Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Yasminelle

Yasminelle

Polecane posty

Gość kkkkkkkkkkk____
Witam, mam następujące pytanie: czy Dicoflor albo no-spa frote obnize działanie Yasminelle?? prosze o odpowiedz:) w czwartek wziełam je ostani raz a w niedziele zaczynam brac nowyblister Y i chciałam miec pewnosc czy bede w 100% zabezpieczona:) pozdrwiam

Gość Blagam pomozcie
Biore Yasminelle juz 4 miesiac. Teraz jestem w 5 dniu tygodnia i od poczatku tego drugiego tygodnia bola mnie mocno piersi i od 2-3 dni zaczal mnie bolec krzyz... Zwykle mialam taki objaw przedmiesiaczkowy nawet 7 dni przed, ale teraz jest 14 dni do okresu....Ostatni stosunek byl dwa tygodnie temu...Zrobilam test (bobo-test) - negatywny...Od czego moze byc ten bol? A moze test niewiarygodny? (skutecznosc 99% i bylo napisane ze mozna robic juz w 6 dniu...)

Gość Orchitka
bez obaw, ja też miałam takie co miesiąc temu (4 miasiące na tabletkach yasminelle) Strasznie bolały mnie piersi a zwłaszcza sutki ;/ Byłam przerażona, bo to w końcu jeden z objawów ciąży, a to był pierwszy tydzień na tabletkach w tym miesiącu;/ (16 dni do krwawienia) bolały przez kilka dni ale przeszły. Potem krwawiłam standardowo;) widać efekt uboczny i u ciebie zapewne jest podobnie zwłaszcza że test był negatywny. Nie powinnaś panikować, ąle zawsze możesz jednak zrobic badanie krwi lub powtórzyć test.

Gość gogo26
a ja mam inny problem odstawiam właśnie y i planuje ciąże poradzcie czy owulacja powraca zaraz po odstawieniu, jak długo czekać i czy to rozsądne zaraz po odstawienu starać się o dziecko.Odpowiedzcie jak któraś to już przerabiała, dzięki.

Gość she88
Hej! Jestem w połowie drugiego opakowania yasminelle i mam pewien problem, bo od jakiś 2 tyg dziwnie się czuje na żołądku... ogólnie było do wytrzymania, takie jakby lekkie mdłości ale czasem (tez dziś) czuje się gorzej, jakby żołądek mi nie pracował, no i te mdłości... (ale nie wymiotuje) Czy to może być skutek uboczny tabletek czy po prostu złapałam jakąś grypę żołądkową? Któraś z Was miała coś podobnego? W pierwszym miesiącu stosowania tabletek miałam tylko plamienia teraz jest wszystko oki oprócz tych mdłości :/ no i mięśnie mnie dziwnie bolą, szczególnie rąk i nóg.. najgorsze, że nie wiem czy to można powiązać z tabletkami czy to po prostu zbieg okoliczności... Z góry wielkie dzięki za odpowiedź!

Gość she88
Hej! Jestem w połowie drugiego opakowania yasminelle i mam taki problem, mianowicie dziwnie się czuję na żołądku od jakiś 2 tygodni... mam takie jakby mdłości, uczucie trudności w trawieniu jakby, lekki ból żołądka... dotąd nie było to takie uporczywe, ale dziś się gorzej czułam (ale nie wymiotowałam) i nie wiem czy to jakaś grypa żołądkowa czy to może być skutek uboczny tabletek... w pierwszym miesiącu stosowania tabletek miałam plamienia, ale teraz już jest dobrze. Tylko te dziwne mdłości :/ no i mam dziwne jakby zakwasy w rekach i nogach.. najgorsze, że nie wiem czy to wszystko od tabletek czy po prostu zbieg okoliczności... Czy któraś z Was miała coś podobnego? Z góry wielkie dzięki za odpowiedź!

Gość madllene
witam, mam duzy problem. w piatek ostatni raz kochalam sie z moim facetem, wieczorem poszlismy na impreze. tabletke wzielam o 21:30, pozniej najadlam sie chipsow i chyba mi zaszkodzily, bo wszystko zwymiotowalam ok. 24:00. z wlasnej glupoty przeczytalam ulotke dopiero na drugi dzien o 18:00 i dopiero wzielam ta zwymiotowana tabletke. czy tamta tabletka zdazyla sie wchlonac? bo minelo tylko 2,5 godz, a w ulotce bylo napisane ze sie wchlania od 3 do 4 godz. jak duze jest ryzyko zajscia w ciaze w moim przypadku? powinnam pojsc do lekarza? prosze o szybka odpowiedz. dodam jedzcze ze moj chlopak nie skonczyl we mnie.

Gość zabson
Jezeli chodzi o skutecznosc sa ekstra ja biore od paru lat i nie raz zapominalam wziac jakiegos dnia bralam nastepnego i wszytko bylo oki. z tym ze od jakiegos pol roku nie mam ochoty na seks nie mam wydzieliny przez co porobily mi sie podraznienia. ginekolog powiedziala mi ze to przez tabletki. od przyszlego miesiaca zaczynam brac plastry. Pozdrawiam

Witajcie, ja od pół roku biorę Yasminelle i generalnie nic mi się nie dzieje ale... wcześniej nie współżyłam, zaczęłam dopiero jak wzięłam tabletki. I po stosunku, gdy chłopak we mnie dojdzie (mam stałego partnera) strasznie piecze mnie w pochwie. Pojawiają mi się ciągle stany zapalne, leczone regularnie. ostatnio, po dokładnych badaniach ja i chłopak braliśmy antybiotyki... potem miałam okres, więc od skończonego leczenia minął tydzień i po pierwszym współżyciu znów tak piekło... czy zmiana leków mogła by coś pomóc? i z tego co się orientuje to te mają najniższą dawkę hormonów, wiec musiałabym brać większą... czy ktoś miał podobną sytuacją?? Nie muszę chyba tłumaczyć jak to jest przez pół roku nie mieć bezbolesnego współżycia, a każdy stosunek jest przerywany... Proszę pomóżcie...

Gość ona 21
Pilnie kupię yasminelle, przynajmniej jedno opakowanie, ponieważ konczą mi sie tabletki a wizyte mam możliwą dopiero w styczniu:( Help ..... moj mail aneta106@vp.pl

Gość ona 21
pilnie kupie yasminelle, przynajmniej jedno opakowanie, ponieważ koncza mi sie tabletki a wizyte mam dopiero w styczniu. Help jak ktos ma to proszę o kontakt. pozdrawiam aneta106@vp.pl

Gość Naaaaaaaaaaaaaaa
Witam. mam taki problem co prawda nie zwiazany do konca z Yasminelle juz bo odstawilam je we wrzesniu. 2 m-ce temu wzielam ESCAPELLE no i 1 moj cykl trwał 39 dni a drugi 36 :O:O czy to normalne ze taki mi sie rozregulowala gospodarka hormonalna? chcialabym isc teraz do gina zeby znowu mi pzepisal yasmienelle bo porpstu chcialam miec przerwe pol roczną i w lutym bym zaczela brac ale w takim wypadku nie wiemczy nie lepiej poczekac az moj organizm sam sobie ustabilizuje wszystko bo kiedys mialam normalnie zawsze co 30 dni ;/

Gość asterisc
Witam. Jestem pierwszy raz na forum. I jestem w sytuacji takiej a nie innej. Zapomniałam tabletki w pierwszym tygodniu a dokładnie 2 dnia. Minęło ok 16 godzin i wzięłam tę zaległą. Nie było stosunku w tygodniu przed pominięciem tabletki. Niby minęło 7 dni po tym jak zapomniałam i dopiero wtedy się kochaliśmy. - bo zapomniałam w poniedziałek (o 20 zawsze biorę) i wzięłam rano we wtorek ok 12. Nie było stosunku przez 7 dni i dopiero we wtorek wieczorem przed 20, czyli przed wzieciem tabletki. Nie wiem co mysleć - niby 7 dni minęło ale czy to wystarczy? Pozdrawiam i prosze o odpowiedź

Nie wiem jakie bierzesz tabletki ale na opakowaniu Yasminelle jest dość wyraźny schemat jak sie zachować i Ty tak właśnie postąpiłaś :) do tego przy pominięciu tabletki w pierwszym tygodniu MOŻE wystąpić zmniejszona skutecność tabletek, a po tygodniu już NA PEWNO ta skuteczność jest odpowiednia :) więc nie powinnaś się obawiać :) Pozdrawiam

Gość asterisc
Tak. Biorę Yasminelle - dzięki trochę mnie uspokoiłaś, ale tylko troche ;) Mam nadzieje że wszystko będzie dobrze :) Pozdrawiam, Aneta

Cześć dziewczyny:) Przepraszam, ze tak Was nękam ale mam wątpliwości:( Pytałam się Was wczesniej co zrobić jezeli brałam na przełomie 2 i 3 tygodnia antybiotyk. Posłuchałam się Indys i zaczełam brać wczoraj tabletki bez robienia przerwy. Mam jakoś watpliwosci co do tego bo pierwszy raz lacze opakowania bez przerwy i jakos mi nie dobrze. Ostatni raz współzyłam z moim facetem dokładnie 3 grudnia a 6 grudnia zaczelam brac antybiotyk przez 7 dni. Od tamtego czasu żyje w celibacie czy jest mozliwosc ciązy czy po prostu tak sie czuje przez to ze polaczylam opakowania:( Proszę o odpowiedź kochane:) Pozdrawiam:)

Gość karinia
Mam pytanie.Obecnie stosuję regulon,potem zamierzam przejść na Yasminelle-czy mam zrobić 7 dni przerwy czy nie???

Gość iCOtaraz
Witam. jestem w trakcie pierwszego tygodnia brania(nie jest to moj pierwszy blister) i przez pomyłykłe wziełam dwie tabletki zamaist jednej... co mam teraz robic? czy skutrecznosc działania została obniżona? pozdrawiam

HEJ:) Dziewczyny nie wiem jak na was działa Yasminelle ale dla mnie okazał się nieodpowiedni:( podczas brania tabsów, po drugim opakowaniu na moich piersiach pojawiły sie brązowe plamki. po skonczeniu drugiego opakowania nie mialam okresu- ale tym sie nie przejmowałam bo to podobno "normalne" u niektórych. wiec gdy odstawiłam Yasminelle te brazowe plamki pojawiły sie także na moim brzuchu i to o wiele wieksze niż poprzednie. ponadto przytyłam jakies 5kg! wogóle czułam sie jakoś tak dziwnie, bóle i zawroty glowy, wymioty... hmmm nie przedłużając.... nie polecam tych tabletek. O ich działaniu przekonałam się na wlasnej skórze:( POZDRAWIAM:)

Gość asterisc
Jeszcze bym chciała żeby ktoś się jeszcze wypowiedział co o tym sadzi. Czy nie ma żadnego zagrożenia ciążą? Zapomniałam tabletki w pierwszym tygodniu a dokładnie 2 dnia. Minęło ok 16 godzin i wzięłam tę zaległą. Nie było stosunku w tygodniu przed pominięciem tabletki. Niby minęło 7 dni po tym jak zapomniałam i dopiero wtedy się kochaliśmy. - bo zapomniałam w poniedziałek (o 20 zawsze biorę) i wzięłam rano we wtorek ok 12. Nie było stosunku przez 7 dni i dopiero we wtorek wieczorem przed 20, czyli przed wzieciem tabletki. Nie wiem co mysleć - niby 7 dni minęło ale czy to wystarczy? Pozdrawiam i prosze o odpowiedź

Gość kaskaaaaa
hej czy jak mialam biegunke na poczatku tygodnia to czy podczas wspolzycia bylam odpowiednio zabezpieczana?? dodam ze dopiero wczoraj wspolzylam bo sie balam.

Hej, ja mam sugestie dotyczącą wypowiedzi Martity :) Nie wydaje mi się aby warto było nie polecać... na każdego organizm działają przecież inaczej.. informacje co się wydarzyło są cenne dla osób które zaczynają ale nie odradzać... Ja w tej chwili przerwałam branie... i chociaż nie narzekałam (brałam pół roku) to teraz wydaje mi się ze jestem spokojniejsza. I będe prawdopodobnie zmieniać... Ale i tak polecam bo tak jak mówie - na każdego działa inaczej... Pozdrawiam :)

Gość westminster
Ja brałam tabletki yasminelle przez poltora roku, zrobilam 4 miesieczna przerwe i podczas niej wszystko mi sie rozregulowalo. Niedosyc, ze okres raz byl raz nie, przytylam 5kg, twarz strasznie sie zniszczyla.. teraz po konsultacji z lekarzem wroclam do tabletek i czekam az wszystko wroci do normy ;)

Gość perumegasole1
dzsiaj kończę pierwszy cykl. ehh cyce mi urosły, ogólnie to przez ten miesiąc stałam się agresywna oO i marudna.. ale pryszcze zniknęły ;) i waga się poprawiła xD może mi to pomoże jakoś jeszcze ;0 bo mam brać jakieś 3 cykle jeszcze

Gość asterisc
Witam. Już pisałam o moim problemie. Otóż 7 grudnia zapomniałam 2 tabletki z blistra i nie pamiętam czy kochaliśmy się z chłopakiem tydzien wcześniej. Wiem na pewno że nie było stosunku 5 dni przed i tydzień po pominięciu tabletki. Dziś robiłam test - co prawda w południe i nie pierwszy mocz - wynik negatywny - myślicie że powtórzyć jak juz skończe tabletki z blistra (zostało ich jeszcze 4) - czy po 14 dniach test może być wiarygodny? Drugiej kreseczki w ogóle nie było widać wiec chyba nie musze się obawiać co? Dodam jeszcze ze boli mnie podbrzusze - ale ostatnio strasznie zmarzłam w pracy i myślę że po prostu pęcherz znów przeziębiłam. Co o tym myślicie? Może skończyć tabletki wcześniej?

Gość 1500 watpliwosci
Mam pytanie o krwawienie z odstawieie. jestem po 4 opakowaniu Piersze cale 28 dni mocno krwawilam wiec nie wiem jakie bylo to z odstawienia, bo caly czas bylo to obfite krwawienie Drugie normalny okres-obfity (7 dni) trzecie- malo obfity i momentami przypominace plamienie (4 dni slabego krwawienia i 3 plamienia) teraz czwarte-zaczal mi sie pare godzin temu, ale jest to plamienie-brazowe, a nie jak bylo do tej pory czerwona krew... Jak wy macie...jak wam sie zmienilo po rozpoczeciu brania tabsow w pierwszych miesiacach. Mialam zawsze obfite krwawienia wiec ta anomalia mnie niepokoi...czy aby przypadkiem nie jest to takie plamienie jakie maja kobiety w ciazy...

Gość asiula_87
hej Yasminellki :) mam takie pytanie odnośnie antybiotyków... wiem że przyjmowanie antybiotyków osłabia działanie tabletek antykoncepcyjnych ale ja przyjmowałam antybiotyk w czasie 7-dniowej przerwy i teraz nie wiem czy mimo wszystko powinnam się przez tydzień dodatkowo zabezpieczać... miała któraś z Was może taką sytuację? oczywiście dla mnie to nie problem- możemy się z partnerem dodatkowo zabezpieczyć ale szczerze mówiąc jestem po prostu ciekawa czy antybiotyk przyjmowany w czasie przerwy też osłabia działanie tabletek :) pozdrawiam wszystkie Yasminellki :)

Gość Carmamelle
asiula_87 -- A ten antybiotyk osłabiał w ogóle działanie pigułek? Jeśli nie ma takiej informacji w ulotce, jakoby osłabiał, to niepotrzebne jest dodatkowe zabezpiecznie. Ale jeśli osłabia, to powinnaś się zabezpieczać dodatkowo. Z tego co wiem, to lepiej nie robić przerw między opakowaniami, jeśli się ma brać w 7-dniowej przerwie antybiotyk, ale to z powodu tego, że może być gwałtowny spadek hormonów, więc jeśli nie współżyłaś w trakcie tej 7-dniowej przerwy, to to i tak nie ma znaczenia. Koniec końców, jeśli ten antybiotyk osłabia, zabezpieczaj się dodatkowo przez tydzień.