮偶a jest,natomiast mo偶e zdarzy si臋 tak,ze tabletki s膮 za s艂abe na utrzymanie cyklu.

Udost臋pnij ten post

witam :) od 6 miesi臋cy za偶ywam yasmine i niby wszystko jest ok, ale .... miesi膮c temu zemdla艂am ... zrobili mi na pogotowiu badania, potem powt贸rzy艂am u lekarza rodzinnego w przychodni - wszytsko wysz艂o ok, parametry zyciowe w normie dosta艂am skierowanie do kardiologa- te偶 wszystko ok .... wszyscy mi wyt艂umaczyli, ze to by艂 upa艂 i ze takie omdlenie to zjawisko fizjologiczne ... ale dzis sytacja sie powt贸rzy艂a rano ... zrobi艂o mi sie s艂abo i niedobrze, usiad艂am i zacze艂am si臋 wachlowac i obudzi艂am si臋 le偶膮c na ziemi czyli zemdla艂am .... dodam jeszce , 偶e po pierwszym omdleniu dzwoni艂am do mojego ginekologa, a on mi wyt艂umaczy艂, 偶e przecie偶 tabletki bior臋 juz jakis czas i nie ma to wp艂ywu na opisane zdarzenie ... sama juz teraz nie wiem ... skoro wszytsko jest w normie ... ca艂y czas nie daje mi to jednak spokoju, zw艂aszcza, 偶e sie powt贸rzy艂o ... czy to moze byc faktycznie od tabletek ?????? chyba wybior臋 si臋 do lekarza i porozamwaim z nim o zmianie tabletek .... dziewczyny na innym topiku poradzi艂y mi zrobi膰 badanie na krzepliwo艣c krwi tzn takie badania znalaz艂am na internecie Czas krwawienia i krzepni臋cia Wska藕nik protrombinowy (PT) Czas kaolinowo-kefalinowy (APTT) Czas trombinowy (TT) Fibrynogen dzi臋ki :)

Udost臋pnij ten post