Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziwne to

przesuszona czerwona skóra na rękach u dziecka

Polecane posty

Gość dziwne to

moja córka dostała na rękach dziwną skórę zaczerwieniona i bardzo sucha, zaczęło się od takich plamek teraz rozlało się na całe rączki, co to może być i co stosować?

Gość Natalia M
radze udac sie do lekarza,do moze byc liszaj lub jakis rodzaj zapalenia sory...moze byc to uczulenie ,niekoniecznie na stos.kosmetyk...nic nie poradze,bo lepiej aby to zoabcyzl lekarz

cześć :) trudno tu wyrokować na odległość i nie widząc zmian...:O ale moim zdaniem może to być AZS ( atopowe zapalenie skóry) najlepiej idź z tym do lekarza ponieważ tego rodzaju atopia, nieleczona rozchodzi się na całe ciało, do tego dochodzi uporczywe swędzenie, na atopię chorują dzieci ( i nie tylko-dorośli również) uczulone na laktozę, dochodzi jeszcze brak tolerancji lanoliny, obecnie obok terapi sterydowej stosuje się bardzo często środki emolientowe w postaci balsamów, kremów emulsji do ciała do kupienia w aptece, są to kosmetyki pozbawione środków zapachowych i sztucznych konserwantów, aby minimalizować podrażnienie, najczęściej oparte na oleju z ogórecznika (bogatego w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe), odbudowuje on zniszczony PTS - delikatną, niewidzialną powłoczkę na naszej skorze która jest uszkodzona przy AZS, a która ma za zadanie chronić przez drobnoustrojami i czynnikami środowiska zewnętrznego pozdrawiam 🌻

Gość Andziamamajulki
jest na to dobry krem aktywny eloderm. U nas tak bylo, smarowalam na male powierzchnie i wszystko sie ladnie wyleczylo.

Gość gość
Synek też tak miał. Mała czerwona bardzo sucha plamka robiła się coraz większą. Byłam u lekarza iw sumie to nic się nie dowiedziałam że pewnie uczulenie ale nie mogłam dojść od czego. Super pomógł krem emolium krem specjalny.

Gość gość
Gorzej Ci??? Może persen ;) haha Aytorka pyta co może na to stosować to ma odpowiedzi.

Gość gość
idi00tko, popatrz na daty!!! jakaś krwa odkopała temat sprzed 10 LAT po to, żeby wrzucić reklamę, a druga po niej naspamowała dalej! :o