Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Yasminelle

Yasminelle

Polecane posty

Gość Pytającaaaaa
Mam pytania bo jak wiemy to w marcu przestawiamy czas( na godzinę prędzej) i nie wiem czy jak brałam dotychczas tabletki o 19 to mam zmienić porę i brać o 18 czy dalej pozostać o tej samej porze. Proszę o odpowiedz.

Gość lemurzyca

Gość lemurzyca
Witam mam problem prosze pomóżcie go rozwiązac!!!!!! Yasminelle biore juz rok niegdy nie miałam problemu ostatnio w tygodniu odstawienia dostałam miesiączke była bardzo skąpa i w dodatku przyszła dzień wczesniej!!!!!!!! po 11 tabletkach czyli dziśdostałam okres nie wiem o co tu chodzi nigdy mi sie to nie zdarzyło prosze dajcie znac czy mam sie martwic tym i isc do lekarza czy takie cos sie zdarza z góry wielkie dzięki pozdrawiam !!!!!

Witam mam problem prosze pomóżcie go rozwiązac!!!!!! Yasminelle biore juz rok niegdy nie miałam problemu ostatnio w tygodniu odstawienia dostałam miesiączke była bardzo skąpa i w dodatku przyszła dzień wczesniej!!!!!!!! po 11 tabletkach czyli dziśdostałam okres nie wiem o co tu chodzi nigdy mi sie to nie zdarzyło prosze dajcie znac czy mam sie martwic tym i isc do lekarza czy takie cos sie zdarza z góry wielkie dzięki pozdrawiam !!!!!

do _________________________ Zastanów się czy nie przyjmowałaś ostatnio żadnych leków-mogły wpłynąć na tabletki. Co do samego okresu....ten problem pojawił się kilka klatek wcześniej; to nie ma znaczenia ile bierze się tabletki, czasem się tak zdarza. ALE najpoważniej się zastanów nad tym, czy żadnej pigułki nie pominęłaś ! -oscylowałabym za tym. Ja zrobiłabym sobie test ciążowy a następnie udała się do lekarza w celu dalszych instrukcji. a do tego czasu gumka. Pozdrawiam!

Gość 1500 watpliwosci
Kurde ja chyba test tez dzisiaj zrobie, bo nie wytrzymam z nerwow...Co chwile sie w nocy budzilam... Tak bym sie nie stresowala ale jeszcze mi sie przypomnialao ze w styczniu po sylwestrze zrobilam sobie test owulacyjny (nie wiem czemu---cos mnie jakos w jajniku zakolo...panikara jestem) no i byly dwie kreski ale jedna jasniejsza a w instrukcji jest ze to wynik negatywny w testach owulacyjnych...Po 2,5 tygodnia byl okres, no i potem jak pisalam nie bylo przez miesiac stosunkow i teraz to skape krwawienie z odstawienia... Jestem cala roztrzesiona bo niby ten test owlacyjny byl negatywny z ta jedna jasniejsza kreska (le kiedys tez robilam i nie bylo tej drugiej wcale... Ja juz panikuje calkiem.... Mam nadzieje ze bedzie negatyw...

Gość Miarka111
Do Mary123 Czy Ty nie czytałąś ulotki i lekarz przepisal Ci, ten lek wiedząc, że brałaś taki lek hormonalny.? Przecież na ulotce jest wyraźnie napisane, że jeżeli nie brało się innych leków tego typu. Ja po 1 msc. po zażyciu escapelle poszłam do gin. po tabsy, bo wczesniej powiedzial mi, ze nie można ich brać...

(sorki za tyle powtórek,wydawało mi się,że komp mi się zwiesił) do MARY123_________________Miarka111 ma rację, nie robi się swemu organizmowi takiej rewolucji, bardzo trudno ocenić Twoją sytuację, lepiej byś wstrzymała się od seksu lub używała np.prezerwatyw a poszła do lekarza i powiedziała mu jaka sytuacja. Najprawdopodobniej sytuacja rozwiąże się sama za miesiac ;)

w niedziele zapomniałam wziąść ale wziełam zaraz z rana w poniedziałek i ciąża raczej nie wchodzi w gre bo chłopak nie zrobił tego w środku ale czy to moze byc spowodowane pominięciem jednej tabletki prosze o odp

Gość mili_mali
jestem w 17stym dniu brania tych tabletek i miałąm plamienia... nie martwię sie tym jednak chciałabym wiedzieć co dzieje się w moim organiźmnie. :) i do ilu msc. takie plamienia moga wystąpić.?

Gość 1500 watpliwosci
medyk--> Przepraszam. Jak sie stresuje to zachowuje sie jak gowniara i w absolutnie nawet najmniejszym stopniu nie mysle racjonalnie...

do STYSIA________________pamiętaj: to, że facet nie kończył w środku (w sumie- dlaczego??) to nic nie znaczy!! Stosunek przerywany nie jest metodą antykoncepcyjną!!! a która to była pigułka w opakowaniu, któej zapomniałaś? od razu powiem: najbardziej niebezpieczne jest zapomnienie którejś tabletki z 7 pierwszych i 7 ostatnich. I o ile się spóźniłaś z nią? jeśli mniej niż 12h to OK> do MILI___________plamienia i inne cuda mogą się utrzymywać przez 3 blistry tabl;etek.

do 1500___________ale to pytanie nie miało dalszej cześci typu "ile masz lat......że tak się zachowujesz?" . Nic z tych rzeczy. Rozumiem, że nie chcesz być /jeszcze być w ciąży, ja również przez lata przeżywałam ten sam niepokój,ale w koncu zrozumiałam że nie wszystko w 100% zależy ode mnie i że -skoro już zdecydowałam się na seks- nie powinnam się zdziwić jeśli któregoś dnia test ciążowy pokaże 2 kreski..... zrób test sobie, proponuję za chwilę ,zobaczysz odetchniesz z ulgą;)

Gość salloala
Hej dziewczyny ! Czy mozecie mi doradzic? Biore yasminelle i wczoraj wieczorem wzielam ostatnia tabletke z opakowania. We wtorek rano natomiast kochalam sie ze swoim facetem. Dzisdiaj zaczynam 7 dni przerwy. W kolejny czwartek powinnam wziac 1 tabletke z nowego opakowania ale czy gdybym nie wziela to moglabym byc w ciazy ze wzgledu na wtorkowy seks? Czy moge zaprzestac brac teraz pigulki?

Gość 1500 watpliwosci
Medyk---> Nie no ja po prostu jak sie stresuje i nie mysle racjonalnie i szukam sobie wszedzie problemow...Tak juz mam i to absolutnie w kazdej dziedzinie zycia...

Gość 1500 watpliwosci
Mam nadzieje ze bedzie ok...bo inaczej oj nie wiem co zrobie...Nawet nie chce o tym myslec...Za godzine zrobie...

do 1500_______________________ Tu jest psycholog potrzebny, taka porządna kozetka ;) ..... zrób i daj znać. ja jestem na "nie" :) Pozdrawiam:)

do SALLOLA_______________ Możesz odstawić za tydzień, bez stresu.

DO SALLOLA____________ Sorki, źle przeczytałam.... tak, tym bardziej bez stresu. możesz odstawić.

zapomniałam wziąść 8 tabletki a następna przyjełam 14h pózniej!!!! stosunek przerywany dlatego ze byłam chora i tak jakos wyszło hehehh mysle ze to ciąża nie jest tylko co ja mam teraz normalnie jesc tabletki tak jak było do tej pory i jak bede miała koniec to znowu czekac na misiączke z góry wielkie dzięki za odp

Gość 1500 watpliwosci
No mialas Medyk racje:) I to jest ten moment w ktorym uwierzylam w tabletki wreszcie...:) Ale za to wiem skad te moje depresyjne nastroje - czarne mysli , nudnosci i bole brzucha...Otoz tato mi uswiadomil, zadajac mi dyskretne pytanie czy przypadkiem czekolady za duzo nie jadlam ostatnio...Spojrzalam na niego zdziwiona, no ale owszem wpierdzielam conajmniej tabliczke dziennie dla uzupelnienia magnezu i z czystego umilowania...hmmm mimo, ze jestem uczulona. Z tym, ze zawsze to wysypka byla, ale ponoc jak bylam mala to tez mialam reakcje w postacji depresyjnych nastrojow po tonach czekolady... Wiec oprocz cholerycznej natury i wiecznego stresowania sie wszytskim to moze to tak mi na mozg wplywa...Tja...faktycznie jakas kozetka sie przyda...

Gość Carmamelle
1500 -- Więc teraz już się nie stresuj! Widzę, że też Cię czasem napadają takie schizy jak mnie:] Ale robiłam sobie też z 2 tygodnie temu test i była jedna kreska. Zrobiłam po to, by się uwolnić od ciągłego gdybania i upewnić, że nie jestem w ciaży, żeby przestać myśleć o tym, czy mimo wszystko moglam zajść i skupić na czym innym. Od razu się wierzy w pigułki, nie?;) Jeszcze jak dostałam dziś porządne krwawienie to już w ogóle jestem hepi;P

Gość 1500 watpliwosci
Tylko wiesz ja mialam po drodze dwa krwawienia i adal mialam schizy...ech... No ale test zrobiony po 7, 5 tygodnia po stosunku jest juz raczej wiarygodny bez wzgledu na to czy robiony moczem porannym czy nie...:P Powoli mam nadzieje, ze zejdzie mi nerwobol z brzucha...Tak teraz jak spojrze racjonalnie, to moze krwawienie bylo zmniejszone przez stres...dwie sesje i codziennie mocna kawa 1 labo dwie a nigdy nie pije...Hmm...

Gość martussska7
kupie yasminelle!! dowolną ilość! martusska7@.o2.pl proszę o kontakt!

Gość 1500 watpliwosci
Mam jeszcze jeden dylemat:P Bo czuje sie spokojna, ale czy powinnam? Czy jak zrobilam ten test 7,5 tyg po stosunku to on jest wiarygodny mimo, ze nie byl z moczy porannego, ale ktoregos tam z kolei popoludniowego i weczornego? Moge byc spokojna no nie? No bo po takim czasie...