Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Yasminelle

Yasminelle

Polecane posty

Gość Frau D.
Solaoke --> przynajmniej trzy miesiące powinnaś odczekać żeby znów zacząć przyjmować tabletki anty. Możesz oczywiście na własną odpowiedzialność skrócić tę przerwę, ale nie polecam ;)

Gość <Totka>
Hej mam takie pytanie czy kobieta która ma nadczynność tarczycy może brac tabletki antykoncepcyjne? mam na mysli yasminelle?

Gość stickie@wp.pl
SPRZEDAM YASMINELLE, TANIO

Gość czaarnaa
pomocy !! Dziewczyny! pomieszaly mi sie dni ! i przyjelam pierwsza tabletke kolejnego blistra o dzien pozniej niz powinnam !! czy cos moze byc nie tak ?!

Gość Frau D.
Młoda położno ! Czy mogłabyś się wypowiedzieć na temat gestodenu? Jak działa? Bardzo Cię proszę o odpowiedź.

Seisza, babo, jeśli nie potrzebujesz zabezpieczenia w każdym miesiącu to po kiego groma ci te tabsy? Z takim stosowaniem narobisz sobie więcej szkody niż pożytku i prędzej czy później zaliczysz taką wpadę,że aż miło, Położna ma rację. Weź się za gumki czy inne globulki, bezpieczniej będzie. Okres i owszem,wyreguluje się,ale przy REGULARNYM STOSOWANIU tabletek. A bóle menstruacyjne i gigantyczne krwawienia odejdą w niepamięć :) Olsenko, ja z powodu dolegliwości w pierwszych trzech mies. stosowania yasminnelle też miałam ochotę rzucić je w cholerę. Pierwszy blister - uczucie ciężkich łydek,bolący spuchnięty biust. Drugie op. - spadek libido, wahania nastrojów itp. Ale pomyślałam - dam sobie czas do skończenia trzeciego listka i wtedy pójdę do gina po ewent. zmianę tabletek. I w zasadzie nie wiem sama, w którym dokładnie momencie dolegliwości ustąpiły jak ręką odjął,bo nie zauważyłam! Każdy organizm indywidualnie traktuje dojście do normy i oswojenie się z tym,co mu zadajemy,obojętnie w jakiej formie. Jeden zrobi to szybciej,drugi wolniej, a trzeci wcale nie będzie miał takich sensacji. A mój chłop tak daje mi do wiwatu,że tylko piszczę z uciechy :):):) Choć na brak temperamentu u mnie też nigdy się nie uskarżał,wręcz przeciwnie,nie raz twierdził,że go wykończę:) Więc nie zrażaj się,wytrzymaj te chwilowe niedogodności,bo może warto będzie,choć nie za wszelką cenę. Owocnych poszukiwań i gigantycznego zadowolenia w finale pożyczam :)

czarna, nic nie mus być nie tak,jeśli dla pewności w ten jeden opóźniony dzień współżyłaś z dodatkowym zabezpieczeniem lub nie współżyłaś wcale.

Gość Olsenka
Dziękuję Wam dziewczyny za odpowiedzi :) Postanowiłam, że wytrzymam jeszcze to moje nie najlepsze samopoczucie i na razie tabsy będę brała, a co później się zobaczy. Za jakiś czas odezwę się co tam u mnie :)

Gość seisza
bo mam taką sytuację w życiu, że jednego miesiąca nie potrzebuje a drugiego bym się nie wypłacila za gumki ^^

Gość baronimka
Dobre tabletki trzeba przyznać. Miałam trochę obaw jak zaczynałam je brać, ale na szczęście wszystko jest w porządku. Na początku wiadomo, trzeba było się przyzwyczaić, chodziłam trochę rozdrażniona, często bolała mnie głowa, ale teraz niemal zapominam że muszę je regularnie łykać. Cenowo jest różnie, często kupuję w aptekach internetowych żeby trochę zaoszczędzić, ale jak zapomnę zamówić to idę do apteki za grosze w manufakturze łódzkiej bo jeśli chodzi o apteki stacjonarne u nas w łodzi to tam antykoncepty są najtańsze.

Gość asiaiai
mam takie pytanko..czy jak ktora z was przerwała stosowanie tab.raczej skonczyła opakowanie i juz nie brala to po ilu dniach dostała okres a i moze czy ktoras zaszła w ciaży? gg31246411

Gość asiaiai
mam takie pytanko..czy jak ktora z was przerwała stosowanie tab.raczej skonczyła opakowanie i juz nie brala to po ilu dniach dostała okres a i moze czy ktoras zaszła w ciaży? gg31246411

Gość Suziii225645
Cześć dziewczyny mam pytanie. Biorę yasminelle juz od ponad roku. W tym tygodniu zdazylo mi sie nie zazyc tabletek przez hmm 2 dni. Czyli nie zazylam jej we wtorek i srode. A potem juz normalnie zazywalam. Dzisiaj mialam stosunek z chlopakiem i niestety pekla nam gumka. Prawdopodobnie mam teraz dni plodne. Myślicie, że moze dojsc do zapolodnienia? Pilne!!!!

Gość pytalska1
Witam!!! Mam pytanie do Mlodej Polożnej-otóz od 3 m-cy biorę tabletki midiana,/ poprzednio 3 lata yasminelle/-czuję sie świetnie, ale niepokoi mnie sprawa krwawienia z odstawienia; po zazyciu 21 tabletek, regularnie dostaję okres jednak jest on bardzo obfity-przy poprzednich tabletkach mialam lekkie plamienia przez 3 dni i to bylo normalne przy tzw.krwawieniu z odstawienia;teraz przez 5 dni doslownie sie ze nie leje,jak przy zalozonej spirali-bo taką kiedys tez mialam, nawet pojawiaja sie skrzepy wielkości groszku-prosze o odpowiedz,czy takie krwawienia są czyms normalnym np.przez pierwsze miesiace czy muszę leciec do lekarza????? A moze ktoras z Was dziewczyny miala podobny problem??? Z gory dzięki za odpowiedz!

pytalska --> ja miewałam i własciwie nadal mam takie okresy. Trwają ok 5 dni z czego pierwsze trzy to jeden wielki potok niestety. Iskrzepy są zawsze, nawet większe od ziarna groszku. Podczas stosowania Yasminelle takie okresy też miałam, tyle że mniej bolesna. Co do reszty pytań pozostaje czekać aż wypowie się młoda położna.

Gość pytalska1
Do Vanna: Dziekuje za odpowiedz,dzis ide do mojego ginekologa,powiedzial,ze przy tabletkach nie moga wystepowac tak obfite krwawienia i zrobi mi usg-zeby sprawdzic czy cos sie nie dzieje; odstawilam tę midiane i od wtorku biore znowu yasminelle-przy nich krwawienie z odstawienia mialam normalnie 3 dni i tylko lekkie plamienia,wiec mam nadzieję ze poprostu tamte tabletki nie sa dla mnie...

Gość OSZUSTKA JOANNA CZECHOWSKA
Uważajcie na oszustke JOANNA CZECHOWSKA SKRZYPNIK 265 55-216 DOMANIÓW NIE WYSYŁA ZAMÓWIONEGO TOWARU .PO WPŁACIE PIENIĘDZY NA KONTO KONTAKT SIE URYWA UWAZAJCIE NA NIĄ TO PERFIDNA OSZUSTKA !!!

Gość Tequila15000
Właśnie dziś skonczyłam pierwsze opakowanie yasminelle, własnie zaczynam 7 dniowa przerwę. Powiem tak-od 3 dni mam pobolewanie jajników- nigdy takich nie miałam, wydaje mi się ze to od tabletek ale zaczynam panikować -.- od jutra czekam na krwawienie, ale wiem ze może nie wystąpić. Tylko martwią mnie te bolące jajniki ;/

Gość Asia t
Część:)nam pytanie 14października wzięłam ostatnia tabletk dostałam okres a25powinnam rozpocząć następne opakowanie ale chciałam zrobić miesiąc przerwy ponieważ mój chłopak wyjechał i nie chciałam sie truc to po ilu dniach powinnam dostać okres a i czy którąś z was zaszła w ciąży? ją wiem że tak do miesiąca powinnam dostać myślę że w poniedziałek dostane jak nie to wybiorę sie do ginekologa zobaczymy co on mi powie. ..ale też bym chciała przeczytać wasze opinię

Gość Carmamelle
Asia, miesiąc przerwy to najgorsze, co możesz zrobić. Jak już wiele dziewczyn tu mówiło, pigułki to nie cukierki i nie bierze się ich jak się chce. MINIMUM 3 miesiące przerwy powinny być, jeśli już chcesz odstawić. Inaczej wszystko Ci się może rozregulować i tylko zaszkodzisz organizmowi.

Gość Carmamelle
Tequilla, ale to pobolewanie równie dobrze może zwiastować po prostu nadchodzące krwawienie. Jeśli faktycznie czujesz, że coś jest nie tak, najlepiej się wybrać do lekarza :)

Gość Frau D.
Byłam niedawno u ginekologa po trzymiesięcznej przerwie po receptę na pigułki. A lekarz na to, że robi się przerwę ile się chce , miesiąc czy trzy - bez różnicy :/

Gość Asia t
Frau D: :)a to dobrze:)miałam iśc do ginekologa ale jak tak Tobie powiedział to mi tez tak pewnie powie:)dlatego czekam do okresu i bede dalej brala:)tylko teraz kiedy dostane ten okres...a ty jak odstawiłaś tabletki to po ilu dniach okres dostałaś?

Gość Carmamelle
Frau D. - Okej, jeden ginekolog mówi tak, drugi tak, ale powszechnie się przyjęło i raczej nie jest to wzięte znikąd, że jednak miesiąc przerwy w braniu hormonów może narobić więcej szkód, niż pożytku. Nie lepiej po prostu brać ten miesiąc pigułki, nawet jeśli się nie będzie współżyło z facetem? A jeśli współżyje się nieregularnie to chyba lepiej przejść na gumki, niż potem co jakiś czas robić przerwę, bo się akurat nie będzie współżyło.

Gość ASia t
Tak masz racje...tylko nie wiedziałam że tak będzie jak bym wiedziała to bym brała ten miesiąc..brałam 2lata bez żadnych przerw tylko teraz wyjechał i tak sie złożyło. ..pójdę do ginekologa to zobaczymy co mi powie...

Zapewne powie Ci to co wiekszosci kobiet.Poniewaz dobrych ginekologow - endokrynologow jest bardzo malo. Miesieczna przerwa fizycznie Ci krzywdy nie zrobi. Ale gospodarka hormonalna moze sie rozregulowac. Zastanow sie ..... bierzesz hormony dluzszy czas, nagle je odstawiasz i organizm przezywa szok bo poziom hormonow zaczyna sie zmieniac,i kiedy zaczyna przystosowywac sie do nowej sytuacji Ty raptownie znowu zaczynasz brac i znowu organizm musi przestawiac sie w druga strone.Wahania hormonow to nie jest dobra rzecz.Dlatego jezeli mamy zrobic przerwe, to lepiej zeby trawala ona 3 miesiace,zeby organimz mial czas sie wyregulowac. Pozatym robiac przerwe zawsze nalezy liczyc sie z tym,ze organizm 2 raz nie zaakceptuje tych samych tabletek.

Gość Frau D.
Tutaj zgodzę się z młodą położną. Kilka lat temu mając niewielką wiedzę na temat pigułek anty, zrobiłam miesięczną przerwę w ich braniu i skutki były fatalne. W moim przypadku zwłaszcza był problem z okropnymi krostami, zwłaszcza na jednym policzku, który dopiero w miarę zagoił się podczas brania Yasminelle. Teraz znów zaczyna się wszystko odnawiać. Nie sugeruję, że to tylko i wyłacznie przez tą dawną pprzerwę, ale chyba przez nią właśnie problem ten miał początek, bo nigdy wcześniej nie miałam czegoś takiego. i właśnie teraz po trzymiesięcznej przerwie poszłam po receptę na inne pigułki, a gin wyskoczył z tekstem, że bez różnicy jaką przerwę się robi, mocno się zdziwiłam. I to jest irytujące, bo lekarze powinni być po to, żeby nam pomóc i doradzić, a nie wprowadzać w błąd.

Gość Frau D.
Asia--> kiedy odstawiłam tabsy mialam pierwszy raz w życiu w miarę regularnie okres :) najpierw był 17.08, później 18.09, 17.10 i teraz 18.11 ;)

Gość milandia01
Sprzedam yasminelle 45 zl odbior ososbisty na terenie warszawy lub przesylka nr gg 2461055