Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Yasminelle

Yasminelle

Polecane posty

Gość Dareczka19
Hej kochane... :) Ja swoją przygodę z tabsami zaczynałam od Harmonetu... Powiem wam, że te tabletki były super... Nie przytyłam, nie miałam żadnych skutków ubocznych, okres skrócił się do 3-4 dni - było naprawde dobrze... Po roku lekarz zmienił mi tabletki na Novynette i tu zaczeły się problemy... Przytyłam bardzo szybko 5 kg, zaczeły się bóle głowy, trądzik, zmiany nostroju i co najgorsze - okres był bardzo bolesny (bóle brzuszka zaczynały się już w połowie blistra co było dziwne) i wydłużył się nawet do 8 dni... Jak tylko wróciliśmy z narzeczonym z Anglii poleciałam do ginekologa... Przypisał mi Kontracept, który ponoć jest zamiennikiem Harmonetu... I znowu problem... Co prawda okres wrócił do normy (3-4 dni), ale nie mogłam zejść z wagi... Co bym nie robiła to wskaźnik pokazywał 60-62 kg ( przy Harmonecie ważyłam 56-58kg)... Wystarczyło, żebym zjadła coś słodkiego, na drugi dzień waga skakała o kilogram do góry... Teraz lekarz zaproponował mi Yasminelle... Dzisiaj wziełam 2 tabletke z pierwszego blistra... Mam nadzieje, że będzie dobrze... Zaniepokoiła mnie jedna rzecz... W ulotce jest napisane, że tych tabletek nie powinny przyjmować osoby, u których w rodzinie ktoś miał raka piersi... Niestety moja mama zmarła na ten rodzaj choroby wiele lat temu... Pytanie - czy ja napewno moge przyjmować Yasminelle... ?? Czy mi to nie zaszkodzi... ?? Pomóżcie... Buziaczki i gorące pozdrowienia :*

Gość Dareczka19
Hej kochane... :) Ja swoją przygodę z tabsami zaczynałam od Harmonetu... Powiem wam, że te tabletki były super... Nie przytyłam, nie miałam żadnych skutków ubocznych, okres skrócił się do 3-4 dni - było naprawde dobrze... Po roku lekarz zmienił mi tabletki na Novynette i tu zaczeły się problemy... Przytyłam bardzo szybko 5 kg, zaczeły się bóle głowy, trądzik, zmiany nostroju i co najgorsze - okres był bardzo bolesny (bóle brzuszka zaczynały się już w połowie blistra co było dziwne) i wydłużył się nawet do 8 dni... Jak tylko wróciliśmy z narzeczonym z Anglii poleciałam do ginekologa... Przypisał mi Kontracept, który ponoć jest zamiennikiem Harmonetu... I znowu problem... Co prawda okres wrócił do normy (3-4 dni), ale nie mogłam zejść z wagi... Co bym nie robiła to wskaźnik pokazywał 60-62 kg ( przy Harmonecie ważyłam 56-58kg)... Wystarczyło, żebym zjadła coś słodkiego, na drugi dzień waga skakała o kilogram do góry... Teraz lekarz zaproponował mi Yasminelle... Dzisiaj wziełam 2 tabletke z pierwszego blistra... Mam nadzieje, że będzie dobrze... Zaniepokoiła mnie jedna rzecz... W ulotce jest napisane, że tych tabletek nie powinny przyjmować osoby, u których w rodzinie ktoś miał raka piersi... Niestety moja mama zmarła na ten rodzaj choroby wiele lat temu... Pytanie - czy ja napewno moge przyjmować Yasminelle... ?? Czy mi to nie zaszkodzi... ?? Pomóżcie... Buziaczki i gorące pozdrowienia :*

Gość malaaaaaaaaaaaaaaa
mam pytanie do osób posiadających trochę większą wiedzę medyczną... otóż mam 23 lata jestem w połowie 3 blistra Y. od 2 dni boli mnie jedna noga w okolicach łydki. ponadto od dłuższego czasu pojawiły sie również na obu nogach pod kolanami żyły, może to początek żylaków :( mam pytanie czy ten ból nogi może być objawem zakrzepicy?? czy ta choroba może pojawić się w tak młodym wieku? wczoraj wziełam na noc 2 tabletki magnesu. ale noga nadal boli :(

Veroniś ----- jak od 45 dni nie mialas okresu to zglos sie do lekarza. Dareczka19 ---- nie wysylaj tyle razy jednej wiadomosci.Posty sie pojawiaja w pozniejszym czasie,a serwer nie raguje od razu bo jest zapchany.U kobiet obciazaonych rodzinnie rakiem piersi ZADNA forma antykoncepcji hormonalnej nie jest wskazana,dlatego,ze estrogeny zwiekszaja ryzyko zachorowania na raka piersi.U osob obciazonych to jest takie kuszenie losu.Nie wazne czy to jest yasminelle,haromonet czy inne tabletki.

Gość prosba do mlodej poloznej
Droga mloda polozno Mam pytanie. Ponad 2 tygodnie temu mialam angine i przez tydzień bralam amotaks-tak się złożyło,ze brałam go trochę przed i w czasie przerwy na krwawienie. Krwawienie dostałam- mniej obfite niż zawsze,ale często tak mam,raz obfite,raz mniej,ale nigdy nie jest to malutkie krwawienie(pocieszam się)..I przez tydzień zażywania amotaksu i tydzien po nie uprawiałam seksu. Tzn, po 7 dniu już tak,a raczej co do godziny dokładnie po 7 dniach był stosunek. Nie wiem czemu,teraz jestem senna.Dzisiaj przespałam pół dnia.Może to przez pogodę bo jest paskudna, z resztą czasami zdarzało mi się spać w dzień,ale oczywiście podciągam to pod ciąże. ;/;/Czy 7 dni (co do godziny,bo stosunek byl o 24..a ost.tabletke wzięłam tydz przed o 24) wystarczy,aby antybiotyk nie koligował z pigułkami? PRoszę o odpowiedz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I czy okres moze byc raz taki raz taki??

Gość malaaaaaaaaaaaaaaa
mam pytanie do osób posiadających trochę większą wiedzę medyczną... otóż mam 23 lata jestem w połowie 3 blistra Y. od 2 dni boli mnie jedna noga w okolicach łydki. ponadto od dłuższego czasu pojawiły sie również na obu nogach pod kolanami żyły, może to początek żylaków mam pytanie czy ten ból nogi może być objawem zakrzepicy?? czy ta choroba może pojawić się w tak młodym wieku? wczoraj wziełam na noc 2 tabletki magnesu. ale noga nadal boli

Gość malaaaaaaaaaaaaaaa
mam pytanie do osób posiadających trochę większą wiedzę medyczną... otóż mam 23 lata jestem w połowie 3 blistra Y. od 2 dni boli mnie jedna noga w okolicach łydki. ponadto od dłuższego czasu pojawiły sie również na obu nogach pod kolanami żyły, może to początek żylaków mam pytanie czy ten ból nogi może być objawem zakrzepicy?? czy ta choroba może pojawić się w tak młodym wieku? wczoraj wziełam na noc 2 tabletki magnesu. ale noga nadal boli

malaaaaaaaaaaaaaaa ------ pokarz noge lekarzowi rodzinnemu.On moze ocenic czy cos sie dzieje,tak na szybko.A zakrzepica jest mozliwa w kazdym wieku,zwlaszcza u osob stosujacych antyloncepcje hormonalna.Nie zwlekaj. prosba do mlodej poloznej --- krwawienie z odstawienia to nie okres,wiec nie porownuj tego .A krwawienie z miesiaca na miesiac moze byc mniejsze.Jezeli przez dwa tygodnie nie kochalas sie z facetem to raczej nie powinno nic sie stac.A juz na pewno tak wczesna ciaza nie daje objawow ;-)A jezeli sie boisz to zrob test za pare tygodni.

Gość florzinha
hej, mam pytanko , jak sie ma , wpływa na tabletki lek na grype, przeziebienie typu coldrex, gripex , strepsils itp czy obniza to dzuiałanie tabl hormonalnych ??

Gość florzinha
hej, mam pytanko , jak sie ma , wpływa na tabletki lek na grype, przeziebienie typu coldrex, gripex , strepsils itp czy obniza to dzuiałanie tabl hormonalnych ??

Gość malaaaaaaaaaaaaaaa
wizytę u ginekologa mam w przyszłą środę, czyli za jakieś 6 dni... czy mogę poczekać z tą nogą do środy?? czy stanie się coś złego w tym czasie?? ból jest taki ciągły, nic nie pulsuje, praktycznie cały czas boli tak samo czasami może z troszeczkę mniejszym nasileniem, nie zaobserwowałam żadnego rumienia ani spuchnięcia, młoda położno co byś mi doradziła? bo nie mam za bardzo możliwości udać się teraz do innego lekarza :(

Gość xXxOlimpka
dziewczyny czy ktos moze mi odpowiedziec dlaczego przerywajac branie yasminelli trzeba odczekac 3 miesiace i dopiero potem brac od nowa??

Gość malaaaaaaaaaaaaaaa
wizytę u ginekologa mam w przyszłą środę, czyli za jakieś 6 dni... czy mogę poczekać z tą nogą do środy?? czy stanie się coś złego w tym czasie?? ból jest taki ciągły, nic nie pulsuje, praktycznie cały czas boli tak samo czasami może z troszeczkę mniejszym nasileniem, nie zaobserwowałam żadnego rumienia ani spuchnięcia, młoda położno co byś mi doradziła? bo nie mam za bardzo możliwości udać się teraz do innego lekarza :(

xXxOlimpka --- a jak myslisz,dlaczego jak zaczynasz brac tabletki antykoncepcyjne musisz dac sznase organizmowi zeby sie przywyczail? Myslisz,ze nie dziala to w druga strone? Oragnizm po odstawieniu potrzebuje min 3 miesiecy zeby sie ustabilizowac.Miesiac czy dwa przerwy nic dobrego nie wniesie,a tylko namiesza.Hormony to nie cukierki,ktore tylko zabezpieczaja przed ciaza. malaaaaaaaaaaaaaaa ----- Twoja decyzja.Do mnie nie przemawia tlumaczenie ,ze 'nie ma mozliwosci pojscia do lekarza',bo jak ktos ma czas zeby konsultowc sie na forum ,to przez ten czas moze pojsc do przychodni.Sa rzeczy wazne i wazniejsze.Na pewno jak bol sie bedzie nasilal to musisz isc do lekarza wczesniej.Mozesz sobie lyknac aspiryne ( jezeli mozesz ja brac) ,zeby rozrzedzic krew.

Gość dfsef
mloda polozno a jakie badania na kzrepliwosc nalezy robic oprocz aptt? mi lekarz zapisuje zazwsze tlyko to jedno, slyszalam ze jest kilka, moglabym napisać cos wieciej z gory serdeczne dzieki

Gość mam ptanko
idę dziś na imprezę i wiem, że będzie alkohol: jakieś winko itp. słyszałam, że nie wskazane jest picie w czasie brania tabletek anty. moja zwyczajowa godzinia brania tabletek to 20-21 i o tej tez jest impreza. czy nie będzie żadnych prolemów jeśli po zażyciu tabletek coś wypiję??? (nie mówię tu o upijamiu się a o kilku lampkach ;) ) -czy może powinnam przyjąć tabletki wcześniej niż zwykle???

Gość baiser
cześć. Ja brałam najpierw Yasmin potem Yasminelle. zmieniłam z powodu braku popędu seksualnego.... jednak po zmianie nic specjalnie się nie zmieniło wiec przestałam je brać w ogóle. Dostałam miesiączka normalnie po siedmiu dniach od ostatniej tabletki. minął ponad miesiąc, zabezpieczałam się ale nie dostałam okresu. zaczynam się niepokoić. czy to możliwe żebym była w ciąży, czy możne gdy przestaje brać tabletki to muszę odczekać jakiś czas zanim dostane okres, dłuższy niz okres jednego cyklu? proszę pomóżcie mi.

Gość baiser
cześć. Ja brałam najpierw Yasmin potem Yasminelle. zmieniłam z powodu braku popędu seksualnego.... jednak po zmianie nic specjalnie się nie zmieniło wiec przestałam je brać w ogóle. Dostałam miesiączka normalnie po siedmiu dniach od ostatniej tabletki. minął ponad miesiąc, zabezpieczałam się ale nie dostałam okresu. zaczynam się niepokoić. czy to możliwe żebym była w ciąży, czy możne gdy przestaje brać tabletki to muszę odczekać jakiś czas zanim dostane okres, dłuższy niz okres jednego cyklu? proszę pomóżcie mi.

Gość baiser

Gość jak to jest z tą ochroną
no właśnie: od 2 tygodni przymjmuję Yasminelle ale nadal obawiam się czy ona NA pEWNO mnie chroni. Wiem, że nie ma 100% metod antykoncepcyjnych ale podobno tabletki ten % mają duży. Jednak nie potrafię się przełamać i cięglę myślę o tm odsetku kobiet, które zachodzą. Jestem już osobą dorosłą, kocham mojego partnera i chcę z nim rozpocząć współżycie ale tak boję się ewentualnej ciąży (na którą nie mogę sobie pozwolić) że się blokuję. Kobietki, powiedzcie mi jak to jest z tą skutecznością? Wy nie bałyście się sexić bez dodatkowych zabezpieczeń? - chodzi mi przede wszystkim jak to było na początku brania tabletek, w tych pierwszych dniach.... a! i jeszcze jedno małe pytanie: czy tabletki bierzecie z dokładnością co do minuty czy zdarzają się Wam małe przesunięcia??? Czy jeśli czasem wezmę tabletkę godzinę czy 2 póżniej niż powinnam to nie zmniejszam jej działania przez te nieregularności??? Niby w ulotce piszą że nawet jak się spóżni do 12 godzin to nie zmienia się ochrona ale co jeśli te przesunięcia są częstsze???

Praktycznie powinnam się z Wami już pożegnać ale zaglądam do tego forum już od prawie roku i przyzwyczaiłam się. Jeżeli chodzi o yasminelle to tabletki są super chociaż mi nie służyły tylko ze względu na to,że schudłam z 54 kg zjechałam na 39kg. Troche mnie to przerazoło a jestem grubo po30tce 3 dni temu zostałam zaszczepiona depo-prpverą z powodu dokuczającej endometriozy. Trochę się boję bo naczytałam się o tym samych niedobrych rzeczy !! Jak narazie czuję się dobrze ciekawe co będzie dalej? Jestem ciekawa co sądzi o tej szczepionce MLODA POŁOŻNA?

Witam! a ja się z Wami podziele wiadomością taką,że bralam Yasminelle przez 5 miesięcy, i po ostatnim opakowaniu nie miałam już krwawienia. Tabletki brałam regularnie o 16 plus minus godzinka, i we wtorek zrobiłam test no już poprostu nie wiedziałam czy się spodziewać krwawienia czy może nie...zrobiłam test potem następny i tak zrobiłam 4 testy każdy wynik miał pozytywny! przeżyłąm szok! nie wiedziałam co robić, jak zareaguje mój chłopak itp, poszłam wczoraj do lekarza i USG wykazało 5 tyg ciąze...lekarz mówi,że zdarza się to baaaaaaarrrrdzzzzzzoooo rzadko jednak mi się przytrafiło! tyle dobrze ze mój chłopak jest dorosły i odpowiedzialny:) na świeta się zaręczamy a w lutym planujemy ślub:)

Gość jak to jest z tą ochroną
nie takiej historii oczekiwałam :O teraz to dopiero mam stracha i coś mi się zdaje, że nie zdecyduję się na sex na samych tabletkACH :(

Gość Genie
jak to jest z tą ochroną To w takim razie po co faszerujesz sie chemia? Zostan przy prezerwatywach.Jak bedziesz brala tabletki i gumka Ci peknie to pobiegniesz jeszcze po prostinor?Bez przesady.Bawisz sie w sex? To licz sie z konsekwencjami,a jak nie to szklanka wody zamiast.Pozatym kazdy tu moze wejsc i opowiedziec 'bajeczke' o tym jak sie wpadlo przy tabletkach.To nie jest pierwsza osobva na forum,ktora napisala,ze wpadla.Pytanie tylko po co? Zeby sie pochwalic,postraszyc inne dziewczyny?

Gość andzelikaaaaaaaaa
mam ptanko-lepiej weż tabletke tak z godzinke przed imprezą a nie w trakcie bo bedzie cie strasznie mdliło, co najmniej godzine przerwy powinno być miedzy tab. a alkoholem , wiem coś o tym hyh;) kasiunia-nie żartujesz z tą ciąza? :)

Gość agattaaaaa
Witam wszystkie Panie:) pisałam kiedyś na forum, że przy braniu teb. zaszłam w ciąże... wtedy nie byłam zbyt szczęśliwa ale teraz jestem szczesliwa mamą malutkiej Oliwki:) pamietajcie, że przy braniu antybiotyku należy sie dodatkowo zabezpieczyć:) pozdrawiam wszystkie yasminki:)

Gość agataaaaaaaaa
Witam dziewczynki:) pisałam kiedyś na forum, że przy braniu tab zaszłam w ciąże... teraz jestem szczęsliwa mamusia malutkiej Oliwki:) pamietajcie o dodatkowym zabezpieczeniu kiedy bierzecie antybiotyki:) pozdrawiam

Gość agataaaaaaaaa
Witam dziewczynki:) pisałam kiedyś na forum, że przy braniu tab zaszłam w ciąże... teraz jestem szczęsliwa mamusia malutkiej Oliwki:) pamietajcie o dodatkowym zabezpieczeniu kiedy bierzecie antybiotyki:) pozdrawiam

Gość jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
czy aspiryna moize obnizyc dzialanie Y?? czytalam ulotke, ale chcialm sie upewnic..... z gor dziekuje za odpowiedz