Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Yasminelle

Yasminelle

Polecane posty

Zalezy tez od wieku ,te kobiety ktore urodzily dzieci i maja wiecej niz 17 lat inaczwej napewno reaguja .Te tabletki nie zatrzymuja wody ,ja przytyłam bo jadłam duzo wiecje i do tego słodycze też.Oczywiscie juz nie ma sladu po 4 kg a do tego wiecej poleciało :( z czego tez nie jestem zadowolona .Kazdy ma inny ogranizm inne uwarunkowania genetyczne,i inny tryb życia .

Gość kajcia
ja wlasnie jestem w trakcie pierwszej przerwy to drugi dzien i to wlasnie dzis dostalam okres bardzo mnie to cieszy i uspokaja .zaczynam im ufac

a ja mam sklonnosc do opryszczki no i wlasnie mi wyszla... pisze ze moze wystapic w ulotce.. buuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

Gość bohaira
Witam, biorę yasminelle od maja, przy pierwszych dwóch opakowaniach miałam plamienia, w drugim opakowaniu wystąpił mi okres o tydzień za wcześnie. Od tego czasu minęło ładnych parę miesięcy i było wszystko ok. W poniedziałek dostałam okres pomimo, że zostało mi jeszcze 5 tabletek do końca opakowania. Nie zapomniałam żadnej tabletki. Czy możliwe, że przy braniu tabletek wystąpienie okresu przed końcem opakowania to skutek stresu czy diety? Czy mam się zacząć martwić ciążą? :) Z góry dziękuje za odpowiedź!

bohaira...ja jestem na 5 opakowanku. nie znam opdp na Twoje pytanie, ale mam inne for you:) jak sie czujesz?:)

ja od piatku zaczynam te tabsy i mam trcohe obaw..jak sie po nich czujecie?? wczesniej bralam diane zadnych skutkow ubocznych potem mercilon i tu juz bylo nieciekawie okropne bole glowy i brzucha... teraz bedzie yasminelle mam nadzieje ze bede sie dobrze czuc a jak to jest z wami?? i jeszcze jedno moze ktos akurat bedzie wiedzia mam zaplanowany zabieg ze zniecuzleniem moze narkoza jeszcze nie wiem ale prawodpodobnie znieczulenie w kregoslup i podobno nie wolno brac tabsow juz 3 miesaice przed zabiegiem a mnie zostal miesiac no i nie chcialabym zeby okres mi pzreszkodizl bo na zabieg zekalam pol roku...jakie moga byc konsekwencje brania tabsow w czasie zabiegu??

Gość sforcia
yasminelle sa to moje pierwsze tabletki anty. Biore je od wrzesnia i jestem z nich bardzo zadowolona. Pierwszy miesiac plamienia a pozniej juz wszystko w jak najlepszym porzadku. Bezbolesne krwawienia, brak wypryskow przed "okresem". Widoczne powiekszenie biustu :) co mi sie bardzo podoba. Waga bez zmian, ale tez moja figura zrobila sie bardziej kobieca. czytajac w necie wszystkie te skutki uboczne bylam przerazona gdy mialam zaczac brac te tabletki ale widze, ze dobrze na mnie zadzialaly wiec jestem w 100% usatysfakcjonowana. A jesli chodzi o spadek checi na wspolzycie to moge powiedziec, ze jest wrecz przeciwnie :> wiedzac, ze jestem zabezpieczona caly czas wiec nie musze sie martwic o to jak czesto i kiedy moge wspolzyc z moim Facetem. Pozdrawiam wszystkie kobiety, ktore odczuwaja taki sam komfort po zazywaniu tych tabletek. A tym, ktore nadal cierpia radze je szybko zmienic :)

Gość młoda położna
smerfeta88 --- jezeli jest to zabieg ortopedyczny lub taki po ktorym bedziesz dluzszy czas unieruchomiona to tabletki sa bezwglednie zakazane.Jakie sa konsekwencje? Zakrzepica...o ktora bardzo latwo po takich zabiegach .I nie daj sobie wmowic, ze tabletki nie sa przeszkoda.Sama mialam 2 razy operowane kolano wiec znam to z autopsji.

doklanie artroksopia kolana juz 3 w moim zyciu tylko ze wteyd nie btalam tabsow i co ja mam teraz zrobic?? bede miala 6 tygodni stabnilizator?? ratunku...

Gość emilcia85
Witam ! dla mnie te tabletki są super- póki co:) skończyłam już 1 blister, zero skutków ubocznych !! może piersi są troszke tkliwe-ale wczesniej jak nie brałam tabl to bardziej mnie bolały przed okresem.Nie schudłam ani nie przytyłam..zobaczymy dalej ..póki co zaszeje do woli-tak jak powiedzial mi ginekolog- bo kompletnie nie rozumiem dziewczyn które sie tym trują i dodatkowo używaja prezerwatyw he:) pozdrowionka

Gość młoda położna
smerfeta88 ------- znam ten bol,stabilizator odgrywa wazna role w moim zyciu :-) Tym bardziej nie mozesz brac tabletek.Generalnie dla chirurga najgorsze sa 2 dni przed okresem i pierwsze dwa dni cyklu.Pogadaj z ortopeda ktory bedzie Cie operowal.A jesli nawet powie Ci zebys sobie przesunela okres tabletkami to odmow.Dla wlasnego bezpieczenstwa, sa lekarze ktorym jest to obojetne ( nie jego zdrowie nie jego problem) ale kazdy odpowiedzialny lekarz odmowi operacji,jezeli kobieta nie odstwila tabletek.Bedziesz mogla zaczac brac dopiero jak noge usprawnisz.

Gość Viktoria0712
Młoda położna---- wysłałam maila do Pani.

tylko ze ja w tej klinice czekalam pol roku:(( pewnie jak przelzoe znowu bede musiala tyle czekac:(( ale sie wkopalam.. a ziyte u elkarza mam na tydzien pzred zabiegiem dopiero...czyli pzrze cale 3 misiace plus 6 tyogdni w stabilizatorze oboawiazuje mnie wstrzemiezliwosc:P ajjjj;P hehe

Gość młoda położna
smerfeta88 --- a gdzie bedziesz miala zabieg? A co do stabilizatora to zapewniam Cie,ze seks w tym urzadzeniu to ciekawe przezycie....

w urzadzeniu nawet nie myslalam ale przed artro to cale 3 misace;/ a nie chce wpasc;/ w zorach klinika sportowa mam nadzieje ze bedzie dobrze

Gość młoda położna
smerfeta88 ----- przeprosisz sie z prezerwtywa.Ale nie zaczynaj w piatek brania tabletek,generalnie takie minium to 4 tyg bez tabletek przez zabiegiem.

tylko ze jak w piatek nie wezme to akurat tak mi przypadnie okres w tym czasie co zabieg..a moze jakies naturlane metody opzoniania okresu???:>

Gość młoda położna
smerfeta88 ---- a jezeli lekarz zgodzi sie na operacje mimo okresu to co ? Spadniesz z zabiegu bo nie odstawilas tabletek....A jak tarfisz na glupiego lekarza i zoperuje Cie mimo brania tabletek to narazisz wlasne zdrowie, zycie... Z zakrzepica nie ma zartow,naprawde.Najrozsadniej zrobisz,jezeli teraz odstawisz tabletki.Ja przy drugiej artoskopii tez mialam dostac okresu i co? Dostalam 3 dni pozniej :-) Stres to naturalna metoda opoznienia okresu.Caly czas sie obawialam,ze dostane okresu i spadne z zabiegu....

Gość bohaira
kotka111 -> wszystko ok, nie przytyłam, nie mam praktycznie pryszczy ;) okres mam mniej obfity, czasem mam humorki, mysle, ze to od tego niestety.. i tak to super, tylko teraz sie martwię tym przedwczesnym okresem.

Gość pati23233
Witam Panie Przeszłam z yasmin na yasminelle, wczoraj wzięłam 1 tabletke, i muszę przyznać że czuje sie super;). Po yasminie ciężko mi było wogole wstac z lozka, mialam zle sampoczucie, sama juz momentami nie wiedzialam o co mi chodzi i czemu jestem zla na wszystko i wszystkich! Dzis wstalam nowka sztuka;D czuje sie doskonale, tabletki zalecila mi przyjaciolka tez przeszla na nie z yasminu i mowi ze rewelacja! Ale wiadomo ze kazdy organizm reaguje inaczej. JESZCZE JEDNO! jesli ktoras z Was ma do odsprzedania tabletki chetnie kupie, ciezko mi umowic sie do lekarza bo caly czas praca praca, szkola, praca. Bede bardzo wdzieczna. Pozdrawiam!!! Kontakt na email patrycjapasek@poczta.fm

Gość Ekus
biore już 10 blister.. i nigdy nie zdarzyło mi sie tak cuś ... krawawienie dostaje w trzecim dniu przerwy.. tym razem dostałam juz w pierwszym dniu... zna któras przyczyne tego. ?

Gość Ekus
witam ;] przewaznie w trzecim dniu przerwy dostawłam krwawienia.. tym razem było inaczej... dostałam w pierwszym dniu ;/ może mi któraś pomoc ? ;> od czegoz to ?

po prostu tak Ci sie przestawiło i już. podczas tabletek nie musi byc jak w zegarku, najczęściej jest ale nie musi.

polozna dzieki za informacje:) napewno juz nie zaczne nowego opakowania ale i tak sie boje napewno tezn mieisac wystarczy?? no i boje sie ze dostane okresu wlasnie w tym dniu ale przevoez napewno akos roziwazuja takie sytuacjke napenwo nie bede pierwsza dziewcyzna ktorej sie to przytrafia skoro tak dlugo trzeba czekac;/

Gość kajcia
hej dziewczyny mam 3 dzien przerwy w drugim dniu dostalam okres ale bardzo slaby dzisiaj juz go nie ma czy to cos nie tak ???

kajcia z wlasnego doswiadczenia ci powiem ze okres zawsze przy tabletkach jest skapy i krotki wiec chyba nie masz sie czym martwic:)

Gość pollyy88
ja jestem przy 6 tabletce z 2 blistra. I muszę powiedzieć, że jestem jak na razie zadowolona. Nic nie boli, humorków nie mam, piersi normalne no tylko schudłam 4 kg bo mniejszy apetyt i okres w pierwszej przerwie był tak jak zwykle czyli lało sie jak z kranu ale za to nie przez 7 dni a przez 4 :) a to już duży plus! Plamienia które miałam przez cały pierwszy blister przeszły jak ręką odjął :) oby tak dalej.

Gość kajcia
dziekuje za pomoc pozdrawiam

do N22 ---- no cóż, ja mam nadzieje, że nie schudnę ale choć troche przytyję bo mam z tym problemy... przy 170 cm wzrostu waze tylko 51 kg i wiele osob mi z tego powodu dokucza... nie ważne ile bym zjadła i tak nie mogę przytyć :( a opycham się ile wlezie... w zeszłym roku zaczęłam chudnąć kiedy zaczęły mi się problemy ze zdrowiem... no i mam od tego chudnięcia rozstępy... mam nadzieję, że mi także znikną tak jak Tobie zniknął celulit... a co do tego czy takie tabletki są zdrowe czy nie, to CI powiem, że mój lekarz powiedział mi, że one są zdrowsze niż abletki przeciwbólowe i rozkurczowe (brałam wcześniej Ketonal forte i Spasmolinę - przez 3 dni przed miesiączką codziennie łącznie 10 tabletek na dzień, 30 całość :/ ). źle wpływają na szpik kostny, wątrobę itp. teraz stweirdził, że mam skończone 18 to można mi śmiało przepisywać hormony, bo sa o wiele zdrowsze, mimo iz wywołują jakies skutki uboczne. pozdrawiam Cię :) :* do Lena090 ---- dziś będę brać 6 dzień... też jestem ciekawa jak to wszystko będzie przebiegać... troche się boję, że jeśli mam zwiększony apetyt to będę miała szybszą przemiane materii, a to nie będzie dla mnie zbyt dobre... jestem za chuda :(( i nie moge z tym nic zrobic bo dużo choruje ostatnio i u mnie w rodzinie same chudzielce... ach i ciągle modlę się o większy biust :D nadzieja matką głupich, ale każda matka karmi swoje dzieci ;) pozdrawiam :*)

Tabletki biorę dokładnie 13 dni i muszę powiedzieć, że czuję się bardzo dobrze :) Na początku miałam normalnie okres, tyle, że trochę obfitszy i w sumie to nawet tak jak zawsze trwał 5 dni. Potem tylko kilka dni plamienia i teraz absolutnie nic (no, ale jeszcze wszystko się może zdarzyć ;]). Jeszcze na początku trochę mnie podbrzusze bolało, ale skończyło się, gdy plamienie się skończyło (a przynajmniej w mniej-więcej w podobnym czasie) Tylko trochę bolą mnie piersi i trochę urosły ;) Na to akurat nie narzekam ;p Poza tym wydaje mi się, że trochę więcej jem, tzn ciągle mam ochotę na słodycze, głównie na czekoladę ;) Pewnie dzięki temu trochę przytyję... no ale cóż przecierpię jakoś ;p Chociaż niespecjalnie mnie to cieszy. Mam nadzieję, że wszystko będzie git i że za jakiś czas nie okaże się, że zaszłam w ciążę... Na samą myśl o takiej ewentualności strach mnie ogarnia, ale chyba wszystko powinno być okej, jeśli nie zapominam o tabletce;) Pzdr;)