Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Yasminelle

Yasminelle

Polecane posty

Kurczę, a ja mam teraz problem mały... bo ostatnią tabletkę z mojego pierwszego blistra biorę w czwartek a w sobotę mam studniókę i mam pewne obawy co do tego, że mogę dostać wtedy krwawienia... ehh no i nie wiem czy da się coś z tym zrobić :/ Czy ewentualnie mogłabym wziąć 2 opakowania pod rząd aby nie mieć teraz krwawienia? Podkreślam że to moje pierwsze opakowanie Yasminelle. Będę wdzięczna za radę.

Gość Viktoria0712
Effinka----zgadzam sie z Toba. ja biorę tabletki od 2 miesięcy i za każdym razem mam małe obawy bo jeszcze nie ufam w 100 proc tabletkom..ale do tej pory było oki wiec myślę że będzie spoko i już mam coraz większe przekonanie , ale myślę ze każdy musi do tego sam sie przekonac i to indywidualna sprawa, jeśli stosuje sie do ulotki to wszystko będzie ok.:D młoda położna--- jeszcze raz dziękuje za odpowiedzi i na szczęście jest wszystko oki..nawet po tym antybiotyku mam krwawienie. :) pozdrawiam

mloda polozna -- Napisałam Ci maila.Jak go odczytasz,proszę Cie o odpowiedź.Dziekuje z góry.

Gość N22
Effinka--->nanusi chodziłó chyba o to co może gordzić dziecku jeżeli będziemy mimo ciąży (z niewiedzy( brać tabletki np. czy to powoduje jakieś choroby itp. Ja właśnie biorę pod uwagę to że może coś się stać i jednak zajdę tylko mnie ta lekarka załamała trochę mówiąc żę jeżeli tak by się zdażyło to poronię....

Gość młoda położna
N22 ---- nie ma to większego wplywu na dziecko.

Gość N22
młoda położna--> jestem spokojniejsza :)

Gość Mimidlo
Witam Panie :) Ja tez od niedawna biore Yasminelle i jest to pierwsze moje opakowanie tabletek antykoncepcyjnych. Ale martwi mnie jedna rzecz. Tabletke wzielam pierwszego dnia krawawienia i dalej zazywalam codziennie - czyli wszystko tak jak trzeba. Tylko jest jedno ale.... Mija już 12 dzień a ja ciągle krwawie (ale nie obficie). Czy to normalne??

120 raz ktos o to pyta, tak no normalne, plamienia przy pierwszym opakowaniu są BARDZO powszechne. miną.

Gość Mimidlo
Dzięki wielkie - już chciałam je odstawić :P Ale w takim razie nie będę z nich rezygnować :D :D

Gość Kaaroolciaa
HEy babki=)) Lekarz przepisal mi tabletki Yasminelle. Od okresu mi minelo juz 11 dni. Bylam po nie w czwartek a dzis juz jest poniedzialek. I troche sie pogubilam jak mam je przyjmowac=(( czy moze czekac do pierwszego dnia krwawienia? Prosze o pomoc !!

Gość N22
Karolcia--. czekaj do pierwszego dnia krwawienia teraz to one nie spełniłyby swojego działania:(

eee? masz ulotke? zaczynasz pierwszego dnia okresu... boże dziewczyny, umiecie cokolwiek zrobic same? ja jak zaczynałam brac to w ogole nie zajżałam do internetu, wypytałam lekarza, przeczytałam ulotke i jakos wszystko wiedziałam...

Gość N22
zadanie oczywiście a nie działania:)

Gość Kaaroolciaa
Dziekujem =)) PozdroSssY =D

Kurczę, a ja mam teraz problem mały... bo ostatnią tabletkę z mojego pierwszego blistra biorę w czwartek a w sobotę mam studniókę i mam pewne obawy co do tego, że mogę dostać wtedy krwawienia... ehh no i nie wiem czy da się coś z tym zrobić :/ Czy ewentualnie mogłabym wziąć 2 opakowania pod rząd aby nie mieć teraz krwawienia? Podkreślam że to moje pierwsze opakowanie Yasminelle. Będę wdzięczna za radę.

Gość AQUA12
Funia89 noo teoretycznie mogłabyś wziąć to 2 opakowanie pod rząd ale nie radziłabym Ci tego ze względu na to ze dopiero to jest Twoje pierwsze opakowanie i organizm Ci sie przyzwyczaja, powiem tylko tyle ze zazwyczaj dziewczyny dostają 3 albo 4 dnia krwawienie więc noo możliwe że Ty tęz jakos tak dostaniesz, ale to zalezy od organizmu takze nie moge Cię zapewnić na 100%

Krwawienie z odstawienia jest mało obfite a pozatym istnieja tampony !!!

nie wszystkie kobiety maja skąpe krwawienie, to tez trzeba miec na uwadze.

Gość tagusia
Dziewczynki:) czy podczas brania tabletek,takze mozna miec bole piersi i jajnikow w polowie cyklu???? bo ja tak miewam...czasem odczuwam bole piersi az do samego okesu:| dodam ze buiore tabletki bo mialam strasznie nieregularny okres i okropne bole podczas:( i przed:( prosze o odp

Witam!! Mam poważny problem mianowicie podczas przyjmowanie pierwszego blistra w drugim tygodniu pominęłam tabletkę i od czasu pominięcia minęło więcej niż 12 godzin postąpiłam zgodnie z instrukcją tj.wzięłam pominiętą tabletkę i bez przerwy zaczęłam przyjmować drugi blister jednak skończył się on w niedzielę a ja nadal nie mam miesiączki.Czy mam podstawy do niepokoju?Proszę o pomoc.Dziękuję.

Gość młoda położna
tagusia ---- można martusia28 --- krwawienia masz dostac w 7 dniowej przerwie....a jest dopiero wtorek...wyluzuj.

Gość N22
ale w instrukcji nie ma nic o przyjmowaniu drugiego opakowania bez przerwy tylko że masz dokończyć to opakowanie. To jest dopiero 2 dzień przerwy więc spokojnie

zaczynam brac tabletki w piatek o 23.30, w we wtorek w 1 tygodniu zapomnialam tabletki, ale na szczescie przypomnialam sobie rano i wzielam o 8, czyli ze nie minelo 12 godzin, ale niestety w srode wieczorem znow zapomnialam i wzielam w czwartek rano o 7 i ta zwykla czwartkowa o stalej porze (23.30) w sobote kochalam sie z chlopakiem i zsunela nam sie prezerwatywa ale zorientowalismy sie i przerwalismy - czy moja ochrona byla oslabiona ?

sorry przyznaję się że pisałem post za żonę i wszystko pomieszałem:) Pominięta została tabletka z drugiego blistra w 3 tygodniu i zastosowana została metoda przyjęcie pominietej tabletki natychmiast i dokończenie blistra i następny blister brany był bez 7 dniowej przerwy a teraz jest przerwa po 3 blistrze(skończył się w sobotę)Sorry że zakręcilem:)

Gość N22
no ale to i tak spokojnie trzeba czekać:)

Gość tagusia
mloda polozna>>> dziekuje za odp:) przyznam szczerze,ze bardzo denerwujace sa te bole piersi juz od 12 dnia cyklu....czasem sa mniejsze czasem duze;/ zazdroszcze tym,ktorzy nie maja tego problemu;/ ja czasem nie moge sie dotknac,mam tak je tak wrazliwe;/ czy to nie jest powod do niepokoju?????

Gość młoda położna
tagusia --- przy tabletkach,trzeba poprostu takie bole piersi kontrolowac, bo istenieje ryzyko wystapienia zapalenia.Pozatym nie znam kobiety ktora by nie miala nadwrazliwych piersi w trakcie cyklu.Szczegolnie duzy problem maja kobiety z PMS czy z wysoka PRL.

Gość tagusia
mloda polozna>>> ja mam wysoki poziom PRL:| ide wlasnie w tym tyg do lekarza i zamierzam zrobic ponowne badania,bo jeszcze nie badalam jej poziomu podczas brania tabletek;/ i jajniki mnie bola w cyklu:((( bleee za co my tak cierpimy?:(

Gość KAJCIA
MOZE TO GLUPIE ALE CO TO JEST PRL I PMS?

Gość młoda położna
tagusia ----- nie Ty jedna ;-) ja tez mam wysoka PRL. kajcia -- PMS ( zespol napiecia przed miesiaczkowego) PRL - prolaktyna.