Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Yasminelle

Yasminelle

Polecane posty

Gość serducho86
sama juz nie wiem kogo sluchac:/ jedni mowia ze ma inni ze nie ma:/ gin tez powiedziala ze pomoga mi schudnac pare kg a w sumie bylabym bardzo "za" :D

Gość serducho86
sama juz nie wiem kogo sluchac:/ jedni mowia ze ma inni ze nie ma:/ gin tez powiedziala ze pomoga mi schudnac pare kg a w sumie bylabym bardzo "za" :D

Gość serducho86
cos mi serwer scielo:D:D:D

Gość menalka
Mi się udało schudnąć po zaczęciu brania tabletek, ale to chyba głownie dlatego, że nie chciało mi się jeść. Efekt w każdym razie pozytywny :) Na lovetrap.pl stało jeszcze, że można schudnąć, bo niektóre tabletki powstrzymują nadmierne gromadzenie wody w organiźmie. Ale nie wszystkie.

Gość menalka
Mi się udało schudnąć po zaczęciu brania tabletek, ale to chyba głownie dlatego, że nie chciało mi się jeść. Efekt w każdym razie pozytywny :) Na lovetrap.pl stało jeszcze, że można schudnąć, bo niektóre tabletki powstrzymują nadmierne gromadzenie wody w organiźmie. Ale nie wszystkie.

Gość lenjka.....
ja tam ani nie schudlam ani nie przytylam wszystko bylo ok jestem na 3 opakowaniu skutki uboczne mialam na poczatku na 1 bistrze pozniej nic a teaz ostatnio odczowam zawroty glowy rano ale jestem dobrej mysli :)

Gość nanus86
mam pytanko do bumerangien.... czy skoro teraz mam to palmienie to okres dostane w tej 7-dniowej przerwie? prosze o odp. jeżeli to mozliwe

Gość bumerangiem
nanus ...ja zwykle mialam bardziej skapy jesli wczesniej plamilam...i jesli plamilam wczesniej ...4-5 dni przed spodziewanym krwawieniem, to w sumie tylko 1, 2 max 3 dnia przerwy krwawilam dalej...a pozniej spokoj :-) wzielam 7 opakowan i jako 8 wzielam juz yasmin - i okres jak w zegarku przyszedl :-)

Gość bumerangiem
nanus ...ja zwykle mialam bardziej skapy jesli wczesniej plamilam...i jesli plamilam wczesniej ...4-5 dni przed spodziewanym krwawieniem, to w sumie tylko 1, 2 max 3 dnia przerwy krwawilam dalej...a pozniej spokoj :-) wzielam 7 opakowan i jako 8 wzielam juz yasmin - i okres jak w zegarku przyszedl :-)

Gość Monikkka

Gość Monikkka
Hej, mam pytanko! Biore yasminelle od ok pół roku, teraz miałam 7dniowa przerwe i dzis powinnam wziaść pierwsza tabletke z kolejnego opakowania. Czy jesli nie wezme dzis tylko jutro to cos bedzie nie tak?? Z przyczyn technicznych dzis nie bede w stanie kupic tabletek:( Prosze poradzcie cos :*

Gość lenjka.....
szczerze ja bym wziela dzisiaj

Gość Monikkka
Hej, mam pytanko! Biore yasminelle od ok pół roku, teraz miałam 7dniowa przerwe i dzis powinnam wziaść pierwsza tabletke z kolejnego opakowania. Czy jesli nie wezme dzis tylko jutro to cos bedzie nie tak?? Z przyczyn technicznych dzis nie bede w stanie kupic tabletek:( Prosze poradzcie cos :*

Gość Genie
Monikkka ----- jezeli nie wezmiesz 8 dnia to potem przez cale opakowanie bedziesz musiala sie dodatkowo zabezpieczac.

Gość monis111
nie przez pierwsze opakowanie tylko przez najblizszy tydzien bedziesz musoala sie zabezpieczac jesli nie wezmiesz pierwszego dnia

Gość agnez3333
Dziewczyny! Czy miala ktoras z Was przy tabletkach infekcje w miejscach intymnych?..swedzenie, etc.. prosze o odp. i czego uzywalyscie?

Gość Genie
monis111 ----- nie mowimy o 1 opakowaniu tylko o kolejnym.Nie mozna wydluzyc 7 dniowej przerwy...

Gość Genie
monis111 ----- nie mowimy o 1 opakowaniu tylko o kolejnym.Nie mozna wydluzyc 7 dniowej przerwy...

Gość Genie
monis111 ----- nie mowimy o pierwszym opakowaniu tylko o kolejnym.Nie mozna wydluzyc 7 dniowej przerwy.

Gość Genie
monis111 ----- nie mowimy o pierwszym opakowaniu tylko o kolejnym.Nie mozna wydluzyc 7 dniowej przerwy.

Gość Genie

Gość nanus86
zobacze, wezme jeszcze 8 opakowanie i jezeli nic sie nie poprawi to wtedy rezygnuje z yasminelle

Gość monis111
Genie---------wiem ze nie mozna wydluzyc przerwy i wiem ze to nie jest pierwsze opakownie tylko kolejne ale jesli nie wezmnie dzisiaj to bezie musiala sie dodatkowo zabezpieczac przez najblizsze 7 dni a nie tak jak ty mowisz ze przez kolejne opakowanie

Gość Genie
monis111 ---- czyli wg Ciebie pomimo tego,ze owulacja nie zostanie zablokowana wystarczy zabezpieczyc sie tylko przez 7 dni?

Gość mgddd
przyjmuje yasminelle, skonczylam drugie opakowanie. W zeszlym tygodniu lekarka przepisal mi antybiotyk augmentin (swoja droga, nie wiem, co ona miala na mysli, mowiac, ze ten antybiotyk nie oslabi dzialania pigulek), ktory skonczylam brac we wtorek. Ostatnia pigulke yasminelle wzielam w poniedzialek, jestem teraz w trakcie 7-dniowej przerwy. Mam w zwiazku z tym pytania: - Przez jaki czas musze sie dodatkowo zabezpieczac, biorac pod uwage, ze skonczylam brac antybiotyk juz podczas tygodnia przerwy? (nie wiedzialam, ze przerwy nie powinno sie robic) - Czy oslabiajace dzialanie antybiotyku moze zadzialac rowniez wstecz - tzn czy wystepuje ryzyko ciazy, jesli stosunek odbyl sie 3 dni przed przyjeciem antybiotyku? - czy to mozliwe, ze okres spoznia sie przez antybiotyk? powinien byl wystapic wczoraj. i czy przy drugim opakowaniu okres pojawia sie juz w tym samym dniu, czy moze sie to zmieniac, bo np organizm przystosowuje sie do dzialania hormonow? prosze o w miare szybka odpowiedz, z gory dziekuje

Gość Ratuuuujcie
Biore Yasminlle od pól roku-wszystko było cudownie-bajkowo i książkowo-nagle-od poniedziałku zaczełam puchnąć jak balon!!Łydki spuchniete, palce u rąk jak sedelki-juz nawet nie moge założyc pierscionka-brzuch twardy, duzy jak w 4 miesiacu ciąży!!PUchne strasznie-poczatkowo tłumaczyłom to przybraniem ciałka na zimę...ale jak mam spuchniete łydki i ręce i ten brzuch...to raczej przyczyna jest gdzie indziej. Oczywiscie ide do lekarza, ale w przyszlym tyg.-na jutro nie ma juz miejsc:(

Gość młoda położna
Monikkka -- wybierasz sobie najgorszy moment na pominiecie tabletki.Bedziesz musiala sie dodatkowo zabezpieczac,a jezeli odbylas stosunek w 7 dniowej przerwie to w momencie nie wzieca tabletki 8 dnia o zabezpieczeniu nie ma mowy. mgddd ----- zabezpieczasz sie przez caly czas brania antybiotyku + 7 dni.Krwawienie ma wystapic w 7 dniowej przerwie,i jezeli wtedy nie wsytapi to mozesz dopiero mowic o spoznianiu.Dzien krwawienia moze sie zminiec bo jak juz wspominalam oragnizm to nie szwajcarski zegarek.To,ze dostawalas np w 3 dniu do niczego nie zobowiazuje. Ratuuuujcie ---- jezeli nie gin to lekarz pierwszego kontaktu.Przez net nikt Ci obrzekow nie oceni,a z nimi czasami nie ma zartow.

Gość lejka.....
hej dziewczyny jestem na 3 opakowaniu na 5 tabletce wczoraj bylam u dentysty i mialam znieczulenie :( to chyba obniza dzialanie wiec dziewczyny pomozcie i ile waszym zdaniem powinnam siezabezpieczac?wczoraj powiadzialam ze dla pewnosci do konca bistra i moj narzeczony troche sie zdziwil :P)pomzcie